Jeg husker at en lærer på ungdomsskolen leste en bok for oss i timene. Den handlet om en som het Doreen. Og det er alt jeg husker Ikke tittel og ikke forfatter. Så den er egentlig glemt, men det må jo ha vært noe med den som gjør at jeg husker det litt? Merker at jeg blir mer og mer nysgjerrig på hvilken bok dette var jo lenger tid som går uten at jeg kommer på det. Er det noen av dere her inne som har opplevd noe sånt?
(Forslag/tips om hvilken bok dette kan være mottas selvfølgelig med takk.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Finner en gammel bok - "Doreen, the story of a singer" av Edna Lyall, roman om en irsk sangerinne. Den er fra attenhundretallet.
Barbara Noble skrev i 1946 romanen Doreen som kanskje kan passe bedre, om en niåring som evakueres fra London under blitzen.

LEs om boka her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for svar, men desverre ble jeg ikke noe klokere av det. Jeg tror nok jeg bare må gi opp den her. Husker alt for lite :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er sikker på at det var "Doreen", og ikke "Dora"? For Monica Dickens' "Follyfoot"-serie handler om hestejenta Dora - jeg har aldri lest bøkene, men husker vagt at den engelske tv-serien gikk på nrk. Noen av bøkene i Follyfoot kan du lese på norsk i bokhylla.no, så kan du jo se om du gjenkjenner universet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei det var Doreen for læreren hadde en så voldsom uttale på navnet med skikkelig rullende r. Tror hun var i fengsel eller noe sånt i boka også. Engelsk miljø tror jeg... men takk for svar :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen som klarer å hjelpe meg med denne boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke Little Dorrit? Den foregår i et engelsk fengsel, det er Charles Dickens:-) Men den er ikke oversatt til norsk tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den husker jeg, den gikk som serie på norsk TV, var veldig spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror ikke det var den heller :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RuneAvaHilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne Augusta