Kanskje dette har vært diskutert før men er dere nøye på stemmen i lydbøker? Er det noen opplesere som er favoritter, mens dere styrer unna andre? Er en "dårlig" oppleser/stemme nok til å ikke høre boka? Jeg er ikke så veldig glad i lydbøker for jeg klarer ikke sitte stille og høre på og når jeg gjør noe ved siden av så er det så fort gjort at jeg glemmer å høre etter. Men samboeren min er glad i å høre llydbøker på vei til jobb og ellers når han kjører bil. Nå har han akkurat hørt første boka av Fifty shades på norsk og han irriterte seg en del over oppleseren. Blant annet så leste hun alt på norsk, men med amerikansk uttale på alle navn og det følte han ble veldig irriterende. Er det andre som også reagerer på sånne ting?
Jeg har hørt et par lydbøker jeg også. På en av dem så var det akkurat som om oppleseren "smattet" litt mens han leste og det var "bankelyder" i bakgrunnen. Det ble til at jeg hengte meg litt opp i dette, sånn at det ble veldig tydelig og derfor tok det en del fokus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Enig i at det skal ikke så mye til av "utenom-momenter" før man blir forstyrret når man lytter lydbok.....smatting og svelging har jeg vært borti et par ganger. Må innrømme at jeg lytter langt flere bøkre enn jeg "leser fra papiret" selv...og jeg har funnet utrolig mange gode opplesere, som faktisk tilfører boken noe ekstra....Mai-The Duc f.eks. som leser alle bøkene til Murakami, gjør en glimrende jobb. Jeg har gjort meg noen tanker rundt lydbøker i Bloggen min - men det er skrevet for to år siden, og jeg kunne hatt en del å tilføye i dag...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er for tiden i den situasjonen at jeg hører med på lydbøker enn jeg leser selv. Og da blir oppleseren svært viktig, kanskje vel så viktig som forfatteren. Nils Nordberg er en klar favoritt, men også folk som Richard Herrmenn, Lasse Lindtner, Kai Remlov og Trond Brænne har gode stemmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trond Brænne er en veldig god oppleser, særlig for humor og barnelitteratur: han var en av mine favorittstemmer fra barndommen.

Når det er sagt er jeg vanligvis ikke glad i lydbøker, fordi jeg fort mister konsentrasjonen av dem. Det kreves en eksepsjonelt god oppleser/stemme for å kunne holde interessen min da. En jeg er veldig glad i er Stephen Frys opplesing av Harry Potter-bøkene: fordi han som en solid skuespiller tar alle stemmene og personlighetene til karakterene så utrolig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå skal det sies at jeg er litt "anti-lydbok" selv, så det er ikke det beste utgangspunktet. Men jeg begynte å laste ned noen og prøve. Men hva er det de sier, gammel vane vond å vende? Jeg er fullstendig ute av stand til å lese med noen som snakker i nærheten, og hvis jeg skal høre på en lydbok blir jeg uhyre distrahert av stemmen og klarer ikke å følge med i det minste. Tankene mine vandrer til det som er rundt meg, og hvis leseren lager forskjellige stemmer eller lyder, eller kremter fordi det står at en person kremtet, eller legger på sånne lyder i bakgrunner blir jeg så irritert at jeg gir det opp fullstendig. Kanskje jeg bare er en veldig visuell person. Det eneste jeg har klart å høre på lydfiler er David Sedaris som leser opp sine egne essays, live. Nesten litt synd, for det hadde vært praktisk på buss og tog siden jeg som sagt ikke kan lese med andre rundt meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan høre lydbøker på buss og i bil og sånn. Det er veldig greit for jeg blir bilsyk av å lese selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel for å kommentere innlegget ditt. Jeg kan ikke huske dem jeg har likt med navnet. Det er jeg svært dårlig til. Men jeg synes parfymen ble lest veldig godt inn. Jeg synes for at lydbøker skal være gode må den som leser ha en god stemme som er veltrent og kan lage forskjellige roller med stemmen og ulike stemmer.

Som gjør at du kan utvikle et forhold til figurene og at stemmen er flink til å lese tydelig og formilde budskapet. Det er veldig vanskelig og ha være god oppleser, det krever en del trening. Jeg har noen favoritter som kan høre om igjen om igjen skuespillere som leser. Det er veldig flott, noen av dem da.

Men enig med deg at man kan bli litt rastløs av og høre på lydbok da.

Ha en fine dag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke så flink til å merke meg navnet på oppleseren, så jeg har ikke noen tips om favoritter eller verstinger. Men det er mange ting som kan irritere. Jeg husker spesielt en gang da oppleseren leste helt overengasjert, og det greide jeg bare ikke å høre på. Jeg foretrekker at de leser helt nøytralt og ikke gjør seg til uansett hva innholdet er. Tolkningen vil jeg helst gjøre selv. Av og til irriterer det meg også litt hvis de har feil uttale av ord, f.eks. plasserer trykket feil e.l. og ordet forekommer ofte.

Ellers har jeg hørt ganske mange lydbøker som er helt greie, men jeg hører også mest når jeg reiser kollektivt. Ellers leser jeg som oftest selv, men det hender jeg hører ferdig ei bok etter at jeg har kommet heim hvis den er spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NinaHarald KToveBeathe SolbergNeraBjørg L.RandiASynnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaMartine GulbrandsenRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneKirsten LundReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESEster SVibekeStig TJakob Sæthre