Jeg er veldig usikker på hva jeg mener om dette med lydbøker... Eller, det vil si, jeg liker ikke lydbøker men skulle ønske jeg gjorde det!
Jeg er nok bare rett og slett altfor glad i papirboka, kunne heller ikke tenke meg å bytte den ut med feks e-bok.
Jeg skulle ønske jeg likte lydbøker for å kunne høre på da jeg gjør andre ting, så jeg glemmer det jeg gjør og bare blir sugd inn i fortellingen. Men det skjer dessverre ikke. I alle fall har det ikke gjort det de gangene jeg har prøvd. Det blir heller konsentrasjonen mot boka som forsvinner. Jeg blir for opptatt av det jeg driver med, og tankene flyr sine egne veier helt utenom boka.
Skulle ønske jeg feks likte å høre på lydbøker så dette kunne konkurrert med musikken i bilen, dette er nok en av de stedene som er mest realistisk at jeg kunne gjennomført en lydbok, men er nok for glad i musikken og den pausen jeg føler jeg får av den. Ser også for meg at lange gåturer kunne blitt noe helt annet med en spennende bok på øret, men tror det er for mye som opptar tankene da også til at jeg klarer konsentrere meg.
Hadde endel kassetter med historier på før jeg lærte meg og lese selv, men etter jeg lærte meg lese har det blitt veldig få lydbøker...
Så kort sagt: Jeg liker ikke lydbøker, men kan helt klart se endel fordeler med de, og jeg skulle ønske jeg likte det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Fikk lyst å hente frem igjen denne tråden og fortelle at jeg akkurat har lyttet meg igjennom "Flink pike", og at jeg faktisk likte det! Merket at jeg utover i boka klarte å slappe mer av og stenge andre tanker ute på en annen måte, så dette handler nok enda mer om vaner enn om man er en tenker eller ikke!
Begynte etterhvert å tenke på det som min egen lille versjon av mindfulness, men å slappe heeeelt av i alle muskler og la tankene kommer og gå igjen av seg selv uten å la seg fange. Hehe. Jeg kjenner godt til mindfulness, så jeg vet det ikke blir det samme, men fikk litt den følelsen da jeg lå under pleddet mitt og konsentrerte meg for å slappe av og følge med på lydboka.
Men, nå prater jeg meg bort her...
Poenget var at i løpet av en mnds tid, siden jeg skreiv det forrige innlegget, og noen lydbøker så har jeg blitt mye mer positiv til det igjen! Jeg vil nok aldri bytte ut papirboka, men lydboka er absolutt et fint tillegg!!
Har sett igjennom endel av lydbøkene dem har på biblioteket og funnet mange enkeltstående bøker jeg kunne tenke meg å høre. Syns det er et helt supert tilbud at bibliotekene har så mange lydbøker også, selv av de aller nyeste bøkene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som ekte lydbok-entusiast føler jeg med deg i lengten etter å nyte litteratur i andre former enn papir! Lydformatet er en perfekt form hvis man ønsker å lese til andre tider eller andre anledninger enn på senga og i godstolen. På dine vegne: lykke til med nye forsøk. Håper du lykkes eller faller til ro med å bare nyte papirbøker. Det viktigste er jo lesegleden og alle de gode bøkene:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikte