Nå kan du låne bøker fra Stavanger bibliotek uten å reise deg fra sofaen. Vi har også sikret oss avtale som inkluderer bøker utgitt på Karl Ove Knausgårds forlag Pelikanen.

Storbybibliotekene har startet med ebok-utlån via appen og systemet #eBokBib. (http://ebokbib.no.)

Mer informasjon om det vi har gjort i Stavanger finnes på denne nettsiden. Appen kan lastes ned i Apples app store

Noen av dere bokelskere som har prøvd løsningen? Hva synes dere? I Stavanger skal vi bruke hele lørdagen (23. mars) til å lære opp publikum i bruk av appen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Foreløpig er det bøker utgitt på kulturfond som dominerer. Men: Vi på Sølvberget har også gjort en avtale med Knausgårds Pelikanen forlag. Det betyr at bøkene som blir gitt ut der også er tilgjengelige. Vi håper å få til flere slike avtaler også.

I tillegg ligger det veldig mange bøker som er falt i det fri inne i ebok-tjenesten. Det betyr at en lang, lang rekke litterære klassikere er tilgjengelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott at e-bokutlån fra biblioteket er på gang! Verken geografien eller valget av tekniske løsninger er helt på min side ennå, men det må jo bare være et spørsmål om tid. Ikke så veldig lang tid, håper jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snedig at du skulle nevne det nå. Satt nettopp og prøvde å lese meg på løsningen. Kan jeg, som ikke er fra Stavanger, opprette en profil og låne e-bøker for det?Og kan man kun lese e-bøker lånt fra dere via en app på et nettbrett eller kan jeg lese de på min kindle også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er for øvrig ebok-utlånet åpnet ytterligere slik at brukere som ikke har postnummer i Stavanger, men som bruker biblioteket her kan bruke tjenesten: Les mer her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du kan ikke lese disse e-bøkene på Kindle-lesebrett. Ingen andre lesebrett heller, bare nettbrett og mobiltelefoner (foreløpig bare Apple). Og generelt kan du ikke bruke norske e-bøker med teknisk DRM (Adobe) på Kindle-lesebrett.

Du kan aldri forvente å finne e-bøker uten teknisk DRM i norske bibliotek. Derimot kan du kjøpe norske e-bøker med vannmerking og konvertere dem til Kindle-formatet (via Calibre, for eksempel).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei!

Foreløpig er det bare Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger som har fått ordningen i gang. Det betyr at man må ha nasjonalt lånekort og adresse i Stavanger for å bruke løsningen hos oss. Dette vil utvides etter hvert. Ordningen finnes i første omgang kun på iPhone/iPad, men android-versjon er på vei. Når det gjelder Kindle er jeg faktisk usikker. Det skal jeg sjekke med digitalsjefen på Sølvberget. Ellers finnes det flere detaljer i saken jeg lenket til tidligere i tråden.

Følg med på hashtaggen #eBokBib på Twitter og send gjerne spørsmål til digitalsjef @fredriks1

Ordningen har selvsagt mangler, men det er et laaaaaangt steg i riktig retning. Vi er imidlertid helt avhengig av innspill fra folk som har testet for å komme oss videre. Ris (og gjerne ros) mottas med takk :)

Mvh

Øyvind, nettredaktør Sølvberget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar. Hvis det er slik at utlånsbøkene kun kan leses via en app på et nettbrett eller mobil så er nok tilbudet ikke interessant for mange av oss som ikke takler å lese gjennom en hel bok på en slik bakgrunnsbelyst, glossyskjerm-enhet. Men som du sier. Uansett er dette et stort skritt i riktig retning og kudos til dere for det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet at det er delte meninger om det du kaller glossyskjerm og kindle. Jeg er en av de som leser mine ebøker via iBooks og Kindle-appen på iPad. På iPad3 med muligheter til nattemodus og kraftigere skjerm er jeg godt fornøyd :)

Men du har selvsagt rett i at tilbudet fra bibliotekene bør være tilgjengelig på alle plattformer. Det jobbes med saken!

Det som kanskje er mest gledelig nå i startfasen er at et av de mest omtalte lokale forlagene, Pelikanen, kastet seg på muligheten med én gang. Vi håper at flere forlag vil se mulighetene. Som Sølvbergets sjef, Marit Egaas, sa til Aftenbladet: Bibliotekene bør være lokomotiv i ebok-saken og sikre bredden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienAnne LiseAvaThereseEllen Berg InstefjordFyodor YovavichEli HagelundLars MæhlumKirsten LundThomas Heie H.Stig THeidi LAmanda ABjørg RistvedtHelge-Mikal HartvedtReadninggirl30Akima MontgomeryIreneleserTanteMamieHeidiTore OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagMalinn HjortlandSynneMHarald KHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorHeidi HoltanVannflaskeJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas Bokleser