Hva skal til for at en bok havner her?
Og hva er greia med reklame for at du kan kjøpe boken hos norli, også har de ikke boken?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Har sendt en meld med samme spm til Andrè nå, med link hit. Så venter spent på svar! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt usikker på hva du egentlig mener med ditt første spørsmål. Men jeg regner med at du lurer på hva som gjør en bok populær. Generelt er det et enkelt svar på det. En populær bok er en bok som folk liker/ anerkjenner av ulike grunner og som svært mange mennesker leser. En kan kanskje av og til undre seg over hvorfor så mange leser/liker akkurat den/de bøkene. Det er jo ikke alltid slik at de mest populære bøkene er de av høyest litterær kvalitet. Men svært ofte ser vi at det kan være bøker som er folkelige, lettleste og som mange gjenkjenner seg i. Og her kommer selvfølgelig også reklame og markedsføringsaspektet inn. Noen bøker føler en seg rett og slett forpliktet til å lese, alle gjør det jo. Du må liksom bli med i "dragsuget". Noen forfattere har de siste årene ridd på en populæritetsbølge og blir lest i hopetall. Det gjelder både norske og utenlandske forfattere. Må ærlig innrømme at jeg nok har latt meg "rive med" men ofte med høyst varierende glede av bøkene. Noen av dem f.eks Samartin og K.Morton er jeg i grunnen ferdig med.

Enig i at det er fryktelig irriterende med "lurereklame". Det har vel de fleste av oss opplevd både når det gjelder bøker og annet. Du kommer til butikken og finner ingen ting av det de har lokket med.

God lesehelg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker som man nesten" er forpliktet" til å lese?....Foe noe tull å skrive. Jeg trodde faktisk at vi var så frie og opplyste her i landet at vi leste akkurat det vi ville, og at ingen kunne tvinge oss til å lese noe vi ikke ønsket.De eneste gangen jeg har følt meg forpliktet til å lese noe var på skolen, også var det den forferdelige Hamsun....Aldri har mor mi vært så sinna som da jeg kom hjem med en leseutgave av denne forferdelige nazisten, og ikke like jeg bøkene heller..og bestemte meg igrunnen for at aldri mer denne forfatteren. Det kunne nesten ødelagt hele leselyst , leseglede å bli tvunget til å lese noe sånn. men heldigvis....det gjorde ikke det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så enig med deg, bøker skal være til glede og ingen forpliktelse. Når jeg skriver som jeg gjør i innlegget mitt, mener jeg jo ikke med det at det faktisk er eller skal være slik. Heller mer et "kunstig behov" for å kunne bidra i diskusjoner om bøker som "alle" leser. Tror faktisk at mange, mer eller mindre, har lest bøker med dette som motiv. Personlig har jeg gjort det samme, ihvertfall i yngre år. Derfor er jeg glad for å være kvitt disse tilbøylighetene nå. Jeg leser det jeg VIL uavhengig av hva andre måtte mene. Men det er ikke dermed sagt at jeg ikke lar meg påvirke. Hvis jeg ikke hadde vært på "bokelskere" hadde jeg nok ikke lest alle de bøkene jeg har hatt så stor glede av de siste 2-3 årene. Her inne har jeg fått utrolig mye inspirasjon til god litteratur og enda større leseglede. Denne nettsiden er helt unik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heisann!
Det jeg tenkte på i åpningsspørsmålet er rettet mot lista over populære bøker som er på første siden. Hva skal til for at bøker havner på den lista?

Reklame spørsmålet er også rettet mot reklamen som står under hver enkelt bok i den lista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager Grethe, da er jeg med. Det burde jeg jo ha forstått med en gang, tydeligvis litt treg i oppfattelsen. Jeg tar en titt på listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, helt greit! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jeg "oppdatert". Har i grunnen ikke reflektert over den listen. Ser jo at dette også er en reklame for Norli. Både hos Ark, Notabene, Norli m.fl har de i sine butikker en hylle med de 10 mest populære bøker. Jeg tenker at denne "10 på topp" listen er basert på "antall solgte bøker" hos Norli, men jeg er ikke sikker. Har ihvertfall tatt meg selv i flere ganger å studere disse bøkene når jeg er i bokhandelen, og av og til har det resultert i kjøp. Bokelskere.no er jo et gratis tilbud til oss bokelskere og de som administrerer siden er jo også avhengig av inntekter for å kunne holde en slik nettside "oppdatert" til enhver tid. Norli betaler nok litt for dette. Men jeg har ikke noe klart svar på spørsmålet ditt. Det må de som administrerer siden svare på, eller Norli.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte i utgangspunktet i samme baner som deg, men la merke til at en bok som jeg la til på siden plutselig lå på denne listen, det var da jeg begynte å lure. Det var en dansk bok og kun jeg som fulgte her inne på siden, og ikke en bok norli hadde i utvalget sitt. Ble da nysgjerrig på hvordan den kunne havne på den listen.
Hadde håpet å få svar fra noen av de som driver siden, eller noen andre som vet, men ser dårlig ut....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men er det ikke litt merkelig at en bok som "kun du" følger skal havne på listen over "populære bøker akkurat nå". Nå forstår jeg spørsmålet ditt mer og mer. Nå får vi bare håpe at noen som VET kan gi oss svar. Mm....underlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, syns det er merkelig. Hvis du trykker deg inn på den som ligger på nr 2 nå, så er det kun jeg og en person til som følger den også....
Og det er en såpass spesiell bok så har vanskelig for å tro at den er på noen salgslister hos bokhandlerne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Døden ga meg livet" Er det den du mener? Veldig rart at den er på listen over "populære bøker akkurat nå". Men jeg må jo si at jeg faktisk ble nysgjerrig på den. Anbefaler du den? Men nå er jeg,som deg, blitt enda mer nysgjerrig på rangeringen av denne listen. Nå er den nr.1 på listen. Virkelig underlig dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, var den jeg mente.
Det spørs litt om du er åpen for litt alternative tankeganger.... Men jeg syns den var veldig bra, om en litt lang, veldig interessant å lese om alle hennes tanker og følelser rundt dette samt å lese om hennes oppvekst og liv frem til denne nær-døden-opplevelsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er den nr.1 på listen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, utrolig! To stk som følger den mest populære boka....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lurt på det samme. Noen som vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det er listen over bøker flest bokelskere leser for tiden, har lagt til boklista, har som favoritt, høyest terningkast... Eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, ut fra svaret fra Grethe 87 til Brit for en måned siden, tror jeg ikke det kan være det. Grethe 87 skriver blant annet følgende: ” la merke til at en bok som jeg la til på siden plutselig lå på denne listen, det var da jeg begynte å lure. Det var en dansk bok og kun jeg som fulgte her inne på siden, og ikke en bok norli hadde i utvalget sitt”.

Og de bøkene flest bokelskere leser for tiden, er vel de som er oppført under ”Bøker som leses nå” på forsiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er svaret jeg fikk fra Andrè:

Hei!

Denne listen lages ved å telle antallet ganger bøker har blitt lagt til i boksamlinger, sitert, diskutert, lagt i lister, registrert lesedato på og trillet terningkast til de siste 7 dager.

Deretter sorterer vi etter samlet aktivitet.

.......men jeg får ikke dette til å stemme heller i fht bl.a. de to bøkene jeg har nevnt i denne diskusjonen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, da har vi en forklaring.

Men jeg skjønner heller ikke hvordan bøkene du har nevnt havnet der ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LSteinar HansenToveTor-Arne Jensen