Hvor mange bøker leser dere "på samme tid"?
Noen liker å lese en eller to bøker, andre mellom fem og ti bøker samtidig. Vanligvis så holder jeg på med fire bøker, men det er nå blitt syv, uviss av hvilken grunn. Jeg liker å ha flere historier/tema å forholde meg til, men mange andre liker å lese kun en om gangen.
Hva liker dere best?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg har minst to bøker gående til en hver tid; én lydbok og én e-bok.
Lydboka nytes til-og-fra jobben, pluss som følgesvenn gjennom kjedelig men nødvendig husarbeid. (Stryking og iPod er et stort must).
E-bok (som jeg akkurat har oppdaget, og elsker) nytes ved egentid. -For det meste på sengen, men også i heldige stunder i godstolen.
Lydboken går i engelsk og e-bok på norsk.
Jeg er ikke opptatt av å skille på sjangerene, jeg leser det jeg føler for, men jeg velger sjelden krim på øret.
Det har bare blitt sånn ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker også lydbok og bruker det som oftest til og fra jobb.
E-bok har jeg ikke prøvd, men jeg tror jeg liker det. Det kommer nok etter hvert.
Jeg prøver å skille litt på sjangrene, men det er ikke alltid det går :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser kun en bok av gangen, og liker ikke å lese flere bøker samtidig. Det eneste unntaket er at jeg kan ha en skjønnslitterær bok og en fagbok som jeg leser samtidig. Ha en god påske:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønn og fag er en bra kombinasjon.
Ha en fin påske :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg leser to eller flere bøker samtidig må det være forskjellige sjangre. Jeg får ikke til å lese foreks to krimbøker på en gang. Da blir det bare rot og forveksling med plottet, skurkene, motivene, etc :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De fleste jeg snakker med ang. bøker er enige med det du sier.
Forskjellige sjangre er et "must"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har ganske nylig vært en annen tråd som stilte samme spørsmålet, men det er jo ikke så farlig, det blir sikkert mange nye respondenter denne gangen.

Selv leser jeg aldri mer enn en roman av gangen, med mindre det må gjøres unntak i forbindelse med lånefrister og denslags..Men jeg har gjerne en annen type bok liggende også, til bruk når man bare har et kortere tidsrom som skal fylles. Dette kan være en novellesamlig, sitatsamling eller noe mer dokumentarisk/leksikalsk. Med tre ulike biler med hver sin lydbok/hørespill i CD-spilleren til enhver tid, lir det jo totalt en håndfull titler som registreres som aktive.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sant det med lånefrister. Jeg begynte på enda en bok pga. det. Det "baller" fort på seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg forsøker å lese kun én bok om gangen, har jeg lett for å miste interessen, så jeg er blant dem som leser mange bøker samtidig. Det er fint å kunne veksle mellom en novellesamling eller to, en diktsamling, noe fantasy eller sci-fi, litt tegneserier, en roman av sorten "literary fiction" og kanskje en essaysamling. For øyeblikket holder jeg faktisk på med 16(!) forskjellige bøker, men 8-10 er nok et mer typisk antall for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

16 bøker! Det høres interessant ut.
Jeg mister ikke interessen av å lese bare ei bok (så vitt jeg husker), men jeg liker bare å lese mange forskjellige historier/tema samtidig. Jeg vet om flere som mister interessen av å lese bare ei bok, så det er noe med det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vanlegvis les eg berre ei bok om gangen. Unntaksvis kan eg halde på med to, men det er gjerne dersom ei av dei eg les ikkje fenger meg skikkeleg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De bøkerne som ikke fenger, leser du de ferdig? Det kan jo hende at de føles bedre, hvis man legger de bort litt og tar de fram igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, eg prøver å lese dei ut. Det er sjeldan eg ikkje fullfører, då skal dei verkeleg gi meg lite. Men enkelte bøker får ein lengre pause før eg tek dei fram igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir litt begge deler her. Jeg leser som regel flere samtidig, men det blir kanskje bare den ene i et par dager, så den andre. Noen bruker jeg veldig lang tid på, andre igjen er borte i løpet av en til to dager. To av bøkene jeg leser nå ble til skrekk og gru igjenglemt hjemme da jeg dro på påskeferie, men de står der fortsatt med mindre jeg tar en veldig lang pause. Varierer som regel fra to til fire. Da er det ofte litt forskjellige sjangere.
Ser at mange har faste plasser til de forskjellige bøkene de leser, her derimot er de alle overalt, fra godstolen, til senga, til toget, til peiskroken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ingen faste plasser jeg leser mine bøker og jeg legger aldri noen vekk i perioder, bare skifter hele tiden.
Glemte bøker hjemme! Føler med deg :-I

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les alltid fleire bøker samtidig, mellom to og fem. I alle fall ei sakprosabok og ei skjønnlitterær. Likar å kombinere emnet i desse to, om det passar seg slik.

Har ei bok på nattbordet, ei på jobben og ei i stova. Les eg ei tjukk bok, behøver eg å veksle med ei tynnare. Nokon bøker blir betre av og lesast sakte (altså at det blir ein del lesepausar), slik at ein får tid til å fordøye innhaldet, og då er det jo greitt å lese fleire bøker samtidig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes også at noen bøker blir bedre, hvis jeg skifter mellom dem. Jeg liker å komme tilbake til de forskjellige historier/emner som jeg holder på å lese til forskjellige tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser bare en bok av gangen. Jeg liker å ta meg god tid til bøker, den tida jeg føler at jeg trenger for å bli ferdig med en bok, og blir bare stressa hvis jeg skal forholde meg til flere historier samtidig.

Jeg ser at jeg ligger inne med at jeg leser to bøker her på bokelskere. Dette er pga. kindleversjonen jeg kjøpte av Hunger Games bøkene er en utgave. Jeg leste den første boka i høst, men ikke kommet så langt enda at jeg har fått begynt på bok nr. 2 i serien, så foreløpig står den serien i "leser" status.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig Tonje:-) jeg liker også å ha god tid på en bok,og ikke føle at jeg må stresse for å bli ferdig;-) det blir mere pes enn hygge:-( og ikke minst at jeg ikke blander sammen bøkene jeg leser,noe jeg synes er viktig i forhold til leseopplevelsen av bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som du sier, så er det viktig å ta seg god tid til bøker. Jeg er nok litt heldig som husker veldig godt det jeg leser, selv når det blir flere bøker på en gang. Hvis jeg ikke greier å følge med på de forskjellige handlingene, så hadde jeg ikke lest så mange på samme tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser som regel to om gangen. En på senga og en i stua. Det har bare blitt sånn :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig enig med Vibeke. Liker egentlig best å holde meg til en og en bok, men blir som regel to. En som jeg må konsentrere meg litt om, feks en fagbok om et eller annet, og en lettere "lese på senga"-bok.
Jeg stresser meg opp og klarer ikke få med meg innholdet i bøkene på samme måte hvis jeg holder på med fler samtidig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med at det er lurt å lese forskjellige type bøker, f.eks. fagbok.
Når jeg nå leser 7 bøker, så er 3 krim, 2 roman, 1 biografi og 1 naturbok. Selv jeg hadde fått problemer, hvis jeg skulle ha lest 7 krimbøker :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig liker jeg egentlig å holde på med en bok av gangen, men det blir ofte to-tre stykker av praktiske grunner. Jeg liker å lese en bok som har "innhold", noe som betyr at jeg må konsentrere meg. Det er ikke alltid jeg har mulighet til å fokusere så da må jeg ha en "lettere" bok ved siden av. Og siden disse bøkene ofte blir lest på ipaden, må jeg ha en papirbok til å lese når padda lader.

Derfor blir det minimum 2, ofte 3. Blir det flere enn det blir jeg bare stressa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok vanlig å ha en lettlest i tillegg, hvis man leser en man må konsentrere seg litt mere med. Ja, det er viktig å lese noe mens padden lader :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil