Nå er det høysesong for krim og andre pageturnere. De er bestselgere og meget innbringende for forfatterne. Det er allikevel ikke betegnet som "god" eller verdifull litteratur. Jeg foretrekker ikke forsofne og alkoholiserte politimenn i metervis, men mange, mange andre gjør det. Er det da ikke god litteratur? Hva skal da " god" litteratur inneholde. Er det et subjektivt eller det bestemt av kritikere, omgangskrets, nobelkomiteen eller andre institusjoner.

Dette er et spørsmål som er vidt og omfattende og drøftet om og om igjen. Det er ikke noe nytt under solen. Allikevel, hva skal egentlig god litteratur inneholde?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så lenge noen kan glede seg over noe som andre skriver, har det en nytteverdi. Jeg ser at mange, mange blir helt oppslukt i Fifty Shades-serien og selv kan jeg ikke forstå hva slags verdi de finner i den - men slik er det. Mange setter også serieromaner (kioskromaner) langt ned på listen over god litteratur, men jeg mener det er i overkant snobbete å rakke ned på andres lesevaner. Litteratur er til for å glede, provosere, sette i gang tanker osv osv, og hva hver enkelt finner underholdende er så forskjellig at jeg synes ikke det er noen vits i å forsøke å si noe om hva som er god og dårlig litteratur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God vs dårlig litteratur kan diskuteres i en evighet og har forskjellig betydning etter personlig preferanse. Hva god litteratur er har jeg ikke noe fasit på, men det at "alle" liker det betyr helt klart ikke at det er god litteratur. Det betyr at det fenger og selger, noe som igjen betyr at det er lettfordøyelig. Det er bare å sammenligne store fenomener i musikken, Britney Spears f.eks. solgte masse, men de fleste vil ikke påstå at hun er en god sanger eller at det var spesielt god musikk.

Krim som sjanger er ikke god eller dårlig litteratur, på lik linje med andre sjangre. Jeg kan være enig i at det meste av krim ikke er god litteratur, men jeg er ikke enig i at krim i seg selv ikke kvalifiserer til god litteratur. Personlig ønsker jeg godt og flytende språk, levende karakterer og gjerne et budskap, da begynner det å ligne på god litteratur. Om det er krim, romantisk eller komedie har mindre å si, selv om jeg personlig foretrekker noen sjangre foran andre. Som sagt har jeg ikke noe fasit på hva god litteratur er, og jeg er ikke sikker på om det finnes i hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T