Hvor mye tid man sparer på å skrive enkeltbokstaver fremfor hele ord, kommer helt an på hvilken type "maskin" man sitter på.
Og bakgrunn.

Om du sitter på en vanlig pc så er besparelsen minimal. Om man i tillegg har (jukset og) lært seg touch, så tar det faktisk lenger tid å IKKE skrive hele ordet.

Om du stter på et nettbrett, så er det faktisk en liten besparelse. Fordi tastaturet er mer "fraværende". Ja, det ER der, men siden du ikke kjenner om du trykker på en tast eller ikke, så er sjansen for feiltrykk absolutt tilstede. Og med færre trykk... så får du færre feil.

Skriver du på en telefon, altså der sms-språket begynte, så er det igjen et spørsmål om "maskinen". En gammeldags telefon med taster er forohldsvis rask, fordi alle tastene er fysiske, og du skal trykke et visst antall ganger på hver tast for å få rett bokstav.
En moderne telefon har samme problemer som nettbrettene, men i enda større grad. Tastaturet er nesten borte, og sjansen for å trykke feil er tilsvarende større.

(Denne teksten er forøvrig skrevet på 58 sekunder på en bærbar pc)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Nå var min deal bare at personen brukte mer tid på svare folk som ikke liker SMS-språk enn på å skrive uten forkortninger.

Når det gjelder ulik hastighet, så skriver jeg relativt raskt på min HTC om ikke like fort som på MAC'en. På min gamle stasjonære PC går det imidlertid tregere, for der er tastaturet noe tungskrevet. Nettbrett synes jeg er greit, for der er bokstavene så store. Men jeg bruker absolutt mest tid på min iboende hard-disk, der går det tregt i blant. Kanskje jeg skulle legge inn litt SMS-språk der.

Llr sltt md vklr. Gr sm rgl br dt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei nei, man må ikke trykke et visst antall ganger for å få rett bokstav - det er jo bare dem som ikke har lært seg å bruke mobilen :) Hvis du bruker den automatiske funksjonen - T9 tror jeg den heter på noen telefoner - så slipper du å skrive hver enkelt bokstav. Går MYE fortere....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, det går fortere, men om det er smartere... derom strides de ikke fullt så lærde ;)
http://www.damnyouautocorrect.com/archive/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha :)
Men det hjelper å sjekke hva man skriver før man trykker SEND.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, ja men jeg har inntrykk av at de jeg kjenner som bruker autokorrekt ikke sjekker - så mange rare og uforståelige sms'er jeg får fra folk. Selv bruker jeg det ikke, og jeg skriver like raskt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe og hvilken finger man bruker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Eileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine Victoria