Føler meg som en skikkelig nybegynner her nå (og kanskje er jeg det..?). Hva er forskjellen på innbunden, innbundet og harback?

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Innbundet betyr hardback på engelsk. Heftet er det samme som pocket eller paperback på engelsk.

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil også tro at de er samme sak.

Du vet sikkert dette, men hardcover er ikke nødvendigvis bedre kvalitet enn paperback. Tradisjonelt er bøker med stive permer sydd og limt sammen, mens paperback "bare" er limt, og derfor mindre holdbare. Men i vår tid er også hardcover ofte bare limt. Med stiv rygg kan det føre til at boka sprekker. Da er faktisk en paperback-utgave ofte bedre. Papiret i hardcover er heller ikke nødvendigvis mer holdbart enn papiret i paperbacks.

Det var dagens foredrag - på siden av saken :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha.. Nei, hardback fåes uansett bare ved jule- og bursdagstider og eventuelt ved salg - på grunn av prisen, så det er vel like greit. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bursdagstider?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror hardback er en mellomting mellom innbundet og pocket. Det vil si den at den har stive permer, men er ikke bundet, slik en en innbundet bok er. Papirkvaliteten har også mer til felles med pocketutgaver. Prismessig ligger hardback mellom pocket og innbundet. Ja, innbunden og innbundet må vel være det samme?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm.. er det ikke dette som kalles helbind, da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, dette her var visst mer vrient enn først antatt; enda flere måter å anbringe sammenfiltrede valsede tynne fibrer i bunker... jeg aner rett og slett ikke. Mon tro om her ikke trengs ytterligere begrepsavklaring...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle akkurat nå til å spørre om det samme. Imorgen skal jeg bytte ei bok i en bokhandel og spør der. Foreløpig har ingen kunnet gi meg et ordentlig svar og da har jeg spurt folk som jeg vet omgir seg med mye bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. :) Du får poste svaret her. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg vært og hentet bøker i en bokhandel og spurt hva som er forskjellen på ei heftet bok og ei pocketbok . Ekspeditøren viste meg heftete bøker. De er en god del finere enn ei pocketbok. De har stivere perm og påtrykt bilde og gjerne klaffer på forside og bakside. Personlig kan jeg ikke fordra pocketbøker, men faktisk synes jeg de heftede bøkene som ble vist meg i bokhandelen var nesten å foretrekke framfor innbundne bøker. I bokhandelen kalte de gjerne heftede bøker for " billiginnbundne". (tror jeg det var.) Jo, jeg ble en del klokere ! :-) Ser Brit Honningsvåg mener at hun har "Sofies Verden" i heftet. Det stemmer helt sikkert. Etter å ha lett litt her, fant jeg at jeg også har denne boka som heftet. Må visst få den inn i boksamlingen min :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det var det jeg trodde, var bare litt vanskelig å forklare. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg gjøre :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det er så enkelt som at hardback er det engelske ordet for innbundet (hard perm) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, slik har jeg også tenkt. :-) Men så er det forskjellen på "heftet" og "pocket-utgave" ? ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel det samme. Forskjellen må evnt ligge i størrelsen. Har Sofias verden som heftet den er på vel 600 sider og jeg ville ikke ha kalt den en pocketbok selv om den en framstilt på samme måte som det jeg kaller en pocketbok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Med forebehold om feil..

Du vet selvfølgelig hvordan pocket er. Heftet tror jeg er en utgave hvor omslaget er litt tjukkere og mer solid. Tror det er vanskeligere å rive i et heftet omslag, mens det jo er lett å rive et pocketomslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I mitt hode er det samme sak. Tenkte det var forskjellig måter å omtale bøker som ikke har myk perm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok.. Er nemlig en som har liste over bøker han selger, også brukes alle tre betegnelsene om hverandre, så tenkte det var tre forskjellige innbindinger..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

men hva med pocket vs. paperback? Det er vel det samme, er det ikke? Ble plutselig så forvirret..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn jeg har forstått det: Paperback er bøker med "papiromslag". Pocket er en liten paperback. Rett opp i det om det er feil, de som vet. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemLene AndresenEgil Stangeland