Denne helgen har jeg tatt den lange turen helt til Lørenskog og uten Get PVR og trådløst nettverk til Ipaden regner jeg med at det blir mye lesing. VM i ski er ferdig, men det betyr selvfølgelig ikke at ski-sesongen er slutt :-)

Leselisten er ikke fastsatt, men jeg er snart ferdig med Sally Boy av P. Vincent DeMartino, boken er basert på en sann historie fra mafiaverdenen i Bronx, New York. Neste bok ut er Through a Window av Jane Goodall. Jane Goodall er velkjent og respektert for å ha viet livet sitt til studier av sjimpanser og deres leveområde, i denne boken blir vi kjent med sjimpansesamfunnet hun fulgte i over 50 år. Siden jeg er apegal har jeg store forventninger til denne.

Hva leser du denne helgen?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 27 svar.

Jer er nå på de siste sidene i Snåsamannen, som jeg liker bedre og bedre jo mer jeg leser. Dette er Ingar Sletten Kolloens bok om Joralf Gjerstad, og kom ut i 2008. Det passer godt at neste bok er en bok av Gjerstad selv, De gode gjerninger, som kom ut i fjor. Gleder meg til den.

I jobb-bilen har jeg den siste måneden hørt Nils Nordberg lese Helge Ingstads bok om Apache-indianerne fra 1937, og er nå akkurat ferdig. Jeg pratet for øvrig med Nordberg på Krim-festivalen i går, og fortalte at jeg hadde kost meg med denne i lang tid. Ny lydbok i denne bilen er Natten drømmer om dagen av Ingvar Ambjørnsen. Jeg har hørt første CD, og liker den godt så langt.

Ellers var jeg altså på Krim-festivalen på lørdag, og var omgitt av masse bøker og bokintersserte mennesker, samt interessante temaer og en hærskare av kjente forfattere. En god følelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg brukte fredag og lørdag på å lese ferdig Anna Dressed in Blood av Kendare Blake, og City of Bones av Cassandra Clare, og nå sitter jeg med The Victorian Fairy Tale Book med eventyr fra bl. a. Robert Browning, Charles Dickens, Oscar Wilde og William Butler Yeats, satt sammen og presentert av Michael Patrick Hearn, perfekt langtidslesing og "ved siden av"-bok. Og andre bok i serien til Cassandra Clare, City of Ashes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Wicked!" av JIlly Cooper. Men først og fremst ser jeg god TV - akkurat sett filmen "Wuthering heights" fra 2009 (basert på favorittboka mi), og nå står en episode av "Cranford" for tur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg om flaggermusmannen av Jo Nesbø.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag fant jeg en bok på tilbud, da jeg var på Strømmem storsenter , 49 kr for en innbundet bok som fanget min oppmerksomhet. Det blå rommet av Susan Henderson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her blir det en liten Dickens-pause, og et forsøk på å lese så mye som mulig av J.K. Rowlings Den Tomme Stolen, så jeg kan kaste meg over Dostojevskijs Idioten til uka med god samvittighet og fortsatt rekke å lese Tana Frenchs Flukt før den må leveres på biblioteket. Sukk! Døgnet skulle hatt flere timer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig så leser jeg Umberto Eco - "Gravlunden i Praha", men så kom jeg over den første i serien om Julius Cæsar av Iggulden, så nå blir det litt veksellesing. Hender også at jeg har 3 bøker på gang, da er det ei avslappende bok på nattbordet, ei litt mer krevende i lesekroken, og så ei fysisk lett bok - helst pocet - som jeg kan ha i veska til togreiser eller holde mens jeg rører i sausen....bøker finnes til enhver andledning.
Er ellers svært enig i at dette er en ok tråd, også denne gangen fant jeg et tips, skal se å få tak i boka som passer 8. Mars :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Tequiladagbøkene av Morten Strøsnes og The Magic Mountain av Thomas Mann (som jeg bare har 100 sider igjen av). På toget Bergen-Oslo leste jeg en norsk biografi (essay) om Virginia Woolf.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser «The Twelve» av Justin Cronin. Boken er andre bok i en trilogi som begynte med «The Passage» i 2010. Skrekk og gru og herlig uhygge hele helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg skal på skitur og tek med meg lydbokversjonen av Marco-effekten av Jussi Adler-Olsen som selskap. På hytta ligg òg ei pocketbok som skal lesast ferdig; Skam av Karin Alvtegen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forbereder meg til å begynne på et nytt og kjært gjensyn med "Idioten", første bind ligger klar og smiler til meg.
Fortsetter samtidig lesningen av Dickens "Vår felles venn", leser også eventyrene i Oscar Wildes bok "Granateplehuset".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en tøff uke har jeg lyst å rømme litt fra virkeligheten, og tenkte å begynne med Lobotomisten :)
Håper den er så bra og spennende så det føles som en pause!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper på å få lest litt i helgen, og da har jeg tenkt å begynne å lese "Gjenferd" av Jo Nesbø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det mye jobbing på meg, så jeg får ikke lest så mye som jeg kanskje hadde ønsket. Men jeg skal ta prøve å få lest litt på toget til og fra jobb, samt på sengekanten før leggetid :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her sitter jeg klar til felleslesning av Dostojevskijs Idioten, nyinnkjøpt for anledningen hos antikvariat.net. Topp motivert. Så får vi en uventet og kjempehyggelig innbydelse til Andalucia i påsken, og Spansk gullalder, arven etter jøder og muslimer av Knut Aukrust og Dorte Skulstad presser seg på. Hvilket luksusproblem! Hjelp, hva gjør jeg...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser spansk gullalder og hører Idioten på lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ha, ha, ha! Jeg takker og bukker :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmpf... jeg har knapt gjort annet enn å sove siste uken, så jeg leser også denne helga bok nr 2 i True Blood.

God helg!! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen går med til å fortsette på Beautiful Darkness (2.bok i Caster- serien om Ethan og Lena), og en påbegynt "De dødes bibliotek" av Glenn Cooper. Det spørs litt på været om det blir tid til mer, men jeg håper at sola som har vært hos oss de siste dagene, vil være her noen dager til så det faktisk går an å nyte den også når man har fri :) Kunne gjerne tenkt meg å ta med meg en bok og teppe UT og lese litt....gjerne med litt varm kakao på termos :)

God lesehelg alle sammen! Kos dere :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Parallelt med "Maos rike" som er rystende lesning skal jeg kose meg med "Gutten i graven ved siden av" av Katarina Mazetti. God lesehelg til alle bokvenner her inne

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Krim denne helgen også.....fortsetter med Camilla Läckberg ; "Steinhuggeren", etter¨å ha lest "Predikanten" forrige helg :-) Men når den er ferdig, må jeg lese videre på "Tante Augusta", som jo også er ei bok jeg likte godt! Men når jeg først er i krim-modus, er det ikke lett å slippe tak...
I tillegg presterte jeg å kjøpe ENDA ei ny bok i dag ; Lykka er ein sjaldan fugl, av Anna Gavalda. Men den skal jeg ikke starte på denne helgen...

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blitt lite lesing den siste uken. Så jeg fortsetter med å krympe bunken med begynte bøker. Planen er i hvertfall å bli ferdig med Tatt av vinden av Margaret Mitchell, så får man se hva som dukker opp i lesebunken etter den :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg fortsette å lese på "Djevelkysset" av Unni Lindell,ellers blir det baking av kanelboller,kose meg under et pledd,ute hvis været tillater det,kryssord,og en god film:-) Ha en fin helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok en uke er over, og godt er det.
Det har vært en drittuke og da er det godt å låse seg inne hele helgen med bøker. Prøve å få tankene over på noe annet. Holder på med Warm Bodies av Isaac Marion. En humoristisk/spenningsbok der hovedpersonen er en zombie. Jeg er ikke helt fan av zombier, men skal prøve å lese en zombiebok for første gang og se hvordan det er i forhold til zombiefilmer. Den andre boka jeg leser i og som jeg skal fortsette med denne helga er Loop (Ring,#3) av Koji Suzuki. En triologi om et virus som kan slette hele menneskeheten om ikke noen klarer å stoppe forbannelsen. Ironisk nok er begge apocalyptiske bøker. Men det passer bra til humøret mitt nå for tiden:)

God helg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes lese-helg-trådene er så fine. Har plukket opp flere boktips fra dem.
Denne helgen skal jeg lese Olaug Nilssens Kjøkkenbenkrealisme.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjøkkenbenkrealisme må passa perfekt ei 8. mars-helg - den set tankane i gang om kva som er viktig hjå oss, nett no, og korleis me priorieterer for å få det slik me sjølv vil ha det, i kvardagsliv, familieliv og jobbliv. Eg les ho på ei flyreise, so gjekk fort i svingane for min del, men var interessant (i tillegg er tanta mi representert, so obligatorisk lesnad i min familie)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant?
Men det er tilfeldig at jeg leser den på den internasjonale kvinnedagen - jeg har hatt lyst til å lese den lenge, og nå var den ledig på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimPiippokattaBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  Skage