Det er første lesehelgen i 2013, men det blir også en sportshelg med skiskyting, hopp og langrenn i Val di Fiemme. Vanligvis leser jeg ved siden av sporten, men dette tror jeg blir så spennende at det blir vanskelig å få med seg begge deler. 
Søndag kveld er det premiere på filmatiseringen av Halvbroren av Lars Saabye Christensen, den skal jeg også prøve å få med meg.

Idag leser jeg American Legends -The Salem Witch Trials av Charles River, en kort faktabok om heksejakten i Salem. Resten av helgen går med til A Tale of Two Cities av Charles Dickens. Det ser ut som jeg må finne en "enklere" bok også, oppdateringen kommer senere i tilfellet.

Hva leser dere i helga?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 47 svar.

Det ble å lese ut Maeve Binchy's Glassjøen og deretter Per Petterson med Månen over porten. Kanskje ingen storslått bok, men hva er bedre enn at en forfatter deles med oss hva han syns er bra lesning?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sport pregar helga her òg, men får lest litt innimellom. På øyret har eg Morgen i Jenin av Susan Abulhawa og på nattbordet ligg Isbaderen av Kjell Ola Dahl.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

etter å ha sett fine mennesker synge fine sanger i hver gang vi møtes fortsetter jeg lesingen.. gjorde meg ferdig med Sjelevandreren av Ann Brashares tidligere i dag. Har begynt på Kristine Toftes Song for Eirabu. Gøy med fantasy! Og på øret har jeg journal 64 av Jussi Adler-Olsen.
Deilig med helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Mistanken av Jørgen Gunnrud, vekselsvis med Brobyggerene av Jan Guillou og på vent en som ser ut som en bremsekloss til en Skoda; Vindens navn av Patrick Rothfuss, 878 sider og lånt på biblioteket!!! :O)...og jeg har også fått med meg Tour de Ski m.m :o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I helgen skal jeg kikke litt på nettsidene for bøker, masse bra tilbud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Johannes" av Johan Falkberget som jeg tror jeg blir ferdig med i morgen. I tillegg tenker jeg å lese mer i "Banesår" av Alf. R. Jacobsen. Jeg har også kommet godt igang med boken "Gestapo - offiseren Fehmer. Milorgs farligste finde av Steinar Brauteset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste helgen før skolen begynner, så det gjelder å kose seg med bøker mens jeg kan.

Leser Kate Mortons the Secret Keeper og Ken Follets World without End.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Her går det i Roald Dahl! Har akkurat lest Matilda og skal begynne på Charlie and the Chocolate Factory
Har sett filmen og gleder meg til boka :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I helgen blir det Uten Et Ord av Linwood Barclay (som jeg er rimelig sikker på at jeg leste om her inne et sted?) fra biblioteket og Den Fjerde Regelen av Dustin Thomason og Ian Caldwell som var et impulskjøp på handetur i går. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder for øyebliket på med bøkene til Jilly Cooper. Jeg husker at jeg leste "Rivaler" på 90-tallet, og at jeg da reagerte på rart språk, men at handlingen var god. Nå skjønner jeg at det er oversettelsen som ikke er så bra (for å si det pent). Så i jula begynte jeg med "Riders", som jeg synes var fantastisk! I helga skal jeg derfor lese "Rivals", som er bok nr 2. Ser allerede at den er myyye bedre på engelsk enn på norsk:-) Jilly Cooper skriver så fengende, og personene er veldig underholdende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vore lite lesing i starten av det nye året, så eg hels framleis på med Store forventninger av Charles Dickens. Håpar på ei god leseøkt denne helga!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg drar på ferie i morgen har jeg gjort klar noen bøker jeg skal ha med meg.
"Johannes" av Falkberget har jeg begynt på så han må i allefall være med meg,
samt: "Ingen steder i min fars hus" av Assia Djebar, "Vi som elsket Amerika" av Jens Bjørneboe, "De siste 51 gule" av Sigurd Hoel, "Samfunnets ulykkelige" bind 1+2 av Victor Hugo, "Fallet" av Albert Camus, "Islandsk adel" av Porbergur Pordarson og så min første av Lahlum, menlig "Menneskefluene".

Jeg synest det var et fint knippe bøker, litt av hvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hans Olav Lahlum skriver fiin tradisjonell krim. Jeg kan også sterkt anbefale lydbokutgavene av hans 4 krimbøker, glimrende lest av Nils Nordberg. Holder selv på med hans nyeste "De fem fyrstikkene", og har bok nr 3 "Katalysatormordet" på vent til neste hyttetur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er det jeg har forstått han gjør. Derfor er jeg litt spent på å lese en av bøker hans.
Jeg føler meg stort sett ferdig med å lese krim, las mye for mange år siden og ble ganske så mett av slike bøker, jeg gikk rett og slett grundig lei. Heldigvis er det mye annen litteratur det går an å velge.
Men Lahlums "Menneskefluene" fikk jeg lyst til å lese, så den blir med meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK. Bortsett fra at "De fem fyrstikkene" inneholder tre historier i stedet for en, er alle Lahlums 4 bøker i utpreget grad bygget over samme lest, slik at man antakelig enten liker eller misliker alle. Cozy crime er jo blitt et begrep som er i vinden for tida, og for meg er disse (foreløpig) 4 bøkene utpregede representanter for kategorien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du leser "Samfunnets ulykkelige"! Jeg er godt i gang med en 3 binds utgave i fra 1930 og vil gjerne lese omtaler og utveksle inntrykk. Jeg har bare lest/hørt/sett kortversjoner tidligere og er veldig begeistra over det jeg nå leser. Slaget ved Waterloo er utførlig beskrevet, Fantines historie ble mye tydeligere for meg og slik kunne jeg fortsatt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så morsomt at du leser de nå da. Mine bøker er fra 1949 men der er kun 2 bind, mangler jeg et tro? Huff, får ikke håpe at jeg gjør det.
Mine bøker er på 528 og 651 sider. Jeg sender deg en melding der jeg skriver den siste setningen for dette må jeg vite før jeg drar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Setningene er de samme med litt ulik oppbygning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, det var godt å høre. Da kan jeg være trygg på at jeg slipper å jakte bind 3 når jeg kommer hjem igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

1198 sider er mine til sammen, så det ser ganske likt ut. Kommer tilbake med svar på de andre tingene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også to-bindsutgaven fra 1949. Det virker som en fullstendig utgave for meg, men si gjerne ifra hvis du finner ut at noe mangler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da ser det ut som vi kan slappe av. Våre utgaver i 2 bind er like riktige som Strindin har de i en eldre utgave og i 3 bind.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, ja flotte, og mange; hvor lenge skal du egentlig skal være borte :-)))
God ferie, Karin!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det Lillevi. Vel, bare 2 uker, men jeg er livredd for å ikke ha nok lesestoff med meg. Dere hører nok fra meg, kan ikke reise uten å være tilkoblet, hehe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sånn er jeg også....bedre med for mye bøker enn for lite :) God tur !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i Stephen Kings Pet Sematary og et par romanseriebøker mellom sports-sendingene. Må ha med meg dem jeg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg å ser på sport denne helgen og må da ha lett lesestoff under reprisene, leste i går 2 bøker i serien Gyldendal kunnskap, Naturkatastrofer og Verdens underverker. Fortsetter idag og i morgen med Romerne, Mumier og Pirater og smuglere. Muligens skal jeg lese enten God bedring! eller bli ferdig med Knoll og Tott - 100 år i Norge hvis det blir tid til overs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med "Vi, de druknede" av Carsten Jensen og "Andrea D" av Margaret Skjelbred (lydbok), men teaterbesøk og bursdagsfeiring gjør sitt til at det kanskje ikke blir lest så mye som jeg kunne ha ønsket. Dessuten er det visst meldt fint vær, så da må man jo ut i skog og mark også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte på "Brobyggerne" av Jan Guillou i romjula, håper å få lest den ferdig. Men - først skal juletre og julestaden vekk....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese bøkene til Anne Karin Elstad igjen. Nå leser jeg Nytt Rotfeste, og jeg koser meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper å bli ferdig med "Smertens vei" av James Lee Burke - krim. Den har vært ganske "tam" til nå (s. 140), men litt mer fart i på de siste 2-3 sidene....Leser ogå "Graverens datter" av Joyce Carol Oates - den liker jeg godt :)
Ellers er planen å få ut juletreet, og resten av julepynten i løpet av helgen. Har begynt...

God helg - både for sport og lesing :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, da er årets første lesehelg i gang. Jeg begynner helgen med "I et annet liv" av Marc Levy. Jeg lånte "Goliat" av Ørjan N. Karlsson på biblioteket før jul, men det ble lite tid til å lese den, så håper jeg skal komme litt lenger på den i helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drep ikke en sangfugl av Harper Lee, pluss noen gravemaskinbøker og bøkene om regnbueøya med ungene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan virkelig glede deg til Harper Lees bok - jeg leste den i 2012 etter å ha skjøvet den foran meg i årevis, jeg hadde liksom fått det for meg at den var så dyster og ville bli noe jeg måtte tvinge meg gjennom. Der tok jeg skammelig feil (ikke første gang, og helt sikkert ikke siste). En leseopplevelse av de helt store - høyst fortjent klassikerstatus (tenk dét, Hedda!).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, den er helt fantastisk! Rett og slett...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gravemaskinbøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jau, jeg og mine to barn har vært på biblioteket idag, og min sønn på 4.5 har lånt 5 bøker om gravemaskiner. Jeg kan mer om de nå enn jeg egentlig skulle ønske... og antar de skal leses om igjen, og om igjen i helga, så da må de jo bli med på lesehelgen 4-6 januar. ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gapskratt fra sidelinjen! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har for ti minutter siden avsluttet den siste av 4 bøker av Conn Iggulden om Djengis Kahn og hans mongolske rike. Spennende lesning, veldig fremmedartet og blodig. Fikk disse til jul sammen med bok to i J Gulliuos nye trillogi - Dandy. Leste denne først.
Tror jeg starter på en gammel bok jeg fant før jul, en Mclean /Mcneal som lett kan leses samtidig med at jeg får med meg det viktigste av det som skjer i sportens verden.
Godt nyttår til alle bokelskere, forresten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg,Conn Igguldens bøker om Djengis Khan er veldig bøker:-) har lest de to første,gleder meg til å begynne på resten etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helga bli det å lesa ferdig Broder Grimm av Craig Russell og Hevnens elsker av J.R. Ward. Etter det får man se hva som friste å lese når man er ferdig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder forsatt på med Monstermenneske, denne fenget ikke helt så tar lang tid med en så tjukk bok.... Litt kjedelig. da jeg hadde endel forventninger til at denne boken skulle være bra!
Ellers tror jeg det blir Forstyrret barn - forstyrret liv og/ eller Lykketyvene.
Veldig uvant for meg å lese flere bøker på en gang, jeg har alltid konsekvent lest en bok om gangen, og ikke skjønt meg på dem som holder på med fler på en gang, men med disse fagbøkene og lignende må jeg ha noe lettere på sengekanten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Monstermenneske er en bok jeg ønsker å lese, synd å høre at den ikke falt i smak hos deg. Klarer du å sette fingeren på hva det er som ikke fenger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syns det er så mye "tomsnakk"....
Og KJEMPE lange kapitler gjør det tungt å ta opp boka. Liker å kunne lese et kapittel nå og da og legge fra meg boka. Ikke bare stoppe "hvor som helst".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er bare halvveis så håper fortsatt på at den blir bedre, men har hørt fler si at den blir mer og mer langdryg utover... :/
Fælt å si det, men ser frem til å bli ferdig med den så jeg kan begynne på noe som er litt mer spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill Revheim