Har du hatt en fin lesepåske?
Jeg har fortsatt med "100åringen", kost meg med "Stolthet og fordom" og vurdert å lese en grøsserbok for barn fordi sønnen min anbefalte den, han er 11 :) I tilegg, eller egentlig først og fremst har jeg jobbet med et eget skriveprosjekt. Er det bare jeg som ikke leser krim i påsken? Hva har DU lest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Eg vart litt nyfiken på skriveprosjektet du nevner. Er det noko du kan fortelje meir om, eller vil du helst halde det for deg sjølv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Joda neida det er sånn litt inne i utkast tanke stadiet. Det er da heller ikke en skjønnlitterær bok, men en fagbok. For barnehagefolk. En slags metode for å utvikle pedagogisk og faglig kvalitet bevissthet. Er i gang med å skrive, men grubler fortsatt. Litt i to prosesser på en gang kan du si. Og gaaanske fristende å lese andre ting i mens ;)
.... Ellers får jeg så lyst i blant til å skrive ned de underlige historiene jeg produserer i tankene når jeg ser folk på buss eller gaten osv :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar. Du nevner avslutningsvis lysta til å skrive ned historier ein finn på. Eg har det litt på same måten sjølv av og til, og leikar stundom med tanken på å gjere alvor av å skrive ned noko. Det var derfor eg var nyfiken på innlegget ditt. Sidan eg er ein meister i luftslottbygging, så det blir nok berre med tankane. Men det er moro å drøyme (og så er det mindre arbeidskrevjande).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for interessen får jeg svare da :)

Trikset må være å ha en notatblokk for hånden i det tanken oppstår. Kanskje man kan konkretisere luftslott på den måten?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ønsker deg all mulig hell og lykke til med skrivingen, Anne!
Mange bokelskere har en forfatter i magen, og flere av oss har en eller flere titler på samvittigheten. Hardt arbeid og du verden så mye glede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det. Det går mye i fag for meg, men noen bok har jeg ikke prestert før. Så gruble gruble. Veldig mye jobb, veldig moro! Definitivt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hej
Jeg er Dora. Jeg har lige set din profil på bokelskere.no, gerne være din ven.
Jeg håber, du har ikke noget imod. Hvis u vil vide mere om mig og for mig at sende
dig mit billede, så send mig en mail på (dkumba30@yahoo.com

Tak.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke alene. Bortsett fra påskekrimmen på NRK1 har jeg lest 4 bøker om "Folket på Innhaug" (Anne Karin Elstad) i påsken. En like stor leseopplevelse nå som for 30 år siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg glemmer heller ikke første møte med Oline og Peter, og Margret. Har fortsatt bøkene i hylla :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tatt i betraktning at jeg jobbet i påskeuka, får jeg si meg fornøyd med å ha sett 2 Agatha Christie-filmer i døgnet skjærtorsdag-1.dag, og lest to krimbøker. Ble Jussi Adler-Olsens to første på meg, Kvinnen i buret og Fasandreperne. Ingen av dem de helt store, men Fasandreperne bikka over til "godkjent"... Litt tilfeldig at det ble krim i påsken, det var nesten at det ble Maeve Binchy's Et bord på Quentins. Det blir vel den jeg begynner på nå, tenker jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Imponert over antall Agatha Christie filmer. Hun er forøvrig den eneste jeg leser av krim. Ble visst aldri voksen nok for de skumlere. Karin Fossum har jeg forresten lest. Go Poirot og Sejer! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fox har vært flinke, de har sendt én Poirot og én Miss Marple (gamle innspillingene) hvert døgn, og i tillegg repriser. Ble litt sur søndagskvelden, satt og så The Body in the Library i to timer og et kvarter, så sendte de en 12 minutter lang reklame og glemte å få med slutten på saken! Akkurat denne er det virkelig lenge siden jeg har sett, så jeg husker ikke løsningen... Da var jeg sporenstreks på epost og sendte klage!! Hehe

Sejer er av de virkelig bra filmatiseringene i norsk filmindustri, der har de gjort en god jobb! Har alle bøkene også, men ikke lest alle, siden filmene fins... Elskede Poona er vel favoritten, tenker jeg... Hva med deg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var ElskedePoona på NRK som gjorde meg oppmerksom på Fossum. Har lest den og en til tror jeg. Og sett flere tv-serier. Det passer meg bedre enn å lese f.eks Anne Holt, som blir litt for rått rett og slett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser så og si aldri krim, så i påska fortsatte jeg med den romanen jeg for tiden er oppslukt av: "Svanetyvene". Den er tjukk, så gleden og spenningen varer ekstra lenge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest. Noterer meg den som leseverdig jeg da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det er denne påska jeg har lest aller mest i forhold til tidligere påsker. Hver påske leser jeg De dødes tjern av André Bjerke. Det gjorde jeg også i år. Det har jeg som tradisjon. Har lest den boka hver påske siden ungdomsskolen. Magisk!

Andre bøker jeg fikk lest i påska var Katakombens hemmelighet av Tom Egeland (tror 11 åringen din ville ha likt den også. Det er tross alt en ungdomsbok. Spenningsbok). Og jeg fikk også lest Loop av Koji Suzuki. Bøker som jeg ikke ble ferdig med i påska og som jeg leser fortsatt i er Svarte Mathilda II av Tor Arve Røssland, og Ved elven av John Hart som jeg kommer til å lese ut i en av de nærmeste dagene.

Så alt i alt var det produktiv lesing i påska selv om jeg ikke ble ferdig med alle bøkene:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De dødes tjern ja - hm, den får jeg visst vurdere. Tar med tipset til 11åringen. Kan du fortelle litt om Loop? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Loop av Koji Suzuki er en japansk grøsser. Den tredje og siste boka i Ring-triologien. Vet ikke om du har hørt om skrekkfilmen The Ring (den er basert på den første boka). Originalfilmen heter Ringu. Det er en bokserie som er vanskelig å forklare. Men det handler om en videokassett. De som ser innholdet på den videokasseten dør i løpet av sju dager hvis de ikke klarer å løse forbannelsen. Det er en veldig surrealsitisk triologi, men jeg likte den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende, jeg får bla i den på neste bibliotekstur. Gøy med tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, alltid kjekt med boktips:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har faktisk blitt mer film enn lesing for meg, til en forandring. Vanligvis vegrer jeg meg for å begynne på en film, men denne påsken har det blitt veldig mye.Tidligere har jeg ikke vært så veldig opptatt av hva jeg leser til forskjellige tider, men nå bestemte jeg meg for å omfavne krimtradisjonen.

Min plan var å lese André Bjerkes Døde menn går i land, den var så bra at jeg ikke klarte å legge den ifra meg. Har også lest noen historier av Edgar Allan Poe, de har jeg ikke blitt like begeistret for. Jeg har riktignok bare lest noen få og de har vært bra, de har bare ikke vært helt fantastiske. Har også lest noe i By fair hand av Bill Franks. Dette er sanne historier om noen av Englands kvinnelige mordere som alle ble hengt for sine ugjerninger.

Det har vært en veldig god filmpåske og en helt grei lesepåske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som du har lest mer enn meg. Jeg bruker i perioder lang tid på å lese ferdig en bok, eller tre samtidig. Sånn er det :)

Jeg så "Stories we tell" i påsken. Har du sett den? Jeg likte den svært godt. Etter ca 15 minutter tenkte jeg at "nå må det utvikle seg litt" og så gjorde det akkurat det :) den har sittet fast i tankene siden faktisk. Bra film.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går veldig i perioder med lesingen her og, men noen ganger treffer man på en bok man bare flyter gjennom. Det er kun Andre Bjerke jeg fullførte i løpet av påsken så det er en treg periode for min del.

"Stories we tell" har jeg ikke fått med meg, men det er deilig med sånne filmer som fester seg. Det ble litt forskjellig filmer, så påskekrim på NRK "På innsida", den var veldig bra. "Underground: The Julian Assange Story, den forteller historien om barne-ungdomstiden og forklarer veldig mye om hvorfor han valgte å opprette Wikileaks. "Kompani Orheim" var helt grei, selv om den ikke traff meg helt. "Maktens menn" med en alltid like bra Ryan Gossling var verdt å få med seg. "Trolljegeren" så jeg, den var litt artig, men kanskje mest teit :-) Også måtte jeg se "Vi må snakke om Kevin", den var vel mer merkelig enn noe annet. Har boka i hylla så jeg må nok lese den om ikke så altfor lenge.

Det tror jeg var det meste, tror ikke jeg har sett så mange filmer de to siste årene sammenlagt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka om Orheim-kompaniet (...) er bedre enn filmen, men jeg likte deler av filmen også. Men boka! Yes! Hm, Ryan Gosling kjøpte jeg akkurat (!) i "Lars and the real girl" :):):) så bra. Rolig litt anderledes amrikansk film. Jeg får sjekke ut maktens menn også. Trolljegeren har jeg ikke sett. Tror ikke jeg kommer til å se den. "Vi må snakke om Kevin" derimot, den har jeg tenkt å se med tid og stunder. Ar skjønt at den er litt heavy, så jeg får finne rikig tidspunkt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du går nok ikke glipp av noe om du ikke ser "Trolljegeren".
Ryan Gossling er en god skuespiller som ofte velger gode filmer, så den filmen får jeg se etter.
"Vi må snakke om Kevin" kan nok være litt heftig ja, reagerte veldig på måten moren fremstilte seg selv og sønnen sin(?). Det er vel hun som har skrevet boken, så jeg er nysgjerrig på å se hvor lik/ulik boken er i forhold til filmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Øystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristina