Hei bokelskere! Jeg trenger hjelp nå. Jeg leter etter en bok som omhandler 2. verdenskrig. (ikke fakta eller dokumentar). :) Takk for tips! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Et par tips i all enkelhet:
Sigurd Evensmo's roman Englandsfarere.
Handlingen i romanen bygger på forfatterens egne erfaringer fra krigsårene. Boken ble også filmet.

Hans Fallada's roman Every Man Dies Alone.
(en av mine favorittbøker)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg drister meg til å nevne noen bøker fra krigen i Norge som omhandler reelle forhold, men ikke oppleves som dokumentar, - de er spennende som romaner! Det er bøkene til Per Hansson som jeg vil anbefale på det varmeste, - de bør fortsatt leses! I "Og tok de enn vårt liv" forteller han om familien Morsets motstandskamp og skjebne i Trøndelag, mens "Det største spillet" dreier seg om en dobbeltagent på Sørlandet (den er også filmet). I "Hver tiende mann måtte dø" skildrer han livet som krigsseiler, og det gjør jo også Jon Michelet i sin siste bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fare, fare krigsmann (Originaltittel er Gone to soldiers) av Marge Piercy er ein av mine favorittbøker. Den handlar om ti ulike personar, 6 kvinner og 4 menn. Nokre av dei er i slekt, andre møtast under ulike omstende i løpet av krigen. Romanen går føre seg på fleire ulike stader, mellom anna i USA, Frankrike og i Stillehavet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den anbefalingen støtter jeg! Her kan man se hva jeg har skrevet om den tidligere: http://bokelskere.no/tekst/82476/#n_82809

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ei fantastisk bra bok, som eg har lese fleire gangar, både på norsk og engelsk. Eg har inntrykk av at det ikkje er så mange som kjenner til den, men eg anbefaler den iallefall på det varmaste. Det er begynt å bli nokre år sidan sist eg las den, men eg kjenner at det freistar å ta fatt på den igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ken Follett har flere fine bøker lagt til andre verdenskrig. Min favoritt er Rebekkakoden, men han har også Nålen, Krigens kaier for å nevne noen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså romaner som foregår under 2. verdenskrig? Jeg kan anbefale mange - men kanskje ikke på norsk. Jeg liker for eksempel "Land girls " og "Once a land girl" av Angela Huth, og "The beauty chorus" av Kate Lord Brown. Alle disse handler om kvinners innsats under 2. verdenskrig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TPiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn Christin