Din begeistring smitter! Har lagt den til i huskelisten. Skjønner at dette er en bok MAN bare må EIE. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Sjansen for å bli skuffet er jo tilstede, - det er ikke sikkert alle er like opptatt av middelalderen som jeg;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nysgjerrig og når du finner svar så vil nok jeg også. Er egentlig sakprosa person. Men som sagt så ligger den i huskelisten min og venter på at jeg får tilbake leselysten. Imens så studerer jeg knipling teknikker og forbereder meg mentalt på å starte selvkurs. Har flere bøker og flere nettsteder som er verdensomspennende så hvis jeg står fast kan jeg enten lete på nettet eller spørre erfarne kniple makkere. Både kvinner og menn driver på med dette og der finnes flere typer kniplinger. Det nærmeste vi har i Norge er Handangerbroderi. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sprang/bregding/firfletting må vel være nærmere knipling enn hva hardangerbroderi er.... Du kan antagelig ha interesse av denne lenken:

http://www.evjutunet.no/en/om-evju/sprangbregding Utdrag:

Det eldste (sprang)arbeidet ein kjenner til i Norge, er ein strømpelegg frå 300-400 år e. Kr. Den blei funne i ei myr på Tegle i Time på Jæren i 1921, og er nå på Stavanger museum.

Holder ikke du til på de kanter?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Mine tanker gikk ikke til sprang-veving, det klassifiseres inn under veving. Knipling ble utviklet 1500-1600 tallet. Oppstod i Italia og Belgia, ble deretter spredt rundt i Europa. En variant er embroidery lace (om dette var i forkant av knipling vet jeg ikke enda), evt. filet lace. Alle mine bøker om knipling er enten på Dansk, Svensk, Engelsk, Tysk, Finsk eller Hollandsk (noen av bøkene er flerspråklig). I Norge ble det ikke noe særlig utbredt. Inntil nå har jeg ikke funnet en eneste bok på Norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lykke til med kniplingen, jeg har forstått det slik at det er smått med "kniplingbøker" på norsk, men du er sikkert medlem av "kniplingforreningen" og en ivrig bruker av knipling.no :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke kommet så langt til å¨bli medlem, men har hatt kontakt med ledelsen. Utstyret fikk jeg fra Sverige (måtte betal tollavg.) - like etterpå fant jeg en link i Norge (Seljord Vev og Garnsenter). Forskjellige kniplinger krever forskjellige pinner som f.eks. Honiton Lace som jeg fikk tak i til svært så rimelig pris hos Hi Drej, Danmark. Det var etter en tid leting på nettet. (Oppgir disse stedene i tilfelle noen her er interessert). (Evt. kniplingsider/lace website http://laceioli.ning.com/ , http://www.ravelry.com/account/login - begge steder krever medlemsaksept). :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe liker å ha noe å bryne meg på. Utfordringer er til for å overvinnes! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da får du ha lykke til med den videre forskningen og litteraturjakten - sånt er spennende og morsomt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe her fant jeg noe av opprinnelsen av ordet lace: The word lace is from "Middle English", from "Old French" las, noose, string, from Vulgar Latin *laceum, from Latin laqueus, noose; probably akin to lacere, to entice, ensnare

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Liker utfordringer. Hehe ser nå at jeg har bøker som omfatter forskjellige typer kniplinger. (Honiton-, Torchon-, Cluny-, Bedfordshire-, Bucks point-, Mechlin-, Valenciennes lace. (http://en.wikipedia.org/wiki/Torchon_lace - viser nederst på siden "lace type" klassifisert). Håper jeg snart får leselysten tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til med kniplingen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

V. HulbackGunillaHilde H HelsethAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEivind  VaksvikRonnyKirsten LundLailaBård StøreLars MæhlumMcHempettG LPiippokattaToveOdd HebækRune U. FurbergReadninggirl30IngeborgBeate KristinritaolineJarmo LarsenCamillaTatiana WesserlingTove Obrestad WøienInger-LisejunieJohn LarsenFredrikDemeterLisbeth Kingsrud KvistenSynnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleser