Har du hørt med biblioteket? Også noen skolebibliotek har godt utvalg for barn med ulike leseferdigheter. Jeg ville hørt med dem om hva de anbefaler, eventuelt sett på alternativer som kan bestilles til utlån.
Ellers er jeg super-pro høytlesing! Dere kan lese sammen, der han selv leser enkelte setninger, replikker ol., mens du står for de vanskelige etappene. Dette gir en fin flyt i historien, valg av lesestoff blir stor og variert, pluss den koselige stunden dere får sammen!
Til dette formålet anbefaler jeg bøker av Arne Svingen og Markus-bøkene av Klaus Hagerup. (Til egenlesing er nok de for vanskelige)

Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Tenkte det samme, iallefall de bibliotekene jeg har vært innom i løpet av min fartstid, så har det vært enormt dyktige mennesker, og de har og vært veldig flinke til å finne full klaff om vi har bedt om tips og råd.

Jeg er og enig om høytlesing, eller medlesing. Nå har rikitgnok ikke mine barn lesevansker(og er noe yngre med sine 6 og 4.5 år), men de leser lette bøker for meg(leseløve tror jeg de heter), så leser jeg vanskeligere bøker høyt og med de. Viktigste er gleden ved å lese, og gleden finner man hvis man finner bøker som fenger og bøker man klarer å komme seg gjennom.

Lykke til! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig. Leseglede er selve grunnmuren når man skal bygge opp leseferidighetene. Jeg tenker at tilgjengelighet også er viktig, slik at han kan lese hva han vil, når han vil. Kanskje ønsker han å bryne seg på det "umulige" i all hemlighet, uten at noen skal måle prestasjon. Kanskje er det tegneseriene som er best å lese på når han skal slappe av, og kanskje høytlesing (medlesing) er bra når man bare vil ha en god eventyrstund og forsvinne inn i fantasiverden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høgtlesing der ein les i lag er veldig bra! Fordelen er at ein kan velge litt meir avanserte bøker, noko som kanskje fengar meir, utan at barnet blir heilt motlaust av tekstmengda. I tillegg er det ofte slik at høgtlesing er meir stimulerande for ordforrådet enn eigenlesing, nettopp på grunn av at tekstar barna skal lese heilt åleine ofte blir enkle. For ein med lesevanskar tenker eg at det nok er viktig å lese noko som stimulerer leselysta, slik at han får lyst å lese meir.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, ikke sant! Det sies jo at de som har lesevansker (f.eks dysleksi) har skjerpet den auditive evnen til å tilegne seg stoff. Valg av mer avanserte tekster og litteratur tror jeg, som deg, vil stimulere ordforrådet til barna.
- Det er jo flotte argumenter for høytlesing for alle barn, uansett leseferdigheter :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var på eit kurs i regi av jobb for nokre år sidan. Foredragshaldaren sa at heilt opp i 12 års alder var høgtlesing meir utviklande for ordforrådet enn eigenlesing. Og når eg tenker over det er det jo igrunn heilt logisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaAnneWangCecilie EllefsenritaolineLena Risvik PaulsenRisRosOgKlagingIngunn SEivind  VaksvikRufsetufsaTorill RevheimHarald KVegardKirsten LundSigrid Blytt TøsdalSynnøve H HoelLene AndresenMorten JensenJarmo LarsenAnne Helene MoeSolveigLilleviKjerstiReidun SvensliMathiasMarenIngunn ØvrebøJulie StensethVibekeKari FredriksenTore HalsaAnne-Stine Ruud HusevågDemeterToveBertyAkima MontgomeryFrode Øglænd  MalminAud Merete RambølSol SkipnesJoakimEli Hagelund