Nå er det helg igjen og de fleste har vel mer tid til lesing i helgen enn ellers i uken. Er dette noe dere tar hensyn til med tanke på bokvalg?

Hva leser du denne helgen?

Det blir lite lesing her for tiden, er visst i en stilleperiode akkurat nå, men det løsner nok etterhvert. Har akkurat begynt på The long hard road out of hell, en bigrafi av Marilyn Manson. Denne lover godt og kommer nok til å være alt annet enn kjedelig. 
Er også såvidt igang med Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Litt tidlig å si noe om den, men den virker veldig sart. Tittelen alene sier så mye.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Denne helgen leser jeg : Senere Lena av Anne Karin Elstad.
Jeg har lest bøkene til Anne Karin Elstad før, men de er like fine nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest ferdig "I et annet liv" av Marc Levy. Den boken falt dessverre ikke helt i smak hos meg, boken manglet både handling og spenning. Det ble bare terningkast 2 fra meg til den boka.

Resten av kvelden i dag skal jeg tilbringe med Elen og de andre i "Livets lenker 13: Livets under" av Christin Grilstad Prøis :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det i likt og ulikt, smått og stort, humor og krim.
Har lest Gamle Gretne Gubber gir seg aldri av Finn Bjelke (herleg humrebok), fullført lydbokversjonen av Kråkejenta av Jerker Eriksson og Håkan Axlander Sundquist (heilt spesiell psykologisk krim) og starta på Hvit panter av Øystein Wiik. Les dessutan framleis Isbaderen av Kjell Ola Dahl.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med "Dandy", bok nr. 2 i Jan Guillou sin romanserie Det store århundret, og skal begynne på "Inntrengeren" av Håkan Østlundh.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er alltid like interesant å se hva dere leser i helgen!
Igår kveld leste jeg ferdig "Dona Maria" av Cecilia Samartin. I bilen har jeg "Lykkens sønn" av Herbjørg Wassmo. Jeg er kjempeglad i folkene fra Reinsnes, selv om det til tider kan bli litt dystert. Nå skal jeg sette meg ned med "Og været skiftet og det ble sommer" av Pedro Carmona Alvarez. Jeg har aldri lest noe av denne forfatteren, men har lagt merke til navnet hans i flere år. Jeg har store forventninger :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begynte på Lukkede rom av Care Santos i natt..hadde ikke lyst å sove egentlig, så ble liggende å lese de første kapitlene :) Boken er spådd til å bli den nye Barcelona- romanen, og jeg håper den innfrir. Jeg elsker Barcelona...selv om jeg ikke har vært der :p (annet enn i bøker da ;) )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en slitsom uke,er det godt å kunne sette seg ned under et pledd med ei bok:-) holder på med Hungerilden,bok nr.2.i serien om Victoria Bergmans svakheter av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ferdig med Sankta Psyko av Johan Theorin - bra bok med fin rytme, og ikke helt forutsigbar intrige. Så god at jeg ga den en svak femmer. Så får jeg prøve å komme ajour med Nattens brød-felleslesingen... Laaangt bak nå... Men An-Magritt har grepet meg, så jeg tror det skal gå greit ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt mål denne helgen er å lese ferdig bok 2 i fifty shades triologien. Deretter skal jeg starte på storgårdsfolk nr 56 som jeg låner av svigemor..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Alexia Bohwims Golddigger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er fortsatt i ferd med å jobbe meg gjennom Jilly Coopers forfatterskap - og nå har jeg kommet til bok 3, "Polo". Etter "Riders" og "Rivals" var forventningene skyhøye, og denne er nesten like bra som Riders. Bedre enn Rivals.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, jeg leser Ken Folletts "The Fall of Giants" og er helt oppslukt! Heldigvis er jeg bare halvveis i boka ennå :) Jeg vet jo egentlig ganske lite om første verdenskrig, og hva den egentlig handlet om, så jeg lærer faktisk noe også. Fra skolen husker jeg skuddene i Sarajevo, og så vet jeg om skyttergravene og de fryktelige dødstallene....har lest "Intet nytt fra Vestfronten" og ble veldig grepet av Stings "A Children's Crusade".....og senkningen av Lusitania har jeg lest om fordi det ble nevnt i en Agatha Christie-bok. Noen av de tidlige bøkene hennes beskriver jo hvordan soldater gikk som dørselgere og strevde for å klare seg etter krigen. Nå er jeg spent på om jeg klarer å la være å kjøpe den innbundne utgaven av "Winter of the world" som er fortsettelsen på denne boka! Så på den i en bokhandel i går, og den veier jo et tonn og tar altfor stor plass. Må sjekke når den kommer i paperback...

Ellers leser jeg "Den lange vinteren" av Laura Ingalls Wilder høyt for barnet mitt (en VELDIG lang vinter, vi har holdt på med den kjempelenge), og hun leser "Rampete Robin blir rik" av Francesca Simon høyt for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg starter på siste bind i De Elendige av Victor Hugo og skal lese ferdig The twelve tribes of Hattie. Sistnevnte er første bok jeg har lasta ned til iPhone. Det er en roman som jeg tror kommer til å bli en bestselger også i Norge. Fant den på liste over hva anmelderne i
The New York Times synes var de beste bøkene i 2012.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv ville jeg hatt papirutgave. The Twelve Tribes of Hattie slippes om få dager i UK, den 17. og er tilgjengelig for bestilling derfra. Fant den på Waterstones for 10.39 pund - ca hundrelappen innbundet. Paperback kommer om 256 dager, sto det... Høres interessant ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den kan jeg absolutt anbefale. Tenkte å skrive en omtale når jeg er ferdig. Jeg foretrekker også papir, men er lykkelig over å ha funnet iPhone- muligheten. Har nemlig noen timer i løpet av natten der jeg er våken, men ikke kan ha på for mye lys. Babytid:) Og bok er mer givende enn surfing på kjedelige nettaviser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott løsning for deg! ;) Syns eBook var dyrt, jeg, får ikke engang eksemplaret å føle mellom hendene for 3 pund mer enn den innbundne. Kanskje jeg skulle forhåndsbestille paperbackutgaven, da kommer den i posten utpå høsten... Du har kanskje kjøpt eboken et annet sted, hvordan er egentlig prisene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ca 19 dollar eller 105 kroner i fra Amazon. Lasta ned Kindleapp. Jeg synes også det er dyrt. Jeg har mange flotte bøker i hylla som er kjøpt for godt under den prisen. Men løsningen var veldig god for meg akkurat nå og tenker at det er en måte å få lest bøker en ikke ønsker å vente på at skal komme til Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg prøve meg på å lese Ulysses av James Joyce. Ifølge mange så er denne boka nærmest uleselig - og siden jeg er nysgjerrig (til tider - ikke av natur) så må jeg gjøre et forsøk. Selv om jeg har en regel om å lese all engelsk litteratur på engelsk (jeg unngår norsk oversettelse av engelsk litteratur) - har jeg tenkt å lese den norske oversettelsen av akkurat denne boka her.

Vi får se hvordan dette går. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til! Jeg har prøvd å lese boken, men måtte gi opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært veldig effektiv med å ta meg vann over hodet den siste tiden. Også da det kommer til bøker, dessverre. Har lånt altfor mange bøker på biblioteket, og jeg har masse uleste bøker selv som jeg vil lese. Dermed blir lesing også et ork og tiltak, fordi det ligger så mye på vent.
Skal prøve å få gjort meg ferdig med 1 faglitterær bok Forstyrret barn - forstyrret liv) og 1 skjønnlitterær bok (Monstermenneske) denne helgen. Håper det ikke er for mye......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vært på biblioteket å hentet enda to bøker jeg hadde bestilt... Akkurat ferdig med Tankevirus. En bok om automatiske negative tanker, og hvordan man kan snu de ved å være oppmerksom på hva man tenker. En bok jeg anbefaler alle som sliter med negative tanker å lese!!
Stort pluss at den var så liten å lettlest. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne må jeg lese, høres artig ut!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg likte den veldig godt! :)
Så denne blir stående på ønskelisten selv om jeg alt har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser "Jentene fra balletten" av Monika N. Ynderstad. Det er en kriminalroman om en gruppe i utgangspunktet ressurssterke og skoleflinke jenter som nærmest over natten mister interessen for skolen og etterhvert havner i tildels alvorlig trøbbel. Krimjournalisten Alice Bratt har en sentral rolle i boken på bakgrunn av sin sterke interesse for disse "jentene fra balletten" - et begrep som brukes i virkelighetens barnevern om ressurssterke jenter som brått havner i trøbbel. På bakgrunn av de ca 40 sidene jeg har lest hittil, synes boka absolutt å være lesverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hatt en travel uke og holder fremdeles på med "Vi, de druknede" av Carsten Jensen. Tenker ikke så mye på om det er helg eller ikke når jeg velger bøker. Velger nok litt etter innfallsmetoden, tar den som ligger nærmest så og si.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som svar på det første spørsmålet, absolutt. I helgen har jeg tid til å sette meg godt til rette og begrave meg i en bok, fra ende til annen. Da er det godt å kanskje plukke frem en av de bøkene jeg gjerne vil lese sammenhengende og ikke i bruddstykker over en uke eller to. Jeg er ikke så flink til å stjele meg en halvtime eller time her eller der, og jeg leser dessuten utrolig sakte, med vilje. Tror det er derfor jeg veldig sjelden ønsker å lese en bok om igjen. Leser den så nøye og grundig at jeg på en måte føler jeg har lest den to eller tre ganger allerede.

Har i det siste gått veldig sakte med lesingen, men er man ikke i lesehjørnet så blir det vanskelig å gjøre noe med det. Jeg skal iallfall fortsette på "Det du ikke ser" av Katherine Webb, lese litt nå og da i "When You Are Engulfed In Flames" av David Sedaris, en bok som passer ypperlig til å lese over lang tid forresten, og "Santaland Diaries", også av David Sedaris. Ellers er jeg ikke helt sikker på hva jeg kan tenkes å begi meg ut på, men det er mange godsaker stående i hylla og dessuten noe pensum som må få sin plass, så vi får se. Har også fått "Fragile Things" av Neil Gaiman i postkassa i dag, så vi får se hvor lenge jeg greier å spare på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det at jeg har bedre tid i helga påvirker ikke bokvalget mitt på noen som helst måte. Men jeg tenker på at jeg kan lese ekstra mye i helga. f.eks. i helga har jeg god tid og da kan jeg lese store deler av denne mursteinen.osv. Det høres jo nesten ut som jeg vil bli fortest mulig ferdig med bøkene jeg leser. Det har egentlig ikke noe med det å gjøre. Men det har med at jeg er nysgjerrig på de neste bøkene jeg skal lese:).

I helga har jeg tenkt å lese biografien Dronningen av Ingar Sletten Kolloen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje blir jeg ferdig med "Graverens datter" av Oates denne helga...Så blir det krim - men ikke bestemt meg for hvilken :)

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her helga skal jeg prøve å lese ferdig Den tomme stolen av J.K. Rowling og Sekten av Chris Jordan. Blir jeg ferdig med noen av disse så blir det å begynne på enten jakthundene av Horst, 1984 av George Orwell eller The catcher in the rye av J.D.Salinger. Så det blir en variert og spennede lesehelg her. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

JEG leser Tysteren av Jan-Erik Fjell, så leser jeg og jentungen serien om Sigge(ponny og riding), og diverse gravemaskinbøker og "den ekle hårete edderkoppen og andre kryp med mange ben" med guttungen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har byrja året med å byrja på ting - alt for mange ting. Denne helgi skal eg bruka til å avslutta nokre av dei, eller iallefall koma nærmare ei avslutning. Det gjeld òg litteraturen, og eg skal ferda I Midtbøs bakkar av Halldis Moren Vesaas (men då får eg sikkert berre lyst å byrja på Båten om dagen etterpå...) og iallefall nærma meg slutten av Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon. Den er spanande, og sjølv om eg har lese den før hugsar eg lite til ingenting. Men etter den ventar jo siste bok i samlingi, Himmelens fange, so eg kjem vel til å avslutta lesehelgi med like mange påbegynte bøker som då eg gjekk inn i ho, i staden for å gå vidare til dei neste på lista som òg er påbegynte og enno ikkje avslutta...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TPiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn Christin