Tenker jeg kan prøve igjen. Det hra blitt mange flere bokelskere her inne siden den gangen, og kanskje noen husker denne?

Jeg etterlyste denne boken da jeg først ble medlem, det er nå en god stund siden og mange nye har kommet til. Det er verdt å forsøke igjen, tenker jeg.
Bare for å ha sagt det, jeg husker verken forfatter eller tittel, men jeg leste den som tenåring, så den må være gammel!
Dette er hva jeg husker: amerikaner kommer til latinamerikansk land. Midt på torget i hovedstaden står en statue av en kvinne som alle kaller stygg, men som han blir fascinert av. (mulig hun ble kalt apekvinnen eller apegudinnen). Da han så bli oppsøkt av en kvinne som ligner statuen blir han fascinert, og lover å hjelpe henne (jeg husker ikke med hva). Antageligvis noe CIA-greier. Han blir uansett alvorlig skadet og denne kvinnen lover å bli nonne hvis han overlever. Noe han da gjør.
Selv om det høres tragisk romantisk ut, var det ikke en romantisk bok, mer en spionroman av noe slag. Jeg-fortelling, tror jeg. Jeg har kikket på Desmond Bagley og Harold Robbins, og tror ikke det er en av deres.
Bokpremie til den som finner riktig bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jack Higgins kan kanskje være en mulighet, eller kanskje Hammond Innes eller Alistair McLean.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er noen forfattere du kan sjekke ut:
Raymond Chandler, Thomas Harris, John Dickson Carr, John Updike, Patricia Highsmith, James M. Cain, Ed McBain, Mary Higgins Clark, Ross MacDonald, Edgar Allan Poe, Quentin Patrick

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres t som et oppdrag for en kunnskapsrik bibliotekansatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe som lyder kjent, men det ligger langt, langt bak i hodet ....Jeg synes, som annelingua, at dette høres ut som Graham Greene. Både når jeg søker på Greene og apekvinne, og Greene og nonne, får jeg opp Den stillferdige amerikaneren... Men her er handlingen lagt til Vietnam.
Jeg har ikke lest boken (tror jeg da), så dette er "et skudd i mørke".

God jakt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nope. Ikke Graham Green i det hele tatt. Jeg gikk gjennom listen hans - dessuten er jeg ikke så veldig glad i hans bøker. Takk for at du søkte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå ble jeg uutholdelig nysgjerrig! Spesielt siden det er noe her som lyder kjent. Har du ikke litt mer å gi oss. Er forfatteren amerikansk? Eller brite - Le Carrè?? Og stilen - gammeldags eller mer moderne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he - dette er skikkelig detektivarbeid. Jeg tror forfatteren er amerikansk, siden helten var amerikansk. Han er ikke en av de mer kjente forfatterne, de har jeg for det meste sjekket ut - så ikke le carre, forsythe, ludlum, greene. En stund trodde jeg det var Evely Anthony, men det var også feil. Stilen var mer som spionromanene under den kalde krigen, derfor tror jeg ikke boken er fra førti/femtitallet. Kanskje også fordi det var en kjærlighetshistorie inni det hele. Mest sannsynlig altså sytti, kanskje tidlig åttitallet. Jeg mener å huske at dette var skrevet i første person. Jeg husker sluttscenen veldig godt. Helten sitter i et fly som flyr lavt over byen, og oppdager denne kvinnen på taket av en bygning. Hun vinker til ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sitter med en følelse av at dette kan være en bok som er utgitt av Hjemmets bokforlag/Hjemmets bokklubb. Kanskje du kjenner igjen noe, men alle titlene som har blitt utgitt i denne perioden finnes nok ikke i denne listen.

Her fant jeg enda en liste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en skikkelig reise tilbake i gamle leseminner!Jeg har ikke funnet den der ennå, men jeg tror du har rett. jeg får snuse i antikvariat og se hva som dukker opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her må jeg bare melde pass og ønske deg lykke til i jakten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte kanskje det kunne være Graham Greene du leter etter - uten at jeg selv har lest så meget av ham. The Power and the Glory minner litt i wikipedias beskrivelse: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Power_and_the_Glory

Men full klaff tviler jeg nok på at dette er...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er ingen av hans bøker. Ingen av plotene stemmer. Takk for linken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJ