Det plaga meg ikkje at eg har lest ei bok som tilsynelatende berre kvinner les, men det undra meg storleg at denne spesifikke historia ikkje har appellert til fleire menn. Eg kom så i tankar om denne diskusjonstråden, og kanskje særleg dei innlegga som dreier seg om korleis enkelte bøker blir marknadsført mot kvinner. Er det t.d. noko med omslaget på boka som gjer at nesten ingen menn plukkar den opp og sjekkar kva den handlar om, eller er det rett og slett slik at dei fleste menn ikkje les oppvekstskildringar?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja jeg stusset også vedr. omslaget, men etter å ha lest hva andre mente om boken fikk meg til å kjøpe den. hehe har ikke kommet så langt til å lese den enda, :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har avskrevet boka pga av omslaget og at den har stått sentralt plassert i mange bokhandlere. Har dermed trodd det var en ny Samartin e.l Etter din bokomtale har jeg lyst til å lese den, så takk:) Nå har jeg inntrykk av at den kan ligne litt Leif Engers Ned til elva som jeg ønska meg til jul. Fikk ikke til å legge inn bilde, men dere kan se det her. Et mer nøytralt eller kanskje maskulint omslag? Jeg tror omslaget på Krystallslottet gjør at fordommer i mot feminine uttrykk som er nevnt i forbindelse med Plaths Glassklokken slår inn. Jeg er ganske sikker på at menn som leser skjønnlitteratur utover krim leser oppvekstskildringer, men jeg tror de velger mannlige forfattere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er et flott omslag på denne boka, men du har nok rett i at det er et omslag som signaliserer at dette er en bok for kvinner. Det samme gjelder alle bøkene man får opp under "Du vil kanskje også like"

Jeg tror kanskje dette er det viktigste forklaringselementet, men at det er en selvbiografisk roman av en kvinnelig forfatter om en problemfylt oppvekst bidrar nok også i samme retningen. For å si det på en annen måte: det er lite her som frir til mannlige lesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian Axdal