Hva leser du denne helgen?

Min helg kommer som vanlig til å bestå av sport og bøker.
Jeg leser What Nurses Know...Chronic Fatigue Syndrome av Lorraine Steefel, en faktabok med info og tips for ME/CFS. Boken er fra 2011 så den er ikke helt oppdatert på alt, men ellers virker den veldig bra.
Chimera av Gert Nygårdshaug begynte jeg på for noen helger siden, den håper jeg å komme ordentlig igang med i løpet av helgen.
Jeg håper også å komme litt videre i A tale of two cities av Charles Dickens. Det går litt tregt av en eller annen grunn, men når jeg først kommer inn i den så flyter det nok.

God helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 55 svar.

Jeg har vært på hytta i strålende kaldt vintervær i helga. Med minus 14,2 grader INNE ved ankomst trengte jeg ei god bok og fyr i peisen for å holde varmen! Frihetens vinder av Lois Leveen svarte til forventningene. Ei god bok om en modig kvinnes kamp for slavenes frihet, før og under den amerikanske borgerkrigen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har eg lese Hvit panter av Øystein Wiik.
Litt dårleg timing.. Det vart faktisk litt usmakeleg å lesa ei bok som handlar om kapring og gisseltaking akkurat no. Det som skjer i den verkelege verda, er som regel mykje meir dramatisk enn det som kan skapast i ei bok eller ein film.
Men boka er egentleg underhaldande, lettlest og spennande.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gjorde meg ferdig med Ildvitnet av Lars Kepler igår. En bok jeg likte veldig godt.
Startet såvidt på Historien om Pi av Yann Martel tidligere idag. Har planer om å se filmen etterhvert, så da er det greit å ha lest boka først.

Ellers har jeg vært på kino i helga, og sett to bra filmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veker og helger kjem og går, og ingenting går verken inn i eller ut av mine bokhyller, kjennest det som. Eg har enno ikkje sett enden på krigen i Halldis Moren Vesaas si I Midtbøs bakkar (sjølv om det nærmar seg), og mysteriet i Vindens skygge av Zafon er like stort for meg enno. Det som har bevega seg litt er lyttetida. Eg har flytta meg nokre år framover i Greven av Monte Cristo denne helgi - noko som førte til emosjonelle utbrot på bussen tidleg ein søndag morgon. Eg hadde gløymt kor god den boki er! Diverre er semesteret godt i gang, og pensum og dårleg samvit skuggar for koselesingi...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme føler jeg ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lite lesing denne helgen. Kun et par kapitler av Dickens Store forventninger.

Har vært på Munch-museet og sett The modern eye - en utrolig flott utstilling. Den viser både kjente og ukjente Munchbilder, godt satt sammen. Hadde en følelse av nærmest å bli "båret" fra bilde til bilde. Uansett hvor mange ganger jeg ser Munch, det er alltid noe nytt å oppdage. Munch, som god litteratur, forteller noe om det å være menneske. Anbefaler utstillingen på det varmeste til alle som har anledning! En skam at ikke Norge har et stort og moderne Munchmuseum.

Ellers har datteren min og jeg bedrevet slektsgranskning - det er jo nesten som en eller flere romaner å regne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg akkurat lest ut "Alvestad 17: En fiende ved bordet" av Elin Brend Johansen. Jeg liker serien velig godt, og boken var lest på bare noen timer. Tror jeg fortsetter dagen med "Goliat" av Ørjan N. Karlsson. Jeg begynte så vidt på den for noen uker siden, men så ble den liggende til fordel for andre bøker. Jeg tror det skal være en god bok, så jeg har lyst til å få lest resten av den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Linn Ullmann, ble akkurat ferdig med "Når jeg er hos deg". Har lest et par - tre bøker av henne tidligere, likte ikke denne like godt. Nå er det en gammel Belva Plain som er på gang, godt å hvile hode før jeg igjen tar opp "Tårnet" av Tellkamp. Det er en murstein jeg tar fram og legger bort gang på gang, men
skal vel komme gjennom den til slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedbok for meg denne helgen blir "Brødrene Karamasov", som er en bok jeg virkelig koser meg med. For en forfatter! Kan trygt anbefales for de som har tid og lyst til å sette i gang med et storverk. En bok (bøker) som sikkert fortjener betegnelsen - en av grunnpillarene i verdenslitteraturen. (Hvis det skulle bety noe for noen?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Koser meg med Erik Bjørnskaus bok om Paris. Hoppet elegant over den Franske Revolusjonen til den perioden som fascinerer meg mest - la belle époque, fra 1890-1920. Mens man i andre europeiske land var opptatt av å emigrere til Amerika virker det som om parisere nøt livet, kunsten, maten og andre adspredelser.
Kjøpte Merethe Lindstrøms novellesamling Gjester i går, den får jeg se på i morgen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar rett og slett lesefri denne helgen, siden det er strålende dager værmessig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samme her! Vi har 260 regndager i året til å lese på :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går jo an å lese uansett hvordan været er:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du bodde et sted hvor det regnet over 260 dager i året, ville du da sittet inne med en bok når det først var blå himmel og strålende sol ute? Du er garantert ikke fra Bergen :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er faktisk trønder, men har alltid vært en person som ikke bryr seg om været. Om det er sol, varmt eller regn osv, vil jeg lese da leser jeg. Det går jo an å lese både ute og inne alt ettersom og jeg må lese hver dag ellers er det noe som mangler. Det er bare sånn jeg er:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg ferdig siste bind i De elendige. Tror ikke jeg kommer meg på kino, men gleder meg til den nye Les Miserables filmen kommer på DVD! Har kommet igang med Toni Morrisons Home og er nå kommet til side 100 av Hjorths posthorn etter oppmuntring i fra andre bokelskere ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg er hjemme hos mor og far for tiden grunnet sykdom blir det litt andre bøker enn de som er oppført på bloggen. Leser for tiden Odd Thomas av Dean Koontz. Tenker jeg blir ferdig med den i dag. Har ikke mange sider igjen. Og er ikke sikker på hva jeg skal lese etterpå. Tar det som det kommer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foreldre er godt å ha når det er sykdom. Eller er det de som er syke?
Selv har jeg akkurat hatt besøk av mine foreldre som har vasket litt for meg, så nå er det fint og rent her :-)
God bedring!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg som er syk og sykmeldt i disse dager. Lever som en 95 åring for tiden. Har vært sykmeldt i det siste på grunn av konstant svimmelhet. Skal endelig på MR førstkommende mandag. Så greit med foreldre nå siden jeg ikke klarer så mye selv nå. Det føles ut som om jeg er full hele tiden;) ikke bra. Skal helt sikkert ikke lese mye når man er svimmel, men jeg klarer ikke å leve uten bøker:) hvis noen har gode råd mot svimmelhet så tar jeg i mot det:) God lesehelg, alle sammen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, så kjedelig! Jeg hadde virus på balansenerven da jeg gikk på ungdomsskolen (kvalm/svimmel og ustø), og da fikk jeg beskjed av legen om at jeg ikke skulle se TV, holde på med dataen eller lese på 2 uker. Det var de 2 lengste ukene av livet mitt - selv om jeg snek meg til å i det minste lese litt i smug (og fikk kjeft av mamma hver gang hun oppdaget det, hehe).
Ønsker deg masse god bedring, og lykke til på mandag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Har magekatarr og har fått bekreftet at man kan bli veldig svimmel av det av legen. Men har hatt det slik i flere uker nå og er temmelig lei. Håper det ikke er virus på balansenerven eller krystallsyken. Hvis jeg må holde meg unna data, tv og bøker da sliter jeg. Da må jeg rømme til en eller annen hytte uten strøm eller noe:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til i morgen, og god bedring! Hvis du må holde deg unna boklesing, så kanskje lydbøker kan være et brukbart alternativ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips og jeg har tenkt det damme. Aldri vært noen fan av lydbøker, men ja takk til lydbøker enn ingen bøker i det hele tatt. 2 uker uten bøker hadde jeg nok aldri klart. Har ikke disiplin til det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Få legen din til å sjekke deg for noe som heter krystallsjuka :) jeg har hatt det, og var svimmel hele tiden.. det er noe med krystallene som ligger i ørene og som har med balansenerven å gjøre.. heldigvis er behandlingen ganske smertefri :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Var hos lege for ikke lenge siden. Ble syk 17 des og var innom legen 2 januar. Tenkte det måtte være noe annet enn influensa. Det viste seg å være magekatarr og det kan man være svimmel av. Men syns bare at jeg har vært svimmel veldig lenge og er ikke i stand til å gjøre noe særlig. Vært sykmeldt siden 2 januar og er veldig lei. Jaja, det skal vel ikke være lett å være menneske bestandig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit å få vite hva det er da, så man kan gjøre noe med det :) Håper alt ordner seg og du slipper å være svimmel mere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk. Var på MR i dag og får svar slutten av uka. Håper bildene viser hva som er årsaken for nå er jeg lei av å være 95 åring:) har vært mor og fars pasient lenge nok nå, men er ikke i stand til å gjøre noe selv. Konstant svimmel og nummenhet i begge armene. Aldri hatt det sånn før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper virkelig de finner ut hva det er. Svimmelhet er ekkelt og det høres ut som du er sterkt rammet. Tror det å lese bøker er bedre enn nettsurfing hvertfall :-) Har desverre ikke noen tips, annet enn å gå forsiktig, men det regner jeg med at du har funnet ut av :-)
Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Historien om Oslo innimellom sporten, og Vasadöttrarna på kvelden når jeg har lengre tidsrom å lese. Er allerede halveis i boka etter en dags lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg reise bøker om New York, fordi jeg gleder meg så sykt mye til jeg skal til New York i mai :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

New York er en drøm jeg har og, du kommer sikkert til å få det fantastisk :-)
God tur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :) blir et stort eventyr. Skummelt eventyr xD Hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte på, og las ut, Ida Løkås si 'Det fine som flyter forbi' i dag, og veit ikkje heilt kva eg skal ta fatt på no. Held på med Store forventninger av Charles Dickens og, men den krev litt meir ro enn det to eigne og nokre av naboane sine barn greier å gi meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter med min Jilly Cooper-maraton, jeg er nå helt inne i hennes verden døgnet rundt. Jeg har kommet til den fjerde boka, "The man who made husbands jealous", og det er et forholdvis nytt persongalleri i forhold til de tre første. Men handlingen foregår i samme område, og noen av de samme personene som i "Riders", "Rivals" og "Polo" dukker opp her også. Jeg gruer meg til jeg er ferdig med alle bøkene hennes! De er på ca 700-800 sider hver, så det holder vel en stund. Men ser at det går med omtrent ei bok i uka, bare fordi jeg ikke greier å legge dem fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg har en valp i huset, må jeg ofte ut, vi er i full gang med renslighetstrening og må da ofte og raskt ut. Men jeg får da kost meg med boken min allikevel ( når hun trenger sin valpesøvn). Så da leser jeg i denne helgen ; Marions slør av Roy Jacobsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den perioden husker jeg, holdt ut i to dager før jeg ga opp og pappa måtte ta over. Var riktignok bare 14-15 år så jeg bruker det som unnskyldning. Valp er mye jobb, men så får man mye igjen og :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er mye jobb,og akkurat nå i disse dager som det er så kaldt,skulle jeg ønske hun var voksen. Men men, tiden går så raskt ,snart er valpetiden over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga, tilliks med førre helg og truleg også dei neste 3-5 helgene, er det Jorge Amado sin sprudlende roman "dona Flor e Seus dois maridos" (Fru Flor og hennar to ektemenn) som gjeld. 400 tettskrivne sider på portugisisk med ein ordrikdom som krev mange ordbok-oppslag undervegs. Lesefarta er på 20-30 min, per side, så det seier seg sjølv at det tek litt tid. Har både grua og gleda meg til å starte på denne i lengre tid, så det er godt å vere i gang. Amado er ein fantastisk forteljar. Han var i mange år Brasil sin mest leste forfattar, heilt til Paulo Coelho oppnåde sin for meg uforståelege fantastiske popularitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden søvn er noe jeg tydeligvis ikke trenger så mye av lenger, går kveldene med til å lese...nettene også for den del, og jeg har nå nettopp blitt ferdig med "den nye Barcelona-romanen" ( ha ha ha ha) - Lukkede rom av Care Santos. Videre i helgen har jeg tenkt å kose meg med et utvalg av Sherlock Holmes- mysterier. Har ikke lest noen av hans mysterier før, men de har lenge stått på leselista. Og nå føles det ut som den riktige tiden for akkurat denslags :) Gleder meg til å begynne :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som fornuftig bruk av nattestiden. Har noen våkenetter selv, men har også problemer med å fokusere på bøker om natten. Her blir det nok mer tv enn jeg har godt av :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et av mine nyttårsfortsett for året : Mindre tv, mer bøker... ;) Har så mange bøker som står i ulest- delen av hylla mi at nå er det på tide å slutte å kjøpe, og begynne å lese mer :p hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder stort sett fremdeles på med det samme som jeg rapporterte forrige helg. Men siden sist er bilparken utvidet med en bil som vi disponerer i 3 måneder mens eier(inn)en er i Argentina. Og da blir det jo selvfølgelig plass til en lydbok til.

Denne plassen har vår faste favorittoppleser Nils Nordberg fått lov til å disponere til en bok som er litt annerledes enn den vanlige krimmen. Det dreier seg om ”Motstand” av Owen Shears. Vi er i en liten bygd innerst i en dal i Wales høsten 1944. Alle bygdas menn er forsvunnet. Til gjengjeld kommer det en liten vaktstyrke på en god håndfull tyskere. Boka handler om livet i denne dalen og forholdet mellom kvinnene/barna og tyskerne. En litt uvant sjanger for meg, men noe som virelig virker å være verdt å bruke tid på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt på "Byttet" av Amanda Hocking, og tror den blir ferdig i løpet av helga. Innimellom har jeg begynt på "Fragile Things" av Neil Gaiman, og håper den varer lenge. Og hvis jeg trenger å fylle på med noe annet blir det sannsynligvis "A spot of bother" av Mark Haddon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avslutte Der Gud gråter, så starter jeg med Maria og pappa, tror jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alltid interessant å se hva andre er i gang med... Denne helga blir småtravel, så jeg satser på å komme videre i Plogjernet av Johan Falkberget og den alene...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter en lang pause fra "Gjenferd" av Nesbø, fant jeg den frem igjen forrige søndag. Har ennå noen sider igjen, og siste halvdel av boka var - etter min mening - MYE bedre/spennende enn første halvdel :)
Etter den har jeg lyst til å lese "Halvbroren" , etter å ha fulgt med de første episodene på TV.

God lesehelg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte med Halvbroren etter at den begynte å gå som serie på TV.
Har hittil ikke sett noen av episodene, for jeg vil helst skape personene inne i hodet mitt. -Så tenker jeg at serien sikkert kommer ut på DVD senere, og da kan jeg heller se den da :)
Leser om kapp med TVn om dagen, kan du si!
Jeg har hatt så mange planer om å lese akkurat Halvbroren, og dette var det lille dyttet jeg trengte :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar :) Tolker det dit hen at du liker boka ? Jeg har hatt den i hylla (altfor) lenge - ulest.
Har sett 3 episoder på tv (glemte gårdagens...), og likte den.....bortsett fra at Røstværinga ikke snakker finnmarksdialekt ;) Men nå skal jeg lese boka - før våren kommer ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg liker boka veldig godt! Fordelen med bøker er jo at alt stemmer med karrakterbeskrivelse og bilder i hodet til leseren, så i min Halvbroren-verden snakkes det korrekt dialekt i alle landens kriker og avkroker, hehe.
-Kos deg, du også! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser trilogien om Tora av Herbjørg Wassmo. Boka er en gammel kjenning, men den er like gripende nå som før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg kose meg med sport på tv,og ellers pusle litt med forskjellig.Holder fremdeles på med " Hungerilden",av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist.Bok nr.2.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

den her helga skal jeg prøve å bli ferdig med Monstermennesket av Kjersti Annesdatter Skomsvold og 1984 av George Orwell. Ellers var jeg på biblioteket og plukket med meg noen godbiter som jeg skal bynne på, hvis jeg blir ferdig med de andre bøkene. Så de som ligger på vent er Vi var familien Mulvaney av Joyce carol Oates, hemmeligheter fra fortiden av Mary Higgins Clark og Et offer til molok av Åse Larsson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen tror jeg ikke det blir tid til så mye lesing, men skulle gjerne!!
Holder på med tre bøker på en gang nå, og det stresser meg egentlig litt... hehe..
Holder på med Sannhetens mareritt av Joy Fielding som sånn underholdnings-lesing/ koselesing. Har ikke kommet så langt, men det lover veldig godt så langt. Boka begynner med at ei dame plutselig befinner seg ute på gata med blod på kjolen og masse penger i lomma, uten å vite hvordan hun har kommet seg dit, hva som har skjedd eller hvem hun er.... Så begynner reisen for å finne ut hvem hun er, hva som har skjedd osv.
Fag så holder jeg fortsatt på med Forstyrret barn - forstyrret liv. Det er interessant lesing, men syns den er litt slitsom å lese, både fordi jeg ikke klarer å få til den normale flyten i lesinga ettersom den er skrevet med ekstra store bokstaver og fordi det blir fortalt endel tøffe personhistorier igjennom boka. En annen ting er jo at det tar endel mer konsentrasjon å lese en slik bok...
Holder også på med en bok om sensitive mennesker. "Elsk dig selv" av Ilse Sand. Veldig interessant bok! Akkurat begynt på den, men jeg har stor tro på den :)

Ønsker alle bokelskere en riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste Sannhetens mareritt for mange år siden, det var i velkomstpakka da jeg meldte meg inn i en bokklubb som tenåring. De første voksne bøkene jeg kjøpte selv. Tro det eller ei, av de fem første bøkene husker jeg fremdeles godt i hvert fall tre av dem, så de MÅ ha vært bra...! Joy Fieldings var en av dem. Så god lesning, kommer til å se etter hva du syns om den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :)
Jeg fant den på posesalg på biblioteket rett før jul, men så at det er en bokklubb-bok den jeg har også...
Den virker som en bok som er veldig typisk slik jeg liker! Håper den viser seg å stå til forventningene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L