Hei Skriverinnen!

Artig at du publiserte din egen dialekt-versjon av mine linjer! Da håper jeg innholdet kanskje traff noen punkter hos deg? Takk for at du delte dette med oss :-)

Tør jeg tippe at du er fra Østlandsområdet - kanskje Østfold? Språkbruk er spennende. Skulle jeg skrevet linjene på min (sms-) dialekt hadde det blitt litt annerledes.

Du har rett i at original-innlegget (delvis) kom som en følge av andres reaksjoner mtp at jeg (for en gangs skyld - og for å respondere raskt) tillot meg litt sms-språk.

Om jeg publiserte et forsvar for sms-språk? Nei, det kan jeg ikke umiddelbart skrive under på. - Kort sagt: alt til sin tid. Vi avpasser meldingen ift mottakeren.

Men: Noen ganger over- eller feilvurderer vi mottakeren, men det er da lov å prøve :-) Noen ganger over- eller feilvurderer vi egen språkbruk, men hva skulle vi gjøre dersom det ikke var lov til å prøve?

Leve ikke bare ytringsfriheten, men også språkytringsfriheten? Språk-anarki ville blitt for slitsomt for oss alle, men et visst språk-demokrati kunne vi kanskje se nytten av?

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Tror det har med vanen å gjøre. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, for det vil vel dukke opp i andre media også. For i sosiologien har dette med ungdom og samhørighet å gjøre vil jeg tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Kirsten :-)
Her ble jeg nysgjerrig. Hva er det du tenker vil dukke opp i andre media? - Er det sms-språk, progammeringsspråk, e. l.? Er det derfor du sier at dette har med ungdom og samhørighet å gjøre?
For øvrig er det at språk har med vane å gjøre et interessant tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mente vel at det dukket hvor som helst. Vel sosiologien nevner at ungdom har sitt eget språk. Det var ikke negativt ment fra min side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Språk og identitet er jo interessante tema! Det er ikke nytt at f. eks. ungdom utvikler egen sjargong. Men spennvidden er nok større nå enn før for visse deler av språkbruken/sosiolekten e.l. F. eks. snakker jo en del ungdom uten opprinnelig tilknytning til innvandrermiljø "kebab-norsk" i forsøk på å skape seg en identitet. Ungdomsspråk er ikke en ensartet gruppe språkbruk. Dessuten er det ikke bare ungdom som bruker sms-språk selv om de nok gjøre det mye mer enn godt voksne. Sms-språk handler også om andre ting enn identitet; det er praktisk og går mye raskere å skrive sms-språk - noe som ofte kan være fordelaktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal