Tusen takk Gretemor! Da skal jeg forsøke den danske. Kanskje biblioteket kan skaffe den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg måtte smile av denne utgaven fra 1915. Responsibility: Victor Hugo ; bearbeidet for "Husmoderen" av Rolf Pande.

Ser nå at boken har hatt flere forskjellige titler:
Notre-Dame, 1901
Notre-Dame kirken i Paris, 1915, begge oversatt av Rolf Pande.

Notre-Dame i Paris, 1929, oversatt av Anton Steen.
Ringeren i Notre-Dame, 1949, oversatt av Robert Drevon.
Ringeren fra Notre-Dame, 1960, oversatt av Sverre Brændeland.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe, kanskje noe for meg denne Pande;) Hørte forresten i radioen at den norske oversettteren av Dickens påpekte at det å ta seg store friheter med en tekst var vanlig før. Fant også Brændeland og Drevon, men det er kortversjoner. Steen ser ut til å være nesten fullstendig ihvertfall, men har ikke sett den til salgs. Sendte en forespørsel til et dansk antikvariat på 1996 utgaven. Spennende å se hva evt forsendelser koster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Norsk porto er vel ikke akkurat billig, så jeg tror ikke de tar så mye mer for å sende i fra Danmark.

Fant versjonen til Steen på finn.no, men da to av 12 bind.

Notre-Dame i Paris, 1929 utgaven står til salgs her. To bind, tilsammen 573 sider, kr 160,-. Det er ofte mer luft mellom linjene i eldre bøker, så det er kanskje vanskelig å sammenligne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uff! Det er mange fristelser:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er den eneste ulempen med denne websiden. Fristelsene står i kø. Jeg kjøpte 275 bøker ifjor. I 2011 var tallet cirka 185. Veldig mange av disse er fra loppemarkeder og biblioteksalg, dog allikevel, jeg har uleste bøker i hyllene for mange år fremover.

I 2013 skal dette tallet ned, så jeg har meldt meg ut av Bokklubben, og har seriøse planer om å skjerpe meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke tall, men har nok kjøpt like mange. Når jeg tenker meg litt om, kanskje over noen flere år. Fordi så mye som 23 bøker i måneden kjøpte jeg nok ikke i fjor. Brorparten kjøpte jeg ihvf på loppemarked o.l, men også i bokhandel. Dog bare en til fullpris i fjor tror jeg. Bøkene er den største posten på hobbybudsjettet:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte