Har nettopp lest "Begynnersjel og sjeleleder. Et Victor Hugo-motiv i Johan Falkbergets diktning" av Helge Nordahl. (Tror det var Strindin som gjorde oppmerksom på denne boka i en annen tråd?). Jeg synes det var veldig interessant å lese hvordan Falkberget har utviklet sjele-temaet i sine bøker, og hvilket slektskap han hadde med Victor Hugo. Han la heller ikke skjul på at han beundret Hugo og hans diktning.
Nordahl skriver at An-Magritt har tre "sjeleledere": Kjempen, Johannes og Hedstrøm, mens biskopen ble Jean Valjeans "sjeleleder". Han skriver også:
Grunnskjemaet hos begge diktere er det samme: en sovende sjel vekkes til live ved et møte med det gode og blir en begynnersjel, som senere forfremmes til sjeleleder for en ny liten begynnersjel han eller hun møter i livet. Kan slikt gå godt? Ja, svarer begge diktere, og det er ikke tvil i deres sjeler.

Lånte boka på biblioteket, men skal prøve å få tak i den på bruktmarkedet - kan godt tenke meg å ha den tilgjengelig i egen bokhylle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Denne boken er jeg også interessert i, og enda mer etter din informative omtale. Takk skal du ha! Du kan bestille den over nettet hos Falkberget-ringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der var den, ja! Takk for opplysningen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenAnne Helene MoeBeathe SolbergBjørn SturødHarald KVidar RingstrømToveMonica CarlsenVannflaskeHeleneGroTorill RevheimKaren RamsvikmgeStig TIreneleserTorFrode TangenBente NogvaRonnyReidun SvensliIngunn SKarin BergEllen E. MartolOleTone Maria JonassenHilde H HelsethHelena EAnniken RøilHeidiLena Risvik PaulsenLilleviKirsten LundBjørg RistvedtEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollMarteHilde Vrangsagen