Filmen versus boken? Jeg syntes filmen var et kunstverk, og at romanen fikk en god framstilling. Det er ikke alltid jeg syns det om filmer. Denne boken er jo en klassiker, en lang og omfattende fortelling, som det må være utrolig vanskelig å gjøre om til film. Måten filmen vekslet mellom teater og film, var unik og imponerende. Vakkert gjort!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Leste boken slik at jeg med god samvittighet kunne se filmen, som jeg så fram til, da den virket interessant (blant annet på grunn av den vekslingen du nevner), der deler av filmen spilles som et teaterstykke, og at den ved Levins historie erstattet teateret med virkelige omgivelser, som er en veldig interessant ting å gjøre, da Hollywood ikke alltid gir rom for "kunstneriske friheter". Enda vet jeg ikke om jeg synes filmen var ekstremt bra, da jeg føler den sliter med de samme problemene som jeg mener plaget Les Miserables, som også er en aktuell bok-gjort-film (eller: bok gjort musikal gjort film). For dette er lange historier, Anna Karenina er på godt over nihundrede sider, som betyr at den må "skrelles", noe som ikke nødvendigvis er en dårlig ting: jeg ser meget opp til dem som klarer å fortelle en intrikat historie på kort tid, men jeg føler at de her gjorde et forsøk på å fortelle alt for meget på kort tid, og at de derfor ikke fikk tid til å dvele ved noe. Jeg er glad i litteratur og film som tar seg tid med karakterene, og med fortellingen, enda jeg føler at Hobbitten blir litt for mye av det gode (ettersom boken er så kort).

Boken (Anna Karenina) står som en av de beste bøker jeg har lest, og filmen var slående vakker, men rytmen plaget meg: det at fortellingen gikk for fort, men til gjengjeld: dette er bare mine tanker, og jeg koste meg, og er glad for at jeg så den. Kanskje hadde jeg litt for høye forventninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var på kino i går og så filmen, og jeg tror jeg må si det er noe av det snodigste film jeg har sett. Ikke handlingen, for den likte jeg. Men oppbyggingen av filmen, måten de gikk mellom scenene på og sånt, for meg var det bare rart.. Ikke helt sånn jeg hadde forestilt meg filmen. Jeg har ikke lest boken, og rett etter å ha sett filmen var jeg ikke sikker på om jeg ville lese boka engang. Men nå har jeg fått sovet på saken, og tror nok at jeg må lese boka også. Det er jo en vakker historie, og jeg har en snikende følelse av at jeg kommer til å like boka bedre enn filmen ;) Selv om Keira Knighley var nydelig i rollen som Anna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg går ut ifra du mener siste filmversjon fra 2012 - den har jeg ikke sett...ellers er det vel laget mange filmer basert på romanen. Kjenner til de gamle fra 1914, 1927, 1935, 1948 og 1997. Har sett noen av dem...de er ganske ulike. Den fra 1935 med Greta Garbo er vel blitt regnet som den store klassikeren. Alltid interessant å se filmatisering av romaner man har lest.Krig og fred er også filmatisert med et par storfilmer, og en TV serie fra 1972 med Antony Hopkins.
(Krig og Fred, fra 1956)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmybrekJulie StensethDolly DuckDun AenghusmoiraGVJan Erik  OlsenSiljeAnjaIngunn ØvrebøRoger MartinsenHauk1Oda BharBjarne AashaugHilde H  HelsethLibraritas vTone SundlandJorund KorbiTanteMamieToveIngeborg GLine DahleBjørn SturødPia Lise SelnesMarteBabynemiBenedicteMarit HåverstadGrethet87Grete AastorpLilleviSynnøve H HoelAnniken LIngunn SOda Marie HInger-LiseKristin F. JørgensenStjernekastAstrid Sæverhagen