Det er forsåvidt ikke hvor forskjellige de er, det er det at de er to forskjellige ting. Dessverre blir det å si dette fort tatt for "du synes det ene er bedre enn det andre", og det er jo ikke i det hele tatt det jeg sier. Hver gang jeg uttrykker en sånn mening er jeg påpasselig med å understreke at det er min personlige mening, hva akkurat jeg foretrekker, som i dette tilfellet. Altså subjektivt sett, og ikke objektivt. Det hadde forsåvidt vært umulig for meg å spare tid på lydbok. Om det har å gjøre med det jeg sier om tempo var det jeg mente at jeg tilpasser tempoet underveis, jeg kan bruke ti ganger mer tid enn gjennomsnittlig på et avsnitt, lese sakte og nøye det jeg synes er spennende, og sluke andre deler veldig raskt, osv osv.
Alle har sin litt forskjellige måte å oppfatte og forestille seg en historie, og én grunn til hvorfor jeg ikke klarer av å lytte til en oppleser er at historien bærer preg av deres tolkning. Alt i alt blir det mindre kontroll.
Det er nok veldig mange som vil si at de synes papir, eller det skrevne ord er å foretrekke over lydbøker, men det har de jo all rett til når det er deres personlige mening. Akkurat som de som foretrekker lydbøker.
Jeg er litt usikker på dette siste, om det bare var en observasjon om temaet eller om det ble fremprovosert av noe jeg sa. Det håper jeg virkelig ikke, siden det heller aldri ville falt meg inn å påstå at deres erfaring er mindre verdt. Disse tingene varierer.
Og som jeg skrev litt lenger nede der jeg forklarte meg litt nærmere, er det den tekniske delen jeg henger meg opp i. Litt kranglefant når det kommer til disse tingene iblant. Og med fare for å gjenta meg selv; Annerledes er helt greit, men like godt betyr ikke nødvendigvis likt. Og det er da vel ikke farlig. Men det er koselig med litt diskusjon om dette. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, det er fint med forskjellige tanker rundt temaet lydbok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenKjell F TislevollSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. Martol