For min del handler det mer om genre enn kjønn på forfatter. Skjønnlitterært er det science fiction og fantasy med alle sine undergenrer som fascinerer meg. Jeg har lest en del av bla. Ursula K. LeGuin som utfordret mannsdominansen innenfor sci-fi, regner med at hun måtte kjempe mot ymse oppfatninger om at "kvinner skriver ikke sånt" den gangen. Har også lest noe mer "militær" sci-fi av en av Anne McCaffreys "elever". Det var godt skrevet og interessant handling, jeg ga blaffen i at hovedpersonen var en kvinne. Men det kan virke som om det fortsatt er slik at selv innenfor fantastisk litteratur, fabelprosa, er science fiction forbeholdt menn, mens kvinner dyttes inn i fantasy fordi de her kan skrive mer om følelser og sånn. Sånt vil ikke lesere av hard sci-fi ha kan det virke som om forlagene tenker.

Jeg leste Harry Potter etter at det ble kjent at forfatteren var en kvinne, det ødela absolutt ingenting av lesegleden for meg :)

Men fantastisk litteratur er tildels fortsatt for smalt kanskje? Ellers så har jeg ikke lest så mye ny sci-fi de par siste åra, så om noen har noen tips til kvinnelige sci-fi forfattere tar jeg i mot med åpne armer jeg. Nye bekjentskap innen genrene mine er alltid av interesse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg tror ikke at science fiction er forbeholdt menn, og det har det kanskje heller aldri vært. Det har dog vært slik at kvinner har vært nødt til å skrive under pseudonym, og innenfor SF/F er det ikke helt uvanlig at kvinner fremdeles blir oppmuntret til å gjøre det.

Jeg har faktisk inntrykk av at mange av de dyktigste nålevende science fiction-forfatterne er kvinner, for eksempel Patricia A. McKillip, Elizabeth Hand, Maureen F. McHugh, Kij Johnson, Octavia E. Butler, Catherynne M. Valente, Margaret Atwood og ikke minst den allerede nevnte Ursula K. Le Guin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trist at det må være sånn fortsatt, at kvinnelige sf-forfattere oppfordres til å bruke psevdonym. Takker for tips til forfattere forøvrig, flere der jeg ikke kjente til, skal undersøke disse nærmere ved anledning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJ