Trenger tips om tøffe guttebøker til 9 åring med lesevansker. Må ha litt stor skrift, og ikke så mye skrift på hver side + illustrasjoner. Vanskelig å finne "kule" bøker som motiverer. Erfaringer tilsier at stor, enkel skrift = noe barnslig bok. Interesser: snowboard, jakt og friluft, spennende historier, sport, fotball, rampestreker..=) Noen som har tips til bøker / forfattere???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Før jeg lærte meg å lese var jeg veldig glad i å høre på lydbøker (høytlesing er også fint). Jeg føler at det var nyttig for meg fordi jeg ble interessert i bøker og lærte å leve meg inn i en historie uten å se på en skjerm. For å bli glad i og ha motivasjon til å lese bøker (som sikkert er en ekstra utfordring med lesevansker) må man først oppdage hvor spennende bøker kan være :)
Tips:
barnebøkene til Jo Nesbø? Har ikke lest de selv, men har faktisk litt lyst til det (og jeg er voksen).
Roald Dahl er veldig bra, mye rampestreker og illustrasjoner.
Svein og Rotta bøkene.
Kanskje en faktabok om friluftsliv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

guttene som kommer inn bokhandelen kommer stadig innom med ukepengene sine og ønsker seg pingles dagbok.
Ifølge kildene av guttene som har kommet inn er det lange ventelister på både skole biblioteket og biblioteket nær de bor.
Ellers så er det tegneserier.. masser av det.. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange synes at det er greit å begynne med tegneserier for der kan du se hva som foregår bare ved å se på tegningene....Trenger ikke å lese så mye da, og det kan bli lettere hvis man føler at man ikke "må" lese noe for å skjønne hva som foregår

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker han Star Wars/Clone Wars? Da finnes det ihvertfall en bok i den aldersgruppen, Jediens vei; adlibris jediens vei
Jediens vei er laget som en lærebok for jedi"rekrutter" med stor skrift og notater i margen fra bla. Ahsoka Tano og Anakin Skywalker mfl. Ga den i bursdagsgave til min eldste nevø, han så ut til å like den, han er 8.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ville anbefalt rampete-Robin og Kurt-serien av Erlend Loe, noe jeg leste da jeg var mindre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du hørt med biblioteket? Også noen skolebibliotek har godt utvalg for barn med ulike leseferdigheter. Jeg ville hørt med dem om hva de anbefaler, eventuelt sett på alternativer som kan bestilles til utlån.
Ellers er jeg super-pro høytlesing! Dere kan lese sammen, der han selv leser enkelte setninger, replikker ol., mens du står for de vanskelige etappene. Dette gir en fin flyt i historien, valg av lesestoff blir stor og variert, pluss den koselige stunden dere får sammen!
Til dette formålet anbefaler jeg bøker av Arne Svingen og Markus-bøkene av Klaus Hagerup. (Til egenlesing er nok de for vanskelige)

Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tenkte det samme, iallefall de bibliotekene jeg har vært innom i løpet av min fartstid, så har det vært enormt dyktige mennesker, og de har og vært veldig flinke til å finne full klaff om vi har bedt om tips og råd.

Jeg er og enig om høytlesing, eller medlesing. Nå har rikitgnok ikke mine barn lesevansker(og er noe yngre med sine 6 og 4.5 år), men de leser lette bøker for meg(leseløve tror jeg de heter), så leser jeg vanskeligere bøker høyt og med de. Viktigste er gleden ved å lese, og gleden finner man hvis man finner bøker som fenger og bøker man klarer å komme seg gjennom.

Lykke til! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig. Leseglede er selve grunnmuren når man skal bygge opp leseferidighetene. Jeg tenker at tilgjengelighet også er viktig, slik at han kan lese hva han vil, når han vil. Kanskje ønsker han å bryne seg på det "umulige" i all hemlighet, uten at noen skal måle prestasjon. Kanskje er det tegneseriene som er best å lese på når han skal slappe av, og kanskje høytlesing (medlesing) er bra når man bare vil ha en god eventyrstund og forsvinne inn i fantasiverden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høgtlesing der ein les i lag er veldig bra! Fordelen er at ein kan velge litt meir avanserte bøker, noko som kanskje fengar meir, utan at barnet blir heilt motlaust av tekstmengda. I tillegg er det ofte slik at høgtlesing er meir stimulerande for ordforrådet enn eigenlesing, nettopp på grunn av at tekstar barna skal lese heilt åleine ofte blir enkle. For ein med lesevanskar tenker eg at det nok er viktig å lese noko som stimulerer leselysta, slik at han får lyst å lese meir.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, ikke sant! Det sies jo at de som har lesevansker (f.eks dysleksi) har skjerpet den auditive evnen til å tilegne seg stoff. Valg av mer avanserte tekster og litteratur tror jeg, som deg, vil stimulere ordforrådet til barna.
- Det er jo flotte argumenter for høytlesing for alle barn, uansett leseferdigheter :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var på eit kurs i regi av jobb for nokre år sidan. Foredragshaldaren sa at heilt opp i 12 års alder var høgtlesing meir utviklande for ordforrådet enn eigenlesing. Og når eg tenker over det er det jo igrunn heilt logisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når de blir eldre, blir det enda vanskeligere å finne noe som er godt og fengende og passende. Til sønnen min som er 8, har jeg hatt hell med " drageherren" av Josefine Ottesen. Det er en serie med illustrasjoner på hver side. Bøkene er såpass korte at barna kan få oppleve å lykkes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min son på 7, snart 8, er glad i fantasybøker av ulike typar. Taynikma er ein serie som har fenga han. Desse bøkene har ein del tekst, men og illustrasjonar med snakkebobler. Dei er gjerne noko avanserte for ein med lesevanskar, men om vaksen og barn byttar på å lese vil nok kanskje desse bøkene kunne passe. Andre bøker som har vore populære hos guten her i huset er seriane om Alvedronningens riddere og Alvedronningens barn, og Sagaen om Sigurd. Som du kanskje ser er det fantasy, riddarar og sverd som er greia for tida, men så lenge guten er fornøgd må vel eg berre tåle ein aldri så liten overdose med sånt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes leseløvebøker som omhandler fotball og skumle historier ( de er i svart). Men vet ikke om de blir for kjedlige.Jeg husker desverre ikke titlene i hodet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En Pingles dagbok-bøkene av Jeff Kinney. De har tegninger og har litt annerledes skrift.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, skal ikke være så påstålig nå...for er en stund siden jeg leste disse bøkene, men er ganske sikker på at Tsatsiki-bøkene av Moni Nilsson-Brännström er enkle og greie barnebøker. Mener å huske at de er illustrert også :) Det står 6-9år, men jeg vet jeg leste dem mellom 9-12 års alderen og jeg elsket dem. De handler om en tøff gutt da, så kanskje de er av interesse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med "Strømpemannen" av Dan Höjer og Otto Monster bøkene til Jon Ewo? Ellers er det fotballbøkene om Kasper av Jørn Jensen. Disse bøkene er lettleste bøker for barn (målgruppe 6-9, men passer også for de litt eldre). Bøkene om Rampete Robin av Francesca Simon er veldig populære men har mer tekst på hver side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bjørn Nitteberg har skrevet tre(tror jeg) bøker om Tjukke-Knut.Disse bøkene er spesiellt beregnet på barn med lese og skrivevansker.Passer for barn mellom 9-12 år står det i omtalen.Har ikke lest bøkene selv, men har derimot lest Reisen til Nordlyset av samme forfatter-ei nnydelig bok med flotte illustrasjoner og stor og god skrift. Den er imidlertid beregnet på en litt yngre lesegruppe (4-8). Kanskje verdt å sjekke ut i alle fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilFriskusenAliceInsaneMetteellinoronillePernille GrimelandGro Anita MyrvangEster STonjePirellisveinKikkan HaugenIngeborgMarit MogstadHanne Kvernmo RyeKaramasov11HeidiMarenConnieFarfalleHilde H HelsethCarine OlsrødRufsetufsaJohn LarsenGrete AastorpHelena ELinnKirsten LundNorahMarieVegardsomniferumMarit HåverstadAnne Berit GrønbechAnn ChristinAlice NordliToveTorKjell PEli Hagelund