Flott innlegg etter de mange skarpe meningene som har vært rundt dette de siste dagene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Tusen takk for det :-) Det ble skrevet i hui og hast, men likevel dypt ment og delt. Mitt gamle jeg ville finpusset på innlegget mye lengre, men mitt nyere jeg er nødt til å ha en mer økonomisk tilnærming - av ymse grunner. Jeg har igrunnen ikke orket å lese og respondere på alle sinte innlegg mtp mine "sms"-forkortelser" ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er utrolig bra, er rett og slett imponert. Har lest det flere ganger. Du har virkelig en "litterær/poetisk åre" som må brukes til mer enn et innlegg her på "bokelskere". I tillegg til at rytmen og klangen i versene er gode, klarer du å poengtere klart hva budskapet er. Dessverre har jeg ikke fulgt med på "debatten" her inne, så jeg er derfor usikker på hva som ligger i "sinte innlegg" Skal prøve å oppdatere meg nå. Hvilken diskusjonstråd er det?? Håper du vil bruke ditt talent videre til inspirasjon for mange. Ønsker deg en flott påske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for så gode ord, Brit. Det er virkelig oppløftende og oppmuntrende tanker du har til meg. Tusen takk, nok en gang.

Versene ble til i hui og hast i ettermiddag. I bakhodet er de nok festet i årelange erfaringer, observasjoner og tanker jeg har gjort meg når det gjelder anvendelsen vår av språket i ymse situasjoner. Jeg skulle gjerne bidratt med flere erfaringer, og, ikke minst, forbedringer av versene, men det ville nok bli for langt for dette formatet.

Mtp "sinte innlegg": her om dagen ble jeg noe forbauset over at min bruk av enkelte forkortelser artet seg i arge reaksjoner. For meg så det ut til at innholdet i det jeg forsøkte å formidle druknet i resepsjonen av ca fire sms-forkortelser jeg brukte for vanlige ord ("j", "d", "r", "fx").

Dette var nok medvirkende utløsere for verse-tankene mine. I hovedsak anvendte jeg forkortelsene på grunn av, eller pga (som igjen er en forkortelse de arge burde se på), tidsnød. Tross tidsnød ønsket jeg altså å delta med innlegg på bokelskere.no.

Jeg har selv ikke helt oversikt over kritikken jeg fikk i etterkant av innleggene mine denne uken på bokelskere.no fordi jeg trengte å "slå av" litt pga sinte stemmer. Jeg tror faktisk jeg har anvendt forkortelsene som provoserte denne uken i ny og ne tidligere på bokelskere.no uten å motta denne arge responsen.

Innleggene mine som forårsaket ilsken ser du antageligvis under mine innlegg datert fra og med ca en uke til i dag.

Om noen lurer på hvorfor jeg denne uken skrev i form av enkelte forkortelser, så var det mest pga ("pga") tidsnød. Opphavet til versene ligger altså delvis i det at jeg tillott meg å delta i debatten, samt anvende språklige forkortelser i enkelte innlegg, denne uken. Men i det bakenforliggende er der også andre, mangfoldige, mangeårige, språklige erfaringer.

Muligens kan etter hvert en noe pragmatisk innstilling til språkutvikling, språksosiologi, språkkultur og språkpolitikk også spille inn.

Tusen takk igen for dine positive ytringer om versene mine, Brit. Det skaper en tankevekker for meg som jeg takker deg for.

Ha en fin påske!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det siktes nok (blant annet?) til dette innlegget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikPiippokattaMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimBeathe SolbergReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J Thorsson