Jeg er litt enig om slutten når jeg tenker meg om, men merket ikke så mye til det der og da.

Synes boka var svært lesverdig, historien har et bra driv og mange nok overraskelser underveis til at det ikke ble for lett å gjette handlingsløpet. Begynte i går kveld og leste ferdig i formiddag (er syk), så den hadde definitivt den "klarer ikke legge fra meg" faktoren som sjangeren trenger.

Og så var det gøy med litt Hamar-tilknytning, jeg har nemlig bodd der i mange år. Dessuten har jeg studert i Manchester, så jeg var dobbelt lokalkjent :)

To ting skurret litt for meg, uten at de på noen mæte ødela leseropplevelsen der og da. Det ene var at bruken av hedmarking/hamarsing bare nesten var konsekvent (et eksempel jeg kommer på var at en person refereres som å si "je" og "noe" i samme setning, det naturlige ville vært "no"). Det andre var at jeg ikke helt trodde på alderen som ble oppgitt for Renate i de første delene. 9 og 15 hadde vært mer troverdig ift måten hun tenker på enn 6 og 12.

Men, altså, en veldig god historie. Jeg føler vel at det boka hadde trengt for å bli perfekt var en mer kritisk korrekturleser/redaktør som kunne rettet litt på de stedene der man som forfatter blir "blind" (om det kan være noen trøst var det akkurat den samme følelsen jeg satt igjen med etter å ha lest Harry Potter and the Order of the Phoenix: at redaktøren ikke hadde gjort jobben sin).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tusen takk for omtalen! :-) Jeg er nok ingen typisk Hedmarking i praten sjøl da ! ;-) litt utvanna kan man si... He-he... Var inne på tanken flere ganger, ang. alder... Men dette var i 85, og ungene da, kontra nå, har det blitt store forandringer på. Jeg var som Renate i samme alder, men når jeg ser unger i dag, er de ikke like utviklet. Det er et par ting i forhold til korrektur, som har irritert meg, men det er vel dessverre sånt som skjer... Jeg så meg blind på det, og det gjorde kanskje de to andre også... Hovedkorrekturleseren var høyt utdanna, cand.mag og diverse, så han burde ha sett de tingene som irriterer meg... Men, men, gjort er gjort... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jeg sammenlignet vel delvis med meg selv, og jeg var et veslevoksent barn og var 12 i 86. Men det er jo forskjell på unger, og det var uansett ikke ødeleggende for drivet i historien :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er bra... Men jeg var inne på tanken selv og! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hDemeterKjell F TislevollTherese HolmKirsten LundJohn LarsenAvaDolly DuckEli HagelundJarmo LarsenHarald KTorill RevheimNinaGunillaTore OlsenTove Obrestad WøienEster SReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangHanne MidtsundHeidi L