Hvor langt ut i boka må du lese før du skjønner om det er en kvalitetsbok`eller ikke? Og hva er det som får deg til å skjønne det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg er kanskje litt streng, men 100 sider hørtes langt ut i boka for min del. Men det kommer an på totalt sideantall. Jeg avbryter sjelden/aldri (kan ikke huske forrige gang jeg avbrøt) en bok, men om den ikke fenger blir det gjerne til at jeg leser veldig sakte, og med mange pauser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For de fleste bøker går det en grense på 100 sider (som flere her), lærte av Stieg Larssons "Menn som hater kvinner", syns den ble bra først etter de 100 sidene og har da tenkt at jeg må gi bøkene en sjanse til over de sidene. Men med bøker som "Alkymisten" av Paulo Coehlo funka ikke det. Da var det stopp på ca 50 sider, gang på gang:)

Tror det er hele stemninga i boka for meg, og så er jeg litt forutinntatt på visse forfattere, Amalia Skram leser jeg uansett. Men bortsett fra henne leser jeg aldri ferdig bøker jeg ikke liker, tenker at det er for mange andre bra bøker som venter der ute:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merker ganske fort om det er en god bok jeg har startet på. Kanskje så lite som 10 sider skal til før jeg skjønner hva slags tone boken kommer til å ha, og jeg har allerede da bestemt meg for om jeg liker den eller ei. Men hvor godt jeg liker den og om det kanskje til og med blir en favorittbok, det finner jeg ikke ut før jeg er ferdig.

Hva som får meg til å skjønne om boken er for meg eller ikke, det er jeg ikke helt sikker på. Det har vel med mye forskjellig å gjøre; tema, språk, hovdpersonen/e etc. En kombinasjon av alt.

Men selv om jeg ikke liker boken, fullfører jeg alltid. Hittil i hvert fall. Kjipt kanskje, men jeg tenker at "det kan jo hende.. kanskje den blir bedre.. kanskje jeg har oppfattet den helt feil.." Men det stemmer aldri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg presser meg igjennom uansett, kun et par ganger har jeg gitt opp totalt - Halvbroren var en av dem (leste halve). Er de skikkelig elendige - leser jeg bare fortere:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva som er kvalitet kan sikkert variere fra person til person, men jeg gir boka en sjanse i løpet av de første 70-100 sidene (avhengig av lengden på boka totalt). Har den ikke fenget meg innen den tid så er det stor fare for at den blir lagt vekk (og muligens ikke plukket opp igjen. Desverre?).

Før var jeg mindre flink til å legge vekk bøker jeg i utgangspunktet ikke fikk så mye ut av, men nå har jeg så mange bøker på leselista mi at jeg vil heller gi dem en sjanse enn å lese ut en dårlig bok bare for å ha fullført den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt spørsmål! Når jeg begynner med en bok har jeg som regel lest bakpå og anstrenger meg litt for å komme inn i den. Kan gjerne lese opptil 100 sider før jeg legger den på "vent" til jeg er i et annet humør... Jeg leser gjerne 3-5 bøker samtidig (som mange andre bokelskere her :), og den skal være skikkelig dårlig for at jeg skal gi den helt opp.

Jeg driter egentlig i om det er en såkalt "kvalitetsbok" eller ikke... Så lenge jeg kan leve meg inn i universet til forfatteren og synes den er spennende basert på humøret jeg er i for øyeblikket, så leser jeg så det freser. Hvis ikke går boka i "ventehylla" eller "glemmeboken"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også 100 sider som min "magiske grense". Om det er en kvalitetsbok eller ikke kommer på en måte ikke inn i vurderingen. Men om boka ikke har greid å "gripe meg" på de 100 første sidene så ligger den tynt ann i forhold til å bli fullført.

Hva det er som får en bok til å gripe meg eller ikke greier jeg ikke helt å definere. Den må engasjere på et eller annet nivå, skape bilder i hodet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I likhet med de foregående opererer jeg også med en grense på rundt 100 sider. I noen tilfeller har jeg riktignok gitt opp lenge før, men da har jeg skjønt at historien ikke er noe for meg eller kanskje særlig at jeg ikke liker forfatterens fortellerstemme. Jeg har i alle fall SÅ mange ganger opplevd at det virkelig kan løsne etter 100 sider, og denne erfaringen har jeg med meg når begynner å tvile på en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanKirsten LundLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald KAnne Berit GrønbechBård StøreStian AxdalGunn Duaas