[ Slettet av bruker ]

Viser 41 svar.

Er det noen god "alternativ" påskelitteratur? spør du.

Vel. Fikk tips om ny norsk miljøthriller: "Syk pike". Knallbra, lettlest sak om ei jente som vil redde verden.

Ellers er jeg glad i James L. Burke. Spennede historier og fine miljøskildringer fra Sør-statene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "startet påsken" tidlig, og har allerede kost meg med flere av årets krimbøker. Hypnotisøren synes jeg er veldig bra, og Skinndød av debutanten Thomas Enger er verdt å få med seg. Begge skal være første bok i serier, så hvis man først liker disse, blir det lett å velge fremover.

Nå holder jeg på med Camilla Läckbergs Fyrvokteren. Jeg har ikke lest noe av henne tidligere, men liker det jeg leser så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

som et spennende, om ikke av "nyere" dato, jeg anbefale Roald Dahls novellesamlinger "Et hode kortere..." (om man da kan kalle det krim når det gjelder Roald Dahl siden hans forfatterskap er så unikt).

ellers "står" fremdeles nakkehårene når jeg tenker på Minette Walters og "Olive took an axe" ..(and gave her mother forty whacks, When she saw what she had done, she gave her father forty-one..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle som liker en god bok bør prøve en Fred Vargas, enten man liker krim eller ikke. Fantastisk krim som samtidig inneholder mer enn en vanlig krim - hun skriver fletta av de fleste. GLED dere! Anbefaler også danske Jussi Adler-Olsens bøker om avdeling q. Første bok er Kvinnen i buret, deretter kan man kaste seg over Fasandreperne. Gleder meg allerede til tredje bok Flaskepost fra P kommer neste år.

GOD PÅSKE :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri lest en krimbok, så her blir det andre romaner. Har allerede planlagt å bruke påsken på "Den Tause Våren" av Rachel Carson og "Winonas Visdom" av Pricilla Cogan. Førstnevnte må jo passe bra nå som våren nærmer seg.
Lurer likevel på om jeg ikke skal prøve meg på min første krim og se om fordommene mine ikke har røtter i virkeligheten.. Dersom du vet om en kvalitetskrimbok som anbefales, anbefal i vei. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom over en pose med pocketbøker av min første store forelskelse, menlig Morgan Kane. Har lyst til å treffe han igjen nå i påska.

Derfor er posen tatt ned og noen av de vil bli gjenlest, åh, som jeg gleder meg, håper han er like tøff og barsk som før.

Dette må vel være god "gammeldags" påskekrim?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler også Robert Wilson. Både de enkeltståene romanene og serien med Javier Falcon er gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser påskekrim hele året:) Har som tradisjon å lese De dødes tjern av André Bjerke. Har som tradisjon å lese den i påska hvert år. Pluss at jeg leser to-tre andre påskekrim ved siden av. I år har jeg planlagt å lese De dødes tjern, Hevnens alkymi av Kurt Aust og Midtvinterblod av Mons Kallentoft.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk og i like måte. Er virkelig spent på Midtvinterblod. Baksideteksten virket i hvert fall lovende:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forbinder påskekrim med god, gammeldags krim som Agatha Christie, P.D.James ol. Eller der deler av historien foregår på fjellet, i snø og sludd. Ikke for mye action og blod, men mer stemning...

I fjor leste jeg André Bjerke med Skjult mønster og Døde menn går i land. Likte Skjult mønster best, men synes egentlig at tiden var gått litt fra dem.

I år har jeg latt med lede av Bokklubbens reklame om Kepplers "Hypnotisøren" som årets påskekrim, men har sikret meg et par uleste Agatha Christie i tilfelle det skulle bli helt feil :) Noen som har lest boka og kan anbefale den, eller ikke?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lurte på om jeg skulle prøve Chelsea Cain "Ondskapens hjerte" i år. Noen med erfaringer fra denne forfatteren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Chelsea Cain er absolutt å anbefale, vel å merke hvis du ikke er av den "sarte" typen :-) Grusom og spennende! Skal snart begynne på den tredje boken hennes. Vil også anbefale danske Jussi Adler-Olsen. Kjempebra, og en ny favoritt for meg. Har kommet med to bøker på norsk, "Kvinnen i buret" og "Fasandreperne". Forøvrig er det kun i Norge påsken forbindes med krim, vet ikke om andre land som har "påskekrim" som eget uttrykk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen tips fra meg er "oppløsning" og "Mørk Ild"av C.J Sansom- førstnevnte er å finne på Mammutsalget nå- eller "Hendelser ved vann" av Kerstin Ekman. Dette er noen av de beste krimbøkene jeg har lest, samtidig har de gode miljø- og tidsskildringer og litterære kvaliteter utover høy spenningsfaktor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig,har dog bare lest mørk ild men den var knall.Oppløsning å vinter i Madrid skal leses snarest..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg støtter anbefalingen av "Hendelser ved vann", - den er veldig god! Men morsom er den ikke! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg foretrekker å lese krimbøker i påska, føler det er en tradisjon å gjøre det. Har lest andre bøker enn krim når det er påske også, men det blir liksom ikke det samme. Liker å lese litt skumle, kanskje litt blodige krimbøker når det er påske. Spenning må i alle fall til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er veldig tradisjonell og elsker å hengi meg til krim i påsken. I det hele tatt er påsken en tid hvor jeg hengir meg mer til bøker enn ellers. I år er det mange bøker som frister, noen av dem leser jeg sikkert ut på forhånd, men mulige kandidater er Skinndød av Thomas Enger, Hypnotisøren av Lars Keplser, Dødelig Applaus av Øystein Wiik, Ritualer av Mo Hayder og antagelig litt paranormal romance.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må også legge til at jeg har veldig sansen for påskekrimmen på TV, men savner de norske produksjonene. Husker spesielt en som foregikk på et høyfjellshotell, tror Håvard Bakke hadde en av hovedrollene. Og Rød Snø er jo en ordentlig klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg husker også Rød snø, den er forresten å få på DVD.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja :) Jeg mimret til den påsken da den kom ut. Skaffet meg også Malstrøm. Håper de andre kommer på dvd etter hvert. Litt nostalgi med de gamle påskekrimmene ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant den Påskekrim-boken du snakker om (Kvikk lunch), har lagt den til som en bok jeg ønsker meg. Den er utlånt på alle bibliotekene i nærheten :-)

Men takk for tipset!

Egentlig leser jeg lite krim, men i novelleform syns jeg det høres greit ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lagt den til ønsker meg, har sett den i butikken, skal sjekke når jeg jobber på fredag. Så at det kommer en ny i år med en blodig selbuvott. Leser ofte krimnoveller i Hjemmet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg holder meg stort sett unna krim. Og jeg ser ikke påsken som noe grunn til å bryte med det prinsippet.

Jeg har lest noe norsk krim: Gunnar Staalesen, Lars Saabye Christensen og Kim Småge, og den siste ble vel i sin tid lest i påsken, ihvertfall på hyttetur.

Men hvis man har god tid og skal slappe av og puste ut i påsken, hvorfor ikke lese noe litt tyngre og utfordrenede, når forholdene ellers ligger til rette for det, mener jeg?

For min del betyr somregel påsken jobbing, det utelukker forsåvidt ikke lesing, i år tar jeg vel sikte på å bli ferdig med Bestialitetens historie av Jens Bjørneboe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da ungene var mindre gikk det mest på krim, - av den grunn at det var "lettere" stoff og enklere å kombinere med "omsorgsrollen" i påskeferien. De siste årene har det blitt endel faglitteratur på grunn av studier, men i år blir det krim, - og Knausgård...

God påskekrim skal først og fremst være spennende, - og skrevet på en slik måte at den underholder. Kort og godt litteratur der jeg slipper å bruke hodet så mye.. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Påskekrim for meg er å lese om igjen de gamle fillete uinnbundne bøkene av Dorothy L. Sayers, Agatha Christie og Quentin Patrick som står på hytta! Den ultimate ferie å lese noe så fullstendig nyttesløst, - bare pur gjenkjennelsesglede! :-)

Men dette var visst ikke svar på ditt spørsmål om alternativ påskelitteratur! Men hvis det skal være morsomt og lettlest, har jeg hørt rykter om at Arto Paasilinna skriver fantastisk burleske romaner!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvis man slår opp i ordboka på "påskekrim" så må man leite lenge, og selv da finner man ikke ordet.
Påske er for meg ski, sol, kvikklunch og bøker, men om det er krim, roman, biografi eller noveller spiller ingen rolle. Jeg velger bøker helt uavhengig av årstid og høytid.

Jeg elsker påske og jeg elsker krim, men påskekrim har jeg ingen forhold til og syntes det bare høres fjollete ut :-)

Jeg leser krim hele året, skal vi innføre nye ord, sommerkrim, julekrim etc.

Nå hørtes jeg veldig negativ ut, det var ikke meningen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja at det selger er det ingen tvil om :-) Det er vel derfor forlagene bruker ordet "påskekrim" for alt det er verdt hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rart der der med påske og krim, jeg har egentlig aldri forstått det. Har tenkt at det er mest mediaskapt men det er vel fordi jeg har aldri vært opptatt av det. De få krimbøkene jeg leser begynner jeg på når jeg får "ånden" eller når jeg kommer over en jeg har lyst til å lese.

For meg er det viktigst å finne en god bok og når jeg gjør det kan jeg kose meg og slappe av i Påska.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Val McDermid og P.D. James må til for at det blir skikkelig påske her i gården!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forbindel også P D James med påskekrim, men det er pga tv-seriene, har ikke lest bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Hole er god påskekrim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har så vidt begynt på biografien om Napeoleon. Ikke ei bok jeg vil kalle typisk påskekrim nei, men blodig er den. Boka beskrivelser hans forsvars og angrepskriger men også reformer og beslutninger som påvirket samfunnene. Denne boka vil nok vare til over påske men med noe annen litteratur inni mellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias