Hva leser du denne helgen?

VM har startet og jeg følger selvfølgelig med, men jeg trenger noe lett å lese ved siden av om det blir for langtekkelig.
Det blir derfor Guns: a novel av T.W. Hoobler, en kort og lettlest bok om en gutt som flytter til en by som tidligere er rammet av en skoleskyting. Da han begynner på samme skole og blir tildelt skapet til skytteren blir han nysgjerrig på hvem han var og hvorfor det skjedde.
Leser også Escape The True Story of the Only Westerner Ever to Escape from Thailand's Bangkok Hilton av David Mcmillan. David ble tatt for heroinsmugling og satt i fengsel i Thailand, med stor fare for dødsstraff og lite tiltro til domstolen rømte han rett før rettsaken kom opp. Foreløpig ganske treg, men forhåpentligvis skjer det litt mer lenger inn i historien.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Akkurat ferdig med En løgn å tro på av Elizabeth George. Er en smule skuffet. Jeg har lest alle bøkene og fulgt med på livet til inspektør Lynley og Havers. Men denne boken engasjerte ikke meg. Kjedelig plott om en overklassefamilie med mange hemmeligheter.

Gleder meg til å ta fatt på Jenta på klippen av Lucinda Riley nå. Likte godt Orkieens hemmelighet og er spent på om oppfølgeren vil falle i smak.

Fortsatt god lesehelg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser ikke på sport i det hele tatt, mistet interessen over årene... Mer tid til å lese, når jeg endelig har fri! Jeg holder fortsatt på i David Eddings' The Tamuli. Er ca 2/3 vei gjennom tjukkasen, og er littebitt skuffet, det var mye mer action og mindre politikk i Belgariad og Malloreon. Men kosmiske krefter låst i magiske steiner, guder inkarnert som mennesker og troll og krigerkjemper og mennesker som lyser, det kan ikke bli bedre... Komplekst samfunnsbilde i denne fantasyen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med å lytte til The Memory of Running - en hjertevarmende, intelligent, humoristisk, litt trist og glad roman av Ron McLarty. Jeg skulle ønske den bare varte og varte, og jeg kan virkelig anbefale den. Så hadde jeg tenkt å lese papirbok, etter lytting til diverse lydbøker. Men det blir mer Ron McLarty på lydbok. Han leser selv denne gangen også, og han leser godt. Nå blir det The Dropper av Ron McLarty.
God lesehelg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Escape ble for treg og kronglete å lese så jeg må oppdatere leselisten. Jeg har lest 10 % av krimthrilleren IRREFUTABLE av Dale Roberts og så langt ser det bra ut. Vi følger en etterforsker mens han prøver å sjonglere rollen som alenefar og jakten på en serievoldtektsforbryter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen minutter sidne avsluttet jeg "Før jeg sovner", den falt i smak hos meg. Lurer på hvilken jeg nå skal velge av mine Mammutskatter - kanskje "Adam og Eva" av Arto Paasilinna? Har hatt stor fornøyelse av tidligere bøker jeg har lest av ham, og en helg med gode VM-opplevelser blir ikke dårligere av gode humoropplevelser i tillegg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vm på meg blir det også. Har planer om å lese ferdig Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? av Kristina Getz. Men vet ikke om det blir så mye bok i helga for jeg har nemlig mer lyst å se på film enn å lese bøker i helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ski-VM har en klar førsteprioritet hos meg også disse dagene. Men med bra med fritid å ta av, blir det også tid til andre ting.

Jeg har vært på biblioteket og lånt meg Steven Sebag Montefiores ”Ondskapens ansikter”, om historiens 101 grusomste menn og kvinner. Etter et par timers lesing er jeg imidlertid forsynt med grusomheter, og biblioteket skal nok få igjen boka si nokså raskt over helga. Denne for meg nyoppdagede forfatteren har imidlertid flere interessante titler, så han har jeg tenkt å bli bedre kjent med.

Romanen jeg holder på med for øyeblikket er ”Nattergal” av Kai Martin Brekke. Boka er spennende, tynn, på nynorsk og plassert i for meg delvis kjente omgivelser i Flåm. Alt dette er positivt etter min vurdering. Jeg vil nok prøve å få tak i de to øvrige bøkene denne forfatteren har skrevet også, ”Dødeleg arv” og ”Kald Finale”.

På bilturene til Kongsberg torsdag og Strømstad fredag har vi kost oss med krimharselaset ”Dickie Dick Dickens 4”. Jeg trodde jeg hadde hørt alle Dickens-seriene, og gledet meg til et gjenhør, men så viste det seg at disse hørespillene, som er spilt inn i 1970 og 1973, var helt nye for meg. (O’lykke).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Får man lånt Dickie Dick Dickens , på biblioteket.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja, alle 6 seriene,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første boka i serien om True Blood, og foreløpig liker jeg den. Tviler på at det blir mer enn den.

Goood helg!! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av Simon Sebag Montefiores bøker har jeg lest "Sjasjenka" og "Potemkin og Katarina den store". De kan jeg anbefale, de er intressante og gode. "Stalin" har jeg ulest i bokhylla, så om ikke så lenge skal jeg begynne på den.
Jeg liker måten forfatteren presenterer stoffet på, av de bøkene jeg har lest skriver han drivende godt og det gjorde at jeg ble interessert i forfatteren. Det er liksom ikke noen tynne fliser av noen bøker han leverer fra seg, og det liker jeg veldig godt, det viser han har mye å fortelle :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så har han flere titler som - i likhet med "Ondskapens ansikter" - er skrevet etter oppslagsverk-metoden, med et fåtall sider om en mengde ulike personer. Jeg liker å ha en slik bok å holde på med ved siden av en roman som liksom er "hovedprosjektet".

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hadde store planer for uka som var, men fikk den styggeste forkjølelsen på år og dag, og dermed ble det lite lesing. Nå virker det som det er på bedringens vei, og har derfor brukt dagen på å lese ferdig det jeg begynte på forrige helg, "The Unquiet" av J.D. Robb, Mary Blayney, Patricia Gaffney, Ruth Ryan Langan og Mary Kay McComas. Begynner kanskje på "Anna Dressed in Blood" av Kendar Blake, gleder meg. Om det blir noe mer enn det gjenstår å se.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er det helg igjen, gitt. I natt kommer jeg til å lese ferdig Spiral av Koji Suzuki (spennende oppfølger til Ring triologien fra skrekksjangeren). Og jeg kommer til å fortsette med What the night knows av Dean Koontz. Og hvis jeg får tid så kommer jeg nok til å begynne på The Reckoning av Kelley Armstrong. Den siste boka i Darkest Powers - triologien. Så ingen sport på meg denne helgen med tanke på at det er jeg helt allergisk mot.
God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal lese ferdig Fortellinger av Marie de France og Historier om Istanbul som forfaller til uka. Må også ha litt true crime igjen, leser Undying Love (True Crime) og litt annet lettlest innimellom, Hvordan sage en dame i to?.

Satt igår og gikk i gjennom ønskelista mi her og la til bøker på huskelista på Sarpsborg, Fredrikstad, Halden og Moss bibliotek i den rekkefølgen, bestillte 8 bøker samtidig og 6 er klare til henting. Skal en tur ut og hente dem i morgen.

Det blir en del sport, men ikke alt er like interesant (som hopp), men har på tv'en likevel og leser litt samtidig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det 'Alle dør alene' av Hans Fallada. Kan ikke huske sist gang jeg leste noe som handler om andre verdenskrig. God helg til deg også!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den bestilte jeg fra Adlibris i forbindelse med Mammut, og så klarte de å sende pakken et sted jeg ikke bor, og nå er den borte. Har forsøkt å finne den i dag, men uten hell. Litt sjalu på deg, men jeg skal kose meg med et annet mammut-kjøp; Mellom trærne. Tror jeg gleder meg, og jeg setter pris på "lesehelg"-trådene.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker ikke å vente - så jeg dro til bokhandleren og kjøpte den. Er så langt den eneste boka jeg har kjøpt på årets Mammutsalg.

Mellom trærne er en absolutt fin novellesamling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk bok. Jeg har registrert den som "favorittbok". Du kan glede deg til fortsettelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, har til nå lest 1.del. Så langt lovende og bra bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror det blir mye tv-titting og sport på meg i helgen også. Men jeg kan godt sitte med en bok i hendene samtidig som jeg ser litt sport på tv. Jeg ligger lagt etter med lesingen av serien "Fossefall", så jeg håper å få lest et par bøker av den serien i helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig blir det tid til lesing også:-),selv om det er mye sport på tv, holder på med Unni Lindells "Djevelkysset",spennende krim....ellers blir det mye kos,som er viktig når det er helg,kryssord,og litt filmtitting:-) på Blu-Rayen min...God Helg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som god kunde i "bokklubben nye bøker" får jeg en gang i året tilbud om en gratisbok. Denne gang valgte jeg "Høytleseren" av Bernhard Schlink. Jeg har sett filmen med Kate Winslet i hovedrollen, og den gjorde inntrykk. Har lest noen få sider av boken og gleder meg stort til fortsettelsen. Ønsker alle bokelskere her på siden en GOD LESEHELG.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den leste jeg på engelsk (The Reader) og jeg ble ganske oppslukt av romanen. Ga meg lyst til å lese mer av Sclink. Filmen har jeg tenkt til å se, men utsetter det stadig fordi jeg likte romanen så godt og er redd filmen forkluderer noe av leseopplevelsen (sikkert bare tøys) :-) Håper du får en positiv leseopplevelse av Høytleseren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er ferdig med boken og den gjorde sterkt inntrykk. Det er en bok til ettertanke og den reiser flere moralske/etiske spørsmål. Kommer nok til å ta denne frem igjen. Filmen med Kate Winslet i hovedrollen MÅ du se. Du kommer ikke til å bli skuffet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er en bok som indirekte reiser viktige spørsmål og vekker ettertanke. Jeg kommer til å lese den om igjen om noen år. Skal se filmen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sett filmen, men ikke lest boka. Kan derfor ikke sammenligne de to verkene og si om filmen er en god adapsjon. Når det er sagt synes jeg det er en god film. Det eneste jeg har å utsette på den, egentlig, er at det skal være satt til Tyskland, men alle snakker engelsk. Typisk film som er laget for et engelskspråkelig marked. For meg forsvinner noe av illusjonen. Men uansett er det en sterk historie og en god film.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har endeleg ei helg eg skal bruka berre til lyst-ting, og ingen bør- eller må-ting. Det gjeld lesingi òg - eg skal lesa vidare i Himmelens fange av Carlos Ruiz Zafon. Eg vurderer òg å byrja på ei bok med ein ganske morosam layout, The Thorn and the Blossom av Theodora Goss. Dessutan trur eg det vert litt ikkje-skjønnlitteratur, den siste veka har ein stabel av vil-lesa-bøker hopa seg opp: Tarjei Vesaas sine Dikt i samling, Tid å hausta inn av Bodil Cappelen (om Olav H. Hauge), og Hulda Garborg. Nasjonal strateg av Arnhild Skre er alle klare til å bli påbegynte. I tillegg har eg fyr i peisen og skinn på golvet, so det teiknar til å verta ein strålande mini-vinterferie denne helgi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes deilig ut!!
God helg, kos deg masse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der var det jammen helg igjen! Ukene flyr og det blir ikke lest så mye som jeg skulle ønske...
Holder på med Jonas Eckel av Karin Fossum. Den faller ikke helt i smak, men er en kort bok så er snart ferdig. Litt usikker på hva jeg skal begynne med etter det. Kanskje Lyst av Clara Jonsson, hvis ikke jeg skal dykke litt dypere blant de uleste bøkene og finne noe som frister mer..
Ellers holder jeg på med en dansk bok om sensitive mennesker og mindfulness.

Ønsker alle en god lesehelg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinamge