De aller fleste bøkene jeg leser har jeg lite behov for å eie, problemet er bare at jeg ikke vet hvem det er før jeg har lest de. Det er liten tvil om at de fysiske bøkene mine har tatt over mer enn et rom i en leilighet med begrenset plass, så jeg ønsker absolutt å begrense antall bøker jeg eier. Problemet er å bli kvitt bøkene da jeg er ferdig med de, jeg har en innebygget motvilje mot å kaste de.

Det å oppbevare bøker digitalt er helt klart mye mer befriende enn fysiske bøker, og det er veldig befriende å slette en bok når du er ferdig med den. Det tar liten plass og man slipper stresset med å se haugen vokse fortere en du rekker å lese de. Problemet her kommer om boken er så bra at jeg vil beholde den, da holder det ikke å ha den på nettbrettet. Da vil jeg ha den i hyllene så jeg kan glimpse bort på den når jeg går forbi og tenke kort på leseopplevelsen den ga meg.

P.S. Det er veldig slitsomt å lese SMS-språket ditt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Beklager at j skriver "j" for "jeg" og "d" for "det og "m" for "med".Går raskere i en småbarnsmors liv! De fleste r vel vant m sms-språk?! Skal j ha tid til innlegg, så må j noen ganger korte ned på tiden d tar å skrive, og j tenker at de fleste kan leve m d om de vil ha m småbarnsmødre også :-) J kan ikke se at de som unnlater disse forkortelsene nødvendigvis har noe mer lesbart og lesverdig å si...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sms - språk burde være bannlyst!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forferdelig,

Men jeg kan både forstå det i en litteraturhistorisk kontekst, og som en konsekvens av en postmodernistisk tradisjon; se bare på Mallarmé på slutten av 1800-tallet der poesien besto av antydningens kunst, men det hadde likevel en poesitet over seg - ofte uforståelig, men likefullt vakkert. Sms-språket er radbrekking av språk, tekst, kultur og historisitet. Jeg kan også forstå det hvis intensjonen skulle være en underliggjøring av meningen for å skape brudd og nye forståelseshorisonter. Etter min smak er det en meningsløs geskjeft som rakker ned på litterære tradisjoner.
Men igjen, det er jo bare min mening da.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På den tiden jeg så mest av sms-språket var da sms'en var ny, og du bare fikk et visst anntall tegn inn i en melding. Alt måtte kortes ned for at man skulle få sagt alt man ville si. Litt tilsvarende twitter idag. Men idag kjenner jeg svært få som aktivt skriver sms-språk. Nå er det jo mulig å skrive lange sms'er og da er ikke det forkortede språket like nødvendig lenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sms - språk = latskap:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke noe å beklage for, det er sikkert jeg som er litt gammeldags. Jeg foretrekker at ordene skrives fullt ut, synes det gir mer flyt til teksten. Jeg har noen ganger fundert på om det egentlig bor en 80-åring i min 28 år gamle kropp :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg synes faktisk det er slitsomt å lese sms-språk. Jeg vil jo ikke nekte noen å gjøre det, men hvis jeg er sliten, er det ikke sikkert jeg orker å lese igjennom en relativt lang tekst skrevet på den måten. Men jeg er nok også gammeldags :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Synes også det er slitsomt og tungvint, men det er nå bare vår mening :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere er ikke alene! Det ender bare med at jeg ikke orker å prøve å tolke meg gjennom det som skrives på den måten! Jeg kan vel antakeligvis karakteriseres som doven siden jeg ikke gidder å lære meg dette språket, - jeg skriver fulle ord på sms også, bokstav for bokstav;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Selv om jeg er utrolig opptatt av språk og er rask til å forkaste, eller i hvertfall irritere meg sterkt over, bøker som ikke er på høyden språklig. Men allikevel har jeg, som bestemor på snart 63, oppdaget rasjonaliteten i raske sms'er. Jeg sender meldinger i rekordfart og synes forkortelsene er svært så geniale. Dette handler jo om noe helt annet enn litteratur, jeg synes rett og slett det er morsomt å være oppdatert på den yngre garde's kjappe og rasjonelle verden. Raskt og effektivt. Må jo være ærlig....Jeg liker det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver også fulle ord på sms, og har gjort det siden jeg kom tilbake fra utenlandsoppholdet mitt, for da oppdaget jeg at jeg var langt bedre til sms-språk på engelsk enn på norsk... Det føltes bare... dumt! Orket faktisk ikke å lese innlegget på toppen, men sitter og leser svarene.

Nyter min kjære Samsung Galaxy S III som foreslår med når jeg skriver m, jeg når jeg skriver j, osv. Enklere å unngå ufullstendig språk. Jeg stusser ofte hvis jeg kjenner fingrene ikke finner alle bokstavene på tastaturet, jeg sparer såvisst ikke tid på å skrive sms-språk, for jeg må konsentrere meg for å få det riktig. Skriver kjapt nok på tastatur.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Unnskyld meg, Wolfcat, men sier du at du ikke orker å lese start-innlegget mitt fordi jeg skrev "j" istedenfor "jeg", "d" istedenfor "det", "r" istedenfor "er" og "fx" istedenfor "for eksempel"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jepp, beklager, men slik er jeg skrudd sammen... Gjelder faktisk tekstmeldinger også... Foretrekker at jeg får med meg hva det står når folk skriver til meg. En av de tingene Aspergers gjør med meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har aldri hørt at jeg har Aspergers, men sånn er jeg også! :-) Og så er jeg av det rolige slaget, og synes ikke det er så viktig at ting skal skje så fort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe, jeg har funnet ut at Aspergers gir meg en slags mental dysleksi, antagelig en individuell vri på det faktum at Aspergers er en nevrologisk tilstand (mangler sikkert en "overføringskabel" oppi huet...). Det er ikke uvanlig at Aspergere sliter med språk. Men variasjoner finnes selvfølgelig hos de som IKKE har det også... Lurte for eksempel på hva "brysthøydene" hadde med saken å gjøre i noe jeg leste, men ved nærmere ettersyn, sto det "høystbydende"... Huet mitt snur rundt på ting og "baler takvendt", bytter på stavelser og lager rot, så forkortelser blir verre å sortere. Har lenge hatt veldig lyst til å gjøre noe for dyslektikere, for de har min sympati. Kan lett forestille meg hvordan det er å prøve og lese hvis ALLE bokstavene holder på å springe rundt hverandre og nekter å stå på riktig plass...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det dette problemet som gjør deg så overlegen i Word Link kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, trening i å lese baklengs... hehe ;) Ærlig talt har oppfatningsevnen blitt mer atletisk med denslags hjernegym. Jeg leser kanskje ikke færre ting feil, men jeg finner hva det SKAL være litt kjappere... Noen løser kryssord, jeg løser WL. HVER dag... Neimen ikke dårlig du heller...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe opplever når jeg er noe trett at jeg av og til setter trykket på feil bokstav - og har fått en god latter mang en gang.- det blir langt fra opprinnelige mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke bare Samsung som har den funksjonaliteten, tror alle mobiler har det - har erfaring med HTC og Nokia de siste årene. Går kjempefort!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må gå ut i fra det jeg selv har...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så enig med deg,liker at folk skriver hele setninger og ord og ikke forkortelser,det gir en helhetlig innhold av tekstenog det man skal uttrykke i det man skal skrive.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tro d eller ei, j r svært kresen språklig sett, har erfaring med publisering, journalistikk, m.m. (du skulle ha visst, men d r en annen historie). Du r ikke gammeldags! Og j bruker (heldigvis) ikke forkortelser hele tiden. D koster litt å bruke forkortelser, men j hadde lyst til å delta på bokelskere.no i dag og må kompromisse litt på tiden :-) D r vel kontroversielt hvordan man bruker språket, men j håper på åpenhet og inkludering her :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nå blitt gjort oppmerksom på denne stavemåten - så nå bruker jeg kun min energi på innholdet. hehe alt er greit så lenge man er inneforstått med diverse forkortelser! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da håper j å kunne takke deg - dvs at du ikke skyter meg for å bruke forkortelser av og til :-) Takk! J ville nok ikke finne på å benytte forkortelser som ingen r kjent m :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe kaster ikke bort energien på å ergre meg. Hadde jeg ikke vist bedre hadde jeg trodd at teksten var blitt markspist!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har regnet litt ut på hvor mye du tjener på å bruke forkortelser. Dette blir jo ikke helt riktig, for jeg har gått ut i fra min skrivehastighet (skriver ikke fort). Jeg ville på den teksten du skrev over her spare 6,6 sekunder. Du er antagelig mye raskere enn meg, så la oss si 5 sek, muligens 6. Så hva har du tenkt å bruke den tiden på? Hadde du skrevet fullt ut i utgangspunktet, hadde du ikke fått motbør og hadde ikke trengt å svare på klagene du fikk. Tror du hadde spart mer tid på det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor mye tid man sparer på å skrive enkeltbokstaver fremfor hele ord, kommer helt an på hvilken type "maskin" man sitter på.
Og bakgrunn.

Om du sitter på en vanlig pc så er besparelsen minimal. Om man i tillegg har (jukset og) lært seg touch, så tar det faktisk lenger tid å IKKE skrive hele ordet.

Om du stter på et nettbrett, så er det faktisk en liten besparelse. Fordi tastaturet er mer "fraværende". Ja, det ER der, men siden du ikke kjenner om du trykker på en tast eller ikke, så er sjansen for feiltrykk absolutt tilstede. Og med færre trykk... så får du færre feil.

Skriver du på en telefon, altså der sms-språket begynte, så er det igjen et spørsmål om "maskinen". En gammeldags telefon med taster er forohldsvis rask, fordi alle tastene er fysiske, og du skal trykke et visst antall ganger på hver tast for å få rett bokstav.
En moderne telefon har samme problemer som nettbrettene, men i enda større grad. Tastaturet er nesten borte, og sjansen for å trykke feil er tilsvarende større.

(Denne teksten er forøvrig skrevet på 58 sekunder på en bærbar pc)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå var min deal bare at personen brukte mer tid på svare folk som ikke liker SMS-språk enn på å skrive uten forkortninger.

Når det gjelder ulik hastighet, så skriver jeg relativt raskt på min HTC om ikke like fort som på MAC'en. På min gamle stasjonære PC går det imidlertid tregere, for der er tastaturet noe tungskrevet. Nettbrett synes jeg er greit, for der er bokstavene så store. Men jeg bruker absolutt mest tid på min iboende hard-disk, der går det tregt i blant. Kanskje jeg skulle legge inn litt SMS-språk der.

Llr sltt md vklr. Gr sm rgl br dt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei nei, man må ikke trykke et visst antall ganger for å få rett bokstav - det er jo bare dem som ikke har lært seg å bruke mobilen :) Hvis du bruker den automatiske funksjonen - T9 tror jeg den heter på noen telefoner - så slipper du å skrive hver enkelt bokstav. Går MYE fortere....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, det går fortere, men om det er smartere... derom strides de ikke fullt så lærde ;)
http://www.damnyouautocorrect.com/archive/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha :)
Men det hjelper å sjekke hva man skriver før man trykker SEND.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, ja men jeg har inntrykk av at de jeg kjenner som bruker autokorrekt ikke sjekker - så mange rare og uforståelige sms'er jeg får fra folk. Selv bruker jeg det ikke, og jeg skriver like raskt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe og hvilken finger man bruker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker å tro at vi er inkluderende her inne, selv om det en sjelden gang viser seg at noen av oss kan forbedre oss på dette og :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenNicolai Alexander StyveMads Leonard HolvikAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SKirsten LundEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckBjørg L.GroVannflaske