"Til musikken" er en favorittbok hos meg. Jeg synes Ketil Bjørnstad er en undervurdert forfatter her i Norge. Han skriver godt og han skriver med visdom og vidd. Kanskje han er mest kjent for sitt pianospill, men jeg setter mest pris på hans bøker og kjøper de jeg kommer over uten å være redd for å bli skuffa. Hva som eventuelt er dårlig, har jeg ikke ofret en tanke.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Helt enig Gretemor,føler han er undervurdert, men de som har fått øynene opp for han tror jeg er av samme oppfatning som deg. En av våre helt klart store forfattere, er blitt big fan de siste par åra, tok litt tid før jeg våget meg utpå, men er veldig glad jeg begynte med Victor Alverberg trilogien, litt av en murstein, men det vare en pur glede å lese, da var jeg solgt:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må si meg ganske enig. "Til musikken " er en fantastisk historie. Jeg er nettopp ferdig med "Elven", som er meget bra. Gleder meg til å lese "Damen i dalen" etter hvert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ketil Bjørnstad er en av mine favorittforfattere. Har lest den triologien som nevnes her og "til musikken" og "Elven" har jeg registrert som favorittbøker her på siden. Har lest mange andre bøker av han også. Spesielt vil jeg nevne triologien om "Victor Alveberg" som jeg har skrevet en anmeldelse av (søk Victor Alveberg)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å h lest omtalen din, Brit, og dine, gretemors og flere andres varme anbefalinger, har jeg ført opp Victor Alveberg og musikktriologien på ønskelisten. Tusen takk til dere! Av Bjørnstad har jeg bare lest Oda, for mange år siden. Husker at jeg likte den.

I dag har jeg tenkt meg en tur på bruktbutikken, og loppemarkedtiden nærmer seg! Alltid like spennende å se hvilke ønsker som blir innfridd, og hvilke uoppdagete skatter som dukker opp!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kommer ikke til å angre, Lillevi. Men når det gjelder "Victor Alveberg triologien" anbefaler jeg at du anskaffer deg de 3 bøkene enkeltvis og ikke den digre kolossen som inneholder alle 3. Den er på godt over 1500 sider og ble rett og slett noe uhåndterlig å holde i. Du har noen flotte leseopplevelser i vente. "Til musikken" er visstnok flott å høre på lydbok da det også spilles musikalske godbiter på klaver innimellom. God tur til bruktbutikken. Håper fangsten blir god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke til å tro - jeg fant hele triologien om Victor Alveberg! I tre pene (uleste?) bind. Jeg holdt nesten på gå forbi dem, dels fordi de ikke sto samlet, dels fordi jeg ikke kjente tittelen på hvert enkelt bind. Disse blir med på hytta til sommeren (som om jeg ikke har bøker der fra før :-)). Årets ferielektyre (når jeg er ferdig med Dostojevskij m.fl). Å som jeg gleder meg! Tusen takk igjen, også til Kent som startet denne tråden!

I tillegg fylte jeg posen, til 100 kroner, med tyve bøker til. Blant annet Eva Curies biografi og sin mor Marie Curie, Falkbergets Bør Børson Jr. i Aschehougs billigutgave fra 1949, heftet til kr. 3.50, og med forordet "Om denne bok boks tilblivelse skriver forfatteren i et brev følgende". En riktig kuriositet altså + pluss diverse andre godbiter, kjente og ukjente. Jeg slutter aldri å forundre/glede meg over hvor utrolig mange gode bøker som finnes "der ute". og nesten gratis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å...så fantastisk. Spennende å komme hjem med mange fine bokskatter i vesken. Tenker du er svært så fornøyd med dagens bokfangst. Gled deg til late dager på hytta til sommeren. Man vet jo aldri helt sikkert når man anbefaler bøker til andre, men jeg tror at du blir fornøyd. Ser at vi har mange sammenfallende bokinteresser. Gleder meg til tilbakemeldingen når bøkene er lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, som du skjønner er jeg veldig fornøyd med dagens fangst. Fikk også med meg noen meget gode og helt pene bøker jeg vil bruke som gaver.

Og jo da, anbefalinger kan være litt "skummelt"; du skal få høre :-). Jeg har en god følelse for disse bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Victor Alveberg" - triologien har jeg ikke lest. Takk for tipset :)
Jeg liker også "Nåde" veldig godt med sin innholdsrike historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiReadninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete Gjessing