Hva slags faglitteratur hadde du i tankene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Generelt.

Selv synes jeg faglitteratur er mer interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel faglitteratur er konkret og noe man lærer av. Faglitteratur kan være så mangt fra juss, medisin etc. til fluefiske og forskjellige broderiteknikker, samt knipling. Mulighetene er der for det er mye og velge mellom, men kvaliteten er ikke alltid like god. Handler man på nettet så mister man muligheten til å bla gjennom boken og er mer avhengig av andres bokmeldinger. Slik sett hadde det vært kjekt med en diskusjon om hvilke bøker er best innenfor et valgt emne og hvorfor. Her kommer selvsagt forkunnskaper inn, for i mange bøker er det skrevet en god del mellom linjene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg i at faglitteratur er interessant - og kan defineres mye videre enn jeg gjør i mitt første svar til deg. I min bokhylle "Sakprosa" har jeg for eksempel bøker om kulturhistorie, språk, personer, land og kulturer. Denne typen bøker og likende hører så absolutt hjemme hos bokelskere, og det hender også at vi diskuterer dem.
Jeg slutter meg til dem som sier - ja takk, begge deler :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at Wikipedia har en vid definisjon og mener at sakprosa og faglitteratur kan bety det samme. Jeg synes det da blir vanskelig å vite hva en snakker om. Ville det ikke være enklere å ha sakprosa som hovedkategori og så ha faglitteratur/bøker, debatt, dokumentar osv som underkategorier? Hva synes fagbokforfatteren:)? En fagbok i sykepleie eller historisk metode er for meg noe ganske annet enn for eksempel debattbøkene til Nabintu Herland eller Bård Vegard Solhjell.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig med deg, Strindin.
Min fagforening Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) skriver om seg selv: NFF ”er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa. NFF har (...) medlemmer (...) som arbeider med alle felt innen sakprosa: fagbøker, generell sakprosa, lærebøker, biografi, reiseskildringer, debattbøker, kokebøker, essayistikk” – altså en bred definisjon av begrepet sakprosa.

Her vil du se at faglitterær forfatter og sakprosaforfattes bruker som synonymer. I dag er sakprosa det vanlige samlebegrepet for denne typen litteratur.

Fagbøker brukes om bøker som tar for seg bestemte fagområder, f.eks. sykepleie eller historisk metode, og kan gjerne kalles en underkategori.

Håper dette var oppklarende. Og selvfølgelig trenger vi alle typer litteratur!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Nicolai Alexander StyveMads Leonard HolvikAnne Berit GrønbechGro-Anita RoensiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SKirsten LundEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckBjørg L.GroVannflaske