Påsken er en høytid jeg ikke bryr meg noe særlig om, som høytid, men som jeg ser frem til i lang tid på forhånd. Mange lange dager med tid til å ligge under pleddet og lese, og sene kvelder med spennende filmer.
I år er det endel forskjellige forfattere jeg kunne tenkt meg å lese i påsken, så jeg har ikke bestemt meg enda.
Noen som har begynt å tenke på hva dem skal lese i påsken enda?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slike innlegg som helt tydelig det er brukt google translate på gjør meg veldig skeptisk.. er det noen rettningslinjer rundt slike innlegg her inne?
Ser samme innlegget har kommet på svar som flere av mine innlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser stort sett pensum denne påsken, jeg. Ikke særlig spennende, men med en deadline på en innlevering neste uke, så har jeg ikke noe særlig valg. ;) Som student har verdien av påske som ferie falt litt bort, hehe.

Men jeg behandler ikke egentlig påsken som noe spesielt når det gjelder hva jeg leser. Påsken betyr ingenting for meg som høytid, og jeg har heller ingen tradisjon for å lese krim som mange andre nordmenn. Leser det jeg føler for der og da, som ellers. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese Paganinikontrakten av Lars Kepler. Den er på over femhundre sider.
Blir det tid til en til, skal jeg lese Tilgi meg av Harlan Coben.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fått lest mindre enn planlagt så langt i påsken, men har da kommet såpass langt ut i Skarlagenssalen at inntrykket jeg fikk da jeg leste H. K. Fauskangers forrige bok (og debutbok) "Skrinet" holder seg: Fauskanger må være den språklig sett beste krimforfatteren siden Andre Bjerke.

Det blir litt bilkjøring i påsken også. På disse turene blir det hørespill av John Dickson Carr: Dødstårnet og Sort messe.

Så har jeg fått for meg at jeg skal engasjere meg litt i påskens egentlige budskap også, så jeg har lånt meg Thomasevangeliet/Den ukjente Jesus. Her angripes de store spørsmålene rundt Jesus litt på detektiv-vis, med bl.a Da Vinci-koden som kilde.

God påske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Opprinnelig hadde jeg tenkt å lage det faste helgeinnlegget, men det er vel egentlig unødvendig da det allerede er et innlegg som tar for seg hele påskelesningen :-)

Påske for meg er gule kyllinger, egg, kabaret, marsipan og kryssord.
Vel, det har seg sånn at det ikke er en eneste kylling i leiligheten, egg er jeg allergisk mot, kryssordet glemte jeg å kjøpe, kabareten og marsipanen ble aldri laget. Påske- eller vårrengjøringen ble hvertfall ferdig akkurat i tide, samboeren har holdt på siden forrige helg så nå er det fint og rent her.

Når det kommer til bøker så følger jeg hvertfall tradisjonen, jeg leser en del krim til vanlig og for meg handler påsken like så mye om grøss. Her blir alt annet lagt til side, nå er det grøss og gru som gjelder :-)

Første bok ut er André Bjerkes bok Døde menn går i land. Denne har jeg hatt i bokhylla en stund så den gleder jeg meg til, forventer en uhyggelig stemning som passer til påsken :-)

Jeg har lenge hatt planer om å lese noe av Edgar Allen Poe så jeg tenker at dette er den perfekte muligheten. Har lastet ned 5 samlebøker så jeg begynner på volum 1 for å se om det er noe for meg.

Den inneholder:
«EDGAR ALLAN POE
DEATH OF EDGAR A. POE
THE UNPARALLELED ADVENTURES OF ONE HANS PFAAL
THE GOLD-BUG
FOUR BEASTS IN ONE—THE HOMO-CAMELEOPARD
THE MURDERS IN THE RUE MORGUE
THE MYSTERY OF MARIE ROGET.(*1)
THE BALLOON-HOAX
MS. FOUND IN A BOTTLE
THE OVAL PORTRAIT»

Regner med at det er litt variabel kvalitet, men gleder meg til å lese flere av novellene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp fått "Hela havet stormar" av Arne Dahl i hus, så den begynner jeg på så fort jeg er ferdig med boka jeg nå holder på med. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt usikker på hvilke bøker jeg skal lese i påska. Men krim blir det i alle fall. :)
Jeg må først få lest ferdig R. J. Ellory - Engler over Georgia (krim dette og), før jeg bestemmer meg for hva som blir påskeboka/bøkene. Men det blir enten Anne Holt - Skyggedød, Lars Kepler - Sandmannen, eller Jussi Adler-Olsen - Marco-effekten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Drar frem denne tråden igjen. Regner med at de fleste nå har dannet seg et bilde av hva de ønsker å lese i løpet av påsken.
Selv går jeg ut i ferie i morgen, og leser på spreng for å kunne begynne på "Et stille umerkelig drap" i morgen. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne tenkt meg en Peter Robinson-bok etter å ha lest to av ham på rappen....til tross for dårlig oversettelse - - - angrer litt på at jeg har gitt bort to tidligere av ham, for nå fikk jeg litt dilla på dem! Men - leser aldri krim om igjen, bortsett fra min kjære Agatha :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg ventet så lenge på påsken, så i kveld tar jeg med meg Mord som medisin av Agatha Christie til sengs!
Denne er veldig typisk det jeg forbinder med påskekrim :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Døden ved Verdens Ende lanseres i disse dager...kommer som billigutgave. Bra litterær kvalitet også, og passe lengde på krim-novellene. Har omtalt den i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som håpet fant jeg en framifrå kandidat til påskekrim på Krimfestivalen. H. K. Fauskangers flunkende nye bok Skarlagenssalen er et klassisk lukket rom-mysterium lagt til en herregård i Østfold i 1897. Dette høres ut som innertier i forhold til det jeg legger i påskekrim-begrepet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig med deg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarte ikke å dy meg, så jeg bestilte Et stille, umerkelig drap av Kaaberbøl og Friis på bokklubbens boksalg i dag. Dette blir helt klart en av de bøkene som skal leses i påsken for min del. Likte den første boka i serien veldig godt, så er spent på fortsettelsen!! Gleder meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en som meg, som stort sett har krim i en eller annen form som foretrukken sjanger, er det naturlig å tenke krim også i påsken. Jeg har for øvrig stilt spørsmål før her inne om folk leser noe annet i påsken enn ellers, men fikk til svar at det gjør de stort sett ikke.

Akkurat hva jeg skal lese vet jeg ikke ennå. Men jeg skal på "Krim-festivalen" i Oslo 7-9 mars, og regner med å bli inspirert til å skaffe meg noen konkrete titler der inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både Adler Olsen og Keppler kommer med nye bøker. Så valget er kanskje ikke så vanskelig. Gleder meg i alle fall til dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så klart det blir krim i påsken, og har mange som står på vent. Har veldig lyst til å få lest den siste boken om avdeling Q av Jussi Adler Olsen. Val Mc Dermid står også høyt, samt noen av Hans Olav Lahlum sine bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj, dette ligger nok litt for langt frem i tid for noe spesifikt valg, men jeg har noen klassiskere på lur i bokhyllen. Jeg har en bok av Andre Bjerke og jeg har noen av Edgar Allen Poe som venter på å bli lest, kanskje jeg skal benytte påsken til å komme gjennom noen av de. Ellers har jeg nok krim på vent så jeg skal nok klare å følge den morsomme påskekrimtradisjonen på en eller annen måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som du sier,jeg gleder meg også til mange fridager,med bøker og pledd over meg:-),jeg har tenkt litt på hva jeg skal lese,tror det blir en lett blanding av romaner og krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSilje