Hei, leser stadig på internett at ebøker på ipad er så bra, men lurer litt på om det lønner seg å kjøpe en for å tilgang til iBook store.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser e- bøker med kindle på lesebrettet mitt. Det fungerer veldig bra for meg !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Ha aldri tenkt på at det med batteri og steder som hytta eller båt uten strøm. Det er en bra tips. iPad mini høres også ut som en bra tanke! Å lese på en iPad/nettbrett er det som å lese på en data? Man blir jo trøtt i øyene når man se på skjerm i timesvis. Apple skriver at skjermen er svart bra. ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om jeg bruker vanlig dataskjerm merker jeg at jeg får hodepine fortere enn om jeg bruker iPad. Det er sjelden jeg har problemer med å lese bøker på Ipaden, men er du veldig sensitiv så er det mulig at du kan merke noe over lengre tid. 

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg for min del anbefaler verken pc eller nettbrett til å lese bøker med. Begge maskinene har bakbelyst skjerm, noe som fører til at man får lys direkte i øynene. Dette kan skape irritasjon for øynene og føre til hodepine for de som er sensitiv for det. Dessuten er det håpløst å lese på slike skjermer så fort en solstråle treffer panelet.
Anbefaler derfor de som ønsker å lese e-bøker å lese det på dedikerte lesebrett.Både vekten, størrelsen, tilgjengeligheten, brukervennligheten, lesbarheten og batteritiden er fordeler man får med et slikt lesebrett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hører det er mange som sier det, men jeg har aldri opplevd noen problemer med å lese på iPad. Jeg har hatt nettbrettet i bortimot 2 år og lest veldig mange bøker på det. Tror det er veldig individuelt hva man reagerer på, bakbelysningen har aldri plaget meg når jeg leser bøker. (Bortsett fra om det er sol selvfølgelig.) På PC merker jeg det derimot ganske godt.

Ellers er jeg helt enig i at et rent lesebrett har klare fordeler om man først og fremst er ute etter å lese bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer hvertfall ikke til å kjøpe en fysisk bok igjen med det første. Deilig å ha hele boksamlingen på et lite, nett lesebrett som man kan nyte både i stekende sollys og i tussmørke:-) I tillegg gir det meg litt god samvittighet å vite at jeg har spart Amazon for et par trær ekstra:-P hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettbrett er mer som en dataskjerm enn de dedikerte lesebrettene er. Lesebrett pleier å bruke e-ink, som er ganske så likt det å lese på papir. Om du er usikker på om du vil ha nettbrett eller lesebrett, må du vurdere hva du skal bruke den til. Nettbrett kan brukes til "alt", men har for eksempel dårligere batteritid. Lesebrett er derimot stort sett begrenset til å lese bøker, men har til gjengjeld lang batteritid og gode skjermer for lesing. Vil du surfe på nettet, se film osv, så gå for et nettbrett. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva du skal lese ebøker med, avhenger av HVOR du skal lese ebøker.

Om du bare leser bøker hjemme i sofaen eller i sengen før du sovner om kvelden, så kan et nettbrett ((både android og ipad) være en løsning.
Nettbrettene har en annen fordel, de leser FLERE FORMATER, så du er ikke låst til en leverandør av ebøker.

Om du reiser LITT og liker å lese mens du reiser, så kan fremdeles et nettbrett være en grei løsning.
Men nå begynner det også å bli aktuelt å velge rene ebok-lesere/lesebrett. Fordelen med dedikerte ebok-lesere er at de (ofte) er bedre å lese på over tid, og de har (alltid) lengre batteritid. (Jeg lader opp lesebrettet mitt omtrent en gang i måneden, og jeg leser MYE.

Om du går for et lesebrett med flere måneders batteritid så trenger du ikke tenke på at du ikke har strøm på hytta. Men du MÅ tenke på hvilken leverandør du skal kjøpe fra, for lesebrettene ER mer format-avhengige. (Kindle leser vel .mobi og .prc, men ikke epub (som er vanligere for norske bøker...)

Spørsmålet blir, gankse enkelt:
- hva skal du bruke "leseinstrumentet" til? Lesing, surfing eller begge deler?
(- og hva leser du mest? Sørg for å få et "leseinstrument" som håndterer det.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei
Jeg leser for det meste bare e-bøker. Jeg bruker et lesebrett fra Amazone som heter Kindle, men det er fullt mulig å bruke IPad . Når det gjelder e-bøker anbefaler jeg deg å lese litt på ebokhylla mi - http://ebokhyllami.blogspot.no/. Her finner du en masse om e-bøker. Jeg må vel si at jeg er sluttet å kjøpe vanlige bøker da det meste er å finne som e-bok eller som lydbok, som jeg også bruker en god del. En vanlig iPad er tung og holde over tid, så der vil jeg anbefale iPad Mini, den er mye lettere og meget behagelig å lese av. Har begge deler så jeg foretrekker Minien på grunn av størrelsen og vekten.
Jeg kjøper bøker fra alle de vanlig bokhandlerne på nettet som Ark, Bokkilden etc. Laster så filen ned i EPUB format og legger den på IPaden gjennom iTunes. Da vil de dukke opp i iBook på vanlig måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det lønner seg nok ikke om du kjøper den kun for å få tilgang til ibooks. iPad er et nettbrett, er du først og fremst ute etter et lesebrett finnes det bedre alternativer tilgjengelig.

Selv har jeg iPad og bruker både ibooks (mest til engelske klassikere som er gratis) og andre lese-apper, i tillegg til å bruke den som netbrett. Er veldig fornøyd og den passer til mitt bruk, men i forhold til lesebrett har den dårlig batteri og er relativt tung. Det viktigste er nok å finne ut hva du vil bruke det til, om du ønsker et nettbrett eller lesebrett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKirsten LundAlice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja Solemdal