Bare hyggelig :-) Burde kanskje lage egen tråd for lydbøker med gode opplesninger. Om du er interessert i thrillere anbefaler jeg på det sterkeste å lytte til "Gone Girl" av Gillian Flynn ("Flink pike" i norsk oversettelse). Oppleserne i den engelske versjonen bidrar til en ytterst fengende thriller-opplesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

God idé med egen tråd. Det er nemlig langt fra alle opplesere som gjør en like god jobb ... Leser gjerne thrillere, men tror jeg vil begynne med å lytte til en lydbok av og med Will Self - en forfatter jeg aldri hadde hørt om før, men som jeg takket være tipset fra deg har lest litt om og blitt veldig nysgjerrig på :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra :-) Da lager jeg en egen tråd!

Jeg ble obs på Will Self via BBC podcasts - han har eminente essays el kåserier der!

Will Self er en språkets mann. "The Book of Dave" leser han på lydbok. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være ganske lurt å ha et papir-eksemplar av "The Book of Dave" tilgjengelig for å slå opp på en del ord og termer! (jeg kjøpte et brukt eksemplar via betterworldbooks.com). Jeg "pugger" en del av hans vokabular i forkant, eller nå som jeg er i starten av romanen, så lar det hele seg lettere forstå :-)

Én ting er at Will Self får selv engelskmenn til å bruke ordbok (overhodet ingenting å la seg skremme av som nordmann!), men en annen ting er at i nevnte roman så finner han på et eget ordforråd (lite å gjøre med Tolkien, mye å gjøre med kreativitet mtp ord-betydning/bruk og vårt samfunn pr i dag). Jeg har så vidt begynt, men jeg aner at ny-ordene hans setter deler av vårt nåtids-samfunn i et kritisk, tankevekkende lys.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenKjell F TislevollSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. Martol