Tja, jeg har lyst til å omformulere spørsmålet ditt: Bøker du ikke vil bruke tiden din på.

Jeg er så gammel at jeg ser at jeg har hatt behov for ulike typer bøker i ulike faser i livet. I en periode var livet så tøft at jeg ikke greide annet enn såkalt kiosklitteratur, og var glad for den. Jeg har hatt perioder for lyrikk, noveller og krim.

Nå er jeg så priviligert at jeg kan konsentrere meg om klassikerne, med innslag av det jeg måtte få lyst til innimellom. Når jeg IKKE leser Knausgård og lite annet av norsk samtidslitteratur, er det ikke fordi jeg har bestemt meg for at dette ikke er bra, men fordi det er så mye annet jeg vet/forventer er bra! De gamle får min oppmerksomhet.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Er det ikke deilig å ha blitt såpass "gammel" at det ikke lenger spiller noen rolle om vi ikke følger trender, bestselgere og "folkets røst" Som ung kvinne var det viktig for meg å lese det "alle andre" leste. Jeg er selvfølgelig lydhør til andres anbefalinger i dag også, men jeg er mer opptatt av (slik du beskriver) bøker som passer den livsfasen jeg er i, årstid, sinnsstemning o.a.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg var vel den av mine venner som leste mest, og kan aldri huske noen spurte meg om hva jeg leste, så jeg trengte aldri å forsvare lesevalget mitt. Det var vel heller slik at folk rundt meg sukket fordi jeg leste, - og var lite interessert i hva som skjulte seg bak permene. Litt trist egentlig, når jeg tenker på det nå ... Så sånn sett har jeg fått bestemt mitt lesevalg selv, men selvfølgelig blir jeg påvirket av anmeldelser og hva andre roser og/eller kritiserer.

Jo, forresten: "kiosklitteratur/"dameserier"" har jeg vel "bestemt" meg for ikke å lese, - men jeg liker nå ikke den form for litteratur, Som veldig ung slukte jeg Theresa Charles og derettet Victoria Holt, og det er vel i noenlunde samme sjanger kanskje? Men "chic-lit-litteratur" kan jeg kose meg med innimellom mer tyngre litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjære Brit, jeg kunne ikke ha vært mer enig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland Salte