Tittelen sa vel noe. Jeg opplever gjennom livet ulike lesemodus - gjerne flere på en gang. Som student hadde jeg en del reisevei på metro. Den morgen-lesningen fungerte bl.a. som en måte å stenge omverdenen ute, vekke meg og gjøre meg engasjert. Når jeg en sjelden gang pendler i dag, så foretrekker jeg lydbok (stenger ute støy/konsentrerer meg om fortellingen). Hjemme foretrekker jeg absolutt stillhet for å lese - og har heldigvis jevnlig tilgang på den stillheten. En favoritt før leggetid er lydbok. Hva med dine lesevaner? Hvordan varierer de? Hva er favoritten?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Hei !
Jeg MÅ ha det noenlunde stille rundt meg når jeg leser.
Hvis ikke "detter" jeg bare ut , og må lese det samme flere ganger.
Det er deilig å ha et pledd rundt seg , og en kaffekopp mm når jeg leser :)
Noveller, reisebøker mm er kjekke å ha med seg hvis jeg skal putte med meg ei bok i veska .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er man veldig glad i å lese så kan man vel stort sett lese over alt. Det gjør iallefall jeg :)
Har alltid en bok med meg hvis jeg forlater hjemmet mer enn et døgn.
Allikevel så er det jo tider og steder jeg foretrekker fremfor andre til å fordype meg i en bok. For hurtiglesing eller skumlesing er ikke noe for meg. Jeg liker å lese sakte for å være sikker på at jeg får med meg alt, samt fordøye godt det jeg leser og ikke minst få med meg gode sitater fra boken.

Jeg leser:
-på sengen selv om det er litt klønete. Liker å slå opp på dataen om jeg lurer på noe, samt notere ned noe jeg vil huske og da passer det jo dårlig å ligge under dyna.
-i godstolen på ettermiddagen en time eller to.
-ute. Det er kanskje da jeg nyter boken best :) Blir veldig i lesemodus når jeg sitter ute :) Nå bor jeg på en plass hvor solen er borte 6 måneder så ute-lesing er jo kun aktuelt noen få måneder i året. Nå har jeg nedtelling til påsken som skal tilbringes i solveggen med bøker :)
-på ferie. Ferie er for meg også lesetid. Når ferie planlegges så planlegger jeg samtidig hvilke bøker jeg skal ta med meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er iallefall helt håpløst (skjønt jeg forsøker gang på gang) å lese på skrivebordet, for der er veien for kort til laptopen. Jeg leser forøvrig godt både når det er veldig stille og når det er veldig mye bråk, men når det er noe midt imellom har jeg lett for å miste konsentrasjonen; bråk kan stenges ute hvis det er nok av det! Ellers må jeg nok innrømme at det stedet jeg leser best og mest enten er på hytta eller utendørs. På dette førstnevnte stedet kan jeg tilsynelatende lese hva som helst (krim, biografier, bygdebøker, Nansens dagboknotater, ja her kan du se) og uten stort mere avbrudd enn å fylle på koppen med kaffe eller skru av en ilter popsang på radioen. Sist vår, eller var det våren før der, iallefall en vår, jeg var forelsket og hadde vært og lånt meg W.B.Yeats samlede på biblioteket, og på veien hjem gikk jeg gjennom en skog og syntes det var fint da det nylig var blitt tørt etter snøsmeltingen i april og det var slik varm tordenvind i tretoppene, så jeg satte meg ned der på en gressbank, åpnet samlingen og ble sittende der lenge og ganske lykkelig og kom meg langt inn i boken. En annen slik lesning av poesi hendte en sommer da jeg bestemte meg for å overnatte ute under åpen himmel midtsommers, og tok med meg ullklær, en kikkert, litt mat og termos og Wildenvey og Bjerke sine samlede dikt og leste ut iallefall halvparten av dem iløpet av natten. Jeg burde gjøre dette oftere. Nåvel, poenget er naturligvis: det anbefales å lese utendørs, og notat til meg selv: gjør det oftere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er noe jeg gjør altfor lite av, nesten aldri bortsett fra på stranda. Mest fordi jeg ikke har noen egnet plass ute hjemme. Men du vekket en lyst til å gjøre det nå, og viser at det kan gi veldig gode opplevelser selv om det ikke er de første tingene jeg tenker på å gjøre. Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kommer du med gode påminnelser til flere av oss. Du delte noen inspirerende tanker. Takk for det! Jeg skal lese mer ute i år! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det beste er å være alene (dvs. uten andre mennesker i umiddelbar nærhet, dyr går fint) når man leser, og aller finest er det å lese utendørs. Mine beste leseopplevelser har vært hos besteforeldrene mine, i skyggen av et stort lønnetre, med farfars katter som selskap og fuglesang som bakgrunnsstøy.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lese i selskap med dyr går fint, sier du .Er det fordi de ikke snakker eller krever samme oppmerksomhet som mennesker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favoritten er i solveggen på plattingen, deretter godstolen inne. Sånn bortsett fra det, så kan jeg like fint lese en bok på venterommet hos legen. Eneste stedet jeg IKKE leser er om jeg sitter på buss/bil. Bråk gjør ingenting, jeg har barn, så forstyrrelser og bråk er helt vanlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I sofaen eller ute på verandaen med musikk eller tv i bakgrunn. Mye folk og ting som skjer gjør at jeg ikke får med meg noe som helst av det jeg leser, til og med biblioteker sliter jeg med der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ro og fred og en kopp te er best, men jeg klarer også å fordype meg i boken i støyende og urolig mijø enten jeg er ute eller inne. Fordi jeg er reisesyk, kan jeg dessverre ikke lese i bil osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan egentlig lese hvor som helst, men har funnet ut i senere tid at jeg ikke får det til på biltur lenger...blir bare bilsyk da :( Leser ved kjøkkenbenken når jeg lager mat, mens jeg ligger i badekaret, i pausen på jobb mens folk rundt meg sitter og prater jobb (hallo...er det ikke pause fra jobb vi har liksom??) og i varierende situasjoner der jeg må vente på noe...sniker meg lett til et par sider her og der :) Men aller best liker jeg å, som noen her så pent sa det, "flyte rundt i sofaen noen timer". For det er nettopp det jeg gjør når jeg leser. Havner i de rareste stillinger med puter og tepper rundt meg...gjerne liggende med beina oppetter ryggstøtten og veggen, proppet opp med puter. DA er boka spennende da :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foretrekker vel ro rundt meg når jeg leser, men det er ikke noe absolutt krav. Jeg leser f.eks. stadig på t-bane og annen offentlig transport, og eventuelt andre offentlige steder hvis jeg venter på noen eller lignende. Det hender at jeg har på klassisk musikk når jeg leser hjemme, men det kan like gjerne være helt stille, også. Ikke veldig glad i for bråkete omgivelser, men er boka fengende nok, kan alt stenges ute. :P

Lydbøker kombinerer jeg gjerne med hus- eller håndarbeid. Eventuelt matlaging.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det spørs litt kva eg skal lese. Dersom boka er krevjande er det best med stillheit. Om det er ei meir lettlest bok kan eg gjerne ha bakgrunnstøy, i form av musikk, radio, ungar, tv. Men som Wolfcat skriv, det kan vere vanskeleg å konsentrere seg om ei bok som er skriven på samme språk som til dømes det som går føre seg på tv samtidig. Eg kan feks ikkje høyre norsk musikk samtidig som eg les norsk. Men det er ikkje noko problem at folk rundt meg snakkar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å lese for meg er vel aller helst hjemme på sofan under et pledd med en god kopp te:-) eller under dyna før jeg legger meg:-),ellers kan jeg også lese i lunsjen på jobben,eller på buss/tog eller fly;-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker absolutt best å lese i fullstendig stillhet, og gjerne under dyna eller et pledd i senga med gooood tid før jeg må tenke på å sove.
Leser ved de fleste situasjoner som byr seg, men venterom/buss med mye folk og/eller radio på er absolutt verst! Da klarer jeg ikke konsentrere meg om det jeg leser...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bare si at etter jeg skrev dette har jeg hatt en kjempe god leseopplevelse på bussen!! Jeg slukte boka og glemte alt rundt meg. :) Kjempe herlig og den halvannen timen jeg satt på bussen var over på et blunk, - nesten så jeg glemte at jeg skulle av ;)
Veldig deilig, og har virkelig gjort noe med tankene mine omkring det å kjøre buss!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er boka spesielt engasjerende, kan det tenkes jeg leser straks jeg har et kvarter til rådighet (kortere blir for oppstykket for meg...), men favoritten er å flyte rundt i sofaputene i noen timer. Har nettopp ligget der, men nå skal jeg straks sove. Andre kan godt komme og skru på tv'en, så lenge språket der ikke er det samme som det jeg leser, for det har av en eller annen grunn blitt veldig distraherende... All skravlinga på radioen funker ikke. Folk som prater rett ved siden av meg gjør ingenting.

Første jobben jeg hadde i Oslo, da pendlet jeg med bil. Jeg brukte noen dager på å finne ut når på morgenen rushet stilnet, parkerte på innfartsparkeringen, tok buss eller bane ned i sentrum (begynte lesingen der), kjøpte én kaffe på fast sted og satt der og leste et par timer før jobb... Det var utrolig koselig! Jeg leser godt på kaféer, gudane veit hvor mange tusen sider jeg har gjort unna på kafé :) Savner det... Drikker fortsatt ofte kaffe når jeg leser, det hører sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser gjerne på buss, på vei til jobb. En god halv time hver morgen. Utrolig bra start på dagen. Litt vanskeligere på vei hjem, med full buss og albuer i øyet. Leser best med hverdagslyder rundt meg. Heller litt lav radio enn helt stille. Liker å krype under et pledd og lese i den gode stolen min :) livets mange gleder. Det å lese mens jeg venter - yey!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det viktigste for meg er nok min egen tilstand, om den er der den skal så kan jeg egentlig lese uavhengig av hva som foregår rundt meg. 

Jeg hadde en periode der jeg leste når jeg hadde muligheten, om det var 1 minutt i køen på butikken eller flere timer på jobben. Har ikke tall på hvor mange bøker jeg leste på min halvtimes busstur til og fra jobb, da forsvant jeg inn i min egen lille verden. Det var nesten litt trist da jeg byttet til t-banen og bare rakk å lese ett par sider før jeg måtte gå av.

Etter en litt ufrivillig lesepause på et par år er jeg nok litt mer kresen til omgivelsene. Nå vil jeg helst ha stillhet eller egenvalgt lyd i bakgrunnen, en litt langdryg 5-mil er perfekt bakgrunnsunderholdning. Da gjelder det selvfølgelig å finne en bok som er så spennende at du blir fengslet av handlingen, men ikke så oppslukt at du ikke merker om det skjer noe spennende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Folk er ulike: jeg hadde bare irritert meg over 5-mila i bakgrunnen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig - den må være i forgrunnen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Vidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenKjell F TislevollSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. Martol