Jeg må visst ha boken i hånden for å nyte den fullt ut. For meg blir det litt som med skuespill og teater, jeg kan godt like å lese skuespill men det blir jo hakket mer levende når det fremføres av andre enn mine indre tolkninger / stemmer / versjoner. Iblant rydder jeg ut noen bøker. På min gamle jobb er det hylle til slike avlagte bøker. Prinsippet der er "ta det du har lyst til og sett inn noe om du har". Dessuten liker jeg konseptet med å legge igjen en bok på en benk eller en buss, med en lapp der står "værsågod, denne er til deg". Kanskje vi kunne starte en greie på det?
Anne

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Ja, en slik hylle hvor man legger igjen eller bytter bøker er en fin ting. Jeg liker også å legge igjen bøker i offentlige rom som en positiv overraskelse og gave til den interesserte finner. Det finnes også et internasjonalt nettsted hvor man kan registrere slike bøker man legger igjen i det offentlige rom. Og dersom de som finner den går inn og registrerer den videre, så kan man følge bokas "reise"! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes en Bookcrossing på La Baguette på Oslo S. Fant en Penguin Classic-utgave av The jungle book, og jeg hadde kjempeforventninger til stedene den kunne tenkes å ha opplevd. Det viste seg at den bare hadde en registrert en reise fra Ålesund til Oslo, ikke like spennende, men morsomt likevel. Bra konsept, skal passe på å legge fra meg noe litterært neste gang jeg er forbi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skal jeg ta turen innom der neste gang jeg er i oslo!
Takker for tips :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker den ideen jeg og, bøkene mine er stadig ute på vandring. Da jeg er ferdig med de setter jeg de over postkassene i bygården så andre kan få glede av de. Sist jeg var ute så jeg til min glede at andre hadde fulgt samme eksempel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har en slik hylle på jobben,hvor folk kan sette igjen bøkerog andre kan låne dem:-) et lite bibliotek,alle som låner må skrive seg på ei liste og hvilken bok de låner:-) har også opplevd det enkelte hoteller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God idé!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes allerede, sjekk BookCrossing. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset om nettsted. Jeg har bare fått idèen muntlig gjenfortalt, skal nå sjekke ut systemet. Liker dette med deling godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BB