Ja, det med digital lagring er et kapittel for seg :-) Jeg ville nok hatt mange backup-løsninger dersom det ble snakk om et større digitalt bibliotek. Men er det ikke slik at de bøkene man kjøper fra for eksempel Amazon/Kindle osv ligger "der ute" uansett? Så om "lesedingsen" kræsjer, så kan man bare laste ned på ny? Jeg er medlem i en engelsk lydbok-klubb og så lenge det nettstedet finnes (og det vil det nok gjøre veldig lenge), så kan jeg laste ned på nytt og på nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det som er litt skummelt er jo at Amazon (og diverse andre forhandlere) plutselig kan finne på å slette bøkene eller nekte deg adgang. Det har riktignok ikke skjedd med meg, men det finnes jo skrekkhistorier. Denne for eksempel, der de ikke engang ville fortelle henne hva hun hadde gjort galt (det ble en del mediastyr ut av det, og plutselig åpnet de kontoen hennes igjen uten ytterligere forklaring). Man stiller nokså svakt som kunde da, i og med at man teknisk sett ikke engang eier bøkene. Når du kjøper papirbøker kan heldigvis ikke forhandleren komme hjem til deg og hente de fysiske bøkene dine etter at du har betalt for dem, men den digitale hylla står ikke like sterkt. Man er dessuten avhengig av at filformater holdes levende, at systemer fortsetter å oppdateres, at firmaet ikke går under, at man alltid vil ha tilgang til nettsiden der man laster det ned fra osv. Så det lønner seg å ikke ta det heeelt for god fisk at det ligger trygt "der ute". :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det med filformater er et stort poeng. Selv om det ikke er helt det samme, så streika pc`n min nettopp. Dokumenter hadde jeg lagret på en minnepenn + sikkerhetskopier, men allikevel vil ikke den nye maskinen lese disse dokumentene og det til tross for at de er lagret i samme filformat som det programmet jeg forsøkte å åpne de i. Nei, skeptisk er bare fornavnet for mitt vedkommende. Gamle bokklubbøker går rett som det er i stykker, men de nekter meg ikke å lese de av den grunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei :-) Du har gode poenger! J kjenner litt til historien/lenken du viser til og d endte visst heldigvis m at Amazon til slutt ga kunden medhold, så vidt j vet. Men hvem ønsker eg å bruke tid på å diskutere/krangle m nettsider der man har betalt for en vare man plutselig ikke har? Ja, d r betenkeligheter m rettighetene til digitale bokhandlere (el lydbokhandlere). Likvel ser j en del fordeler m digitale kjøp. Mtp Amazon o.l. så r d nok lurt å laste ned d man har kjøpt selv slik at man ikke lenger r avhengig av "den digitale skyen". En annen sak mht "den digitale skyen" r at ting kan spores til deg; du har ikke herredømme over fx hvem som vet hva du har kjøpt, hvor mye du betaler/r villig til å betale osv. Mange for- og motargumenter tror j vi kan finne i denne saken. Likevel har j nok et håp om å kunne inneha et trygt og personlig digitalt bibliotek i fremtiden (selv om j, om du har sett mine andre innlegg, kanskje r i overkant knyttet til bøkenes fysiske format).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De ligger "der ute" bare så lenge firmaet eksisterer og ikke bestemmer seg for å endre noe slik at du ikke har tilgang lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle er kanskje ikke like liberale med gjentatte nedlastinger? Betalingen er noe jeg syns er urimelig for lydbøker og ebøker, nesten like høye kostnader, uten at jeg "har dem"...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinBeathe SolbergalpakkaMartine GulbrandsenRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenRandiAJakob Lund KlausenFredrikCecilie69Bjørg L.Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneHarald KKirsten LundToveReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESEster SVibekeStig TJakob SæthreGunillaIngunn S