Jeg er omtrent 80 sider ut i Juleoratoriet. Så langt har jeg bare lest om et par fattige unger om stapper i seg epler og plommer. De virkelig store litterære opplevelsene som Gud og hvermann har lovet med denne boken uteblir. Bør jeg fortsette eller skal jeg gi opp?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er (heldigvis) ulik smak blant bokelskerne. Jeg likte boka veldig godt, og leste den i en jafs.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo en ubeskrivelig vakker skildring av den store kjærligheten da.....og sorgen over en som plutselig går bort; livet får liksom aldri den samme mening etter det.Juleoratoriet er tråden i romanen...å kunne oppføre det var kanskje en måte endelig å komme til ro over tapet....det er stemningen i denne romanen som er så intens og spesiell. (Filmen var heller ikke så dum).
Rose-Marie har litt om denne i bloggen sin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for alle gode innspill. Jeg leste 30 sider til, men nå er det kroken på døra. Jeg klarte aldri å skjønne hvor forfatteren ville med alle disse historiene sine. I tillegg irriterte jeg meg over den norske oversettelsen av svensk sleng. Og jeg må innrømme at jeg bare unntaksvis liker romaner for voksne hvor barn er hovedpersoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt off topic, men måtte bare vise til to fine for voksne som handler om barn; "Room" og "The curious incident of the dog in the nighttime".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte denne på lydbok, det var en fantastisk opplevelse! Prøv! Tror en får et annerledes perspektiv på handlingen når man hører.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg lyttet den også.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Som tidligere sagt, det var ikke noe i veien med det språklige, oversettelsen er god. Forstår ikke det med åpenbaring. Skulle gjerne ha fått det forklart litt nærmere. For meg var det en bok med utrolig mange gale mennesker som alle strevde med sitt. I perioder en god bok, men som helhet? Jeg har antagelig ikke forstått noen ting, for meg handlet hele boka om mørket inne i oss selv, om en sinnsykdom som kanskje ligger på lur hos alle?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant fram denne i romjula, og kom omtrent like langt som deg. Etter det har den ligget på vent, og jeg er slett ikke sikker på om jeg vil bruke mer tid på denne. Kommer til å lese de svar du får med stor interesse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste hele, men vet ikke helt hvorfor. Tror det var fordi boka har blitt lovprist som en av de virkelig store. Språket var godt, takk og lov, ellers hadde jeg gitt opp. I perioder var den også interessant. Men i det store og det hele......satt igjen med en følelse av at: enten var jeg ganske dum og ikke intellektuell nok, eller andre lesere ikke ærlige nok til å innrømme at de ikke forsto så veldig mye av denne boka. Jeg hadde gledet meg lenge til å lese Juleoratoriet. Det ble en gedigen nedtur. Så ikke vær lei deg for at du gir opp - finn en bedre bok og kos deg med den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.RandiASynnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinBeathe SolbergalpakkaMartine GulbrandsenRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneHarald KKirsten LundToveReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESEster SVibekeStig TJakob SæthreGunillaIngunn S