Nei, det er ikke lov. Det du kan prøve, er å kontakte forlaget og be om tillatelse til å gjøre dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Takk. Jeg har funnet forlagets nettsider. Og kan de gi meg tillatelse på nettet? Det er umulig for meg å dra til Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både forlag OG forfatter, ev. fotograf må gi sin tillatelse. Om de er villige til det, kan det skje via skriftlig korrespondanse, altså uten at du er i Norge. Sørg for at du har alt skriftlig. Jeg er selv forfatter og opptatt av at slike ting må skje i ryddige former.

Uten at jeg skal ta fra deg motet, så ville jeg ikke ha for store forhåpninger var jeg deg :-)
Jeg ønsker deg i alle fall lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva skriver du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først og fremst faglitteratur, helse- og sosialfag. Jeg har også utgitt Veierland forteller - en kulturhistorisk bok fra denne lille øya i Ytre Oslofjord. Har en spalte i Klassekampen ca. en gang i måneden, på baksiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva skriver du i denne spalten i Klassekampen? Veldig nysgjerrig! :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt fra hverdagshistorier til samfunnskritikk. Jeg prøver, uansett tema, å formidle et budskap, fortelle litt mer enn bare en god historie. Veldig artig!
Jeg skrev en gang om min kjærlighet til bøker (papirbøker). Den petiten ligger her på bokelskere ett sted :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du går inn på Lillevi's webside så ser du bøkene som hun har utgitt. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange takk, Lillevi og alle sammen!)
Nå ser jeg at dette er mye vanskeligere enn jeg trodde (og mye vanskeligere enn her i Russland). Jeg skal selvfølgelig prøve å skrive et brev til forlaget, men det er helt usikkert at jeg får tillatelsen. 
Vi må i alle fall respektere norske lov og rett hvis vi publiserer eller forteller noe om Norge. Det var interessant å snakke om dette.
Med vennlig hilsen fra 
Vologda, Russland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har egentlig lurt litt på dette rundt alle sitatene vi legger inn fra bøker her også. Har vi egentlig lov til å legge de ut?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sitater, med referanse til forfatter og bok, er tillatt. Tusen takk for din omtanke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre :)
Har tenkt endel på det da jeg har lagt inn sitater. Men tenker jo at dette også er god reklame for bøkene for dem som er interessert i de!
Liker selv å gå inn å lese sitater o.l. fra bøker jeg er nysgjerrig på, så fint at det ikke bryter med lovverket slik at de kan være her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TrineBeate KristinMarianne  SkageNabodamaAkima MontgomeryIngeborg GIngeborgKirsten LundGro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethNicolai Alexander StyveBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMads Leonard HolvikAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar Sand