Jeg velger alltid en bok. Det har jeg i grunnen alltid gjort. Ser ingen grunn til å slå på tv, nyhetene finner jeg jo på nettet - når det passer meg.

Men, alle andre jeg kjenner ser på "alt" og er gidder knapt slå av favorittene sine om de får besøk. De slår forsåvidt ikke tv'en av uansett om de ser på den eller ikke. Den står på og durer hele døgnet. Jeg blir gal av den uvanen! For ikke å snakke om den reklamen, jeg skjønner ikke at folk holder ut!

Hvordan er det med dere andre som er her inne. Ser dere like mye på tv som gjennomsnittsbefolkningen?

Lurer egentlig på om det er min lidenskap for bøker som har gjort at jeg synes tv er fryktelig uinteressant og meningsløst.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Jeg ser nesten aldri på tv, men jeg ser en del film. Og så spiller jeg en del online dataspill. Og leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser mindre og mindre på TV jeg også akkurat som bokelskerinnen. Spesielt mindre har det blitt nå det siste halvåret, jeg kan nå gå i dager og uker uten å ha slått på TV'n.

Før fulgte jeg med på noen serier, men nå foretrekker jeg heller å kjøpe/låne sesongene og se dem på datamaskinen (så kan jeg se flere episoder etter hverandre om jeg vil, og f.eks. strikke samtidig. For jeg er avhengig av å ha noe annet ved siden av når jeg strikker ;)).

Skal jeg se på TV må det være noe spesielt som går. I det siste har jeg fulgt med på OL, men det er det eneste. Det er vel ingen TV-serier på TV som jeg følger med fast på heller, og jeg fortrekker heller en bok å lese.

Ellers er jeg enig med deg i at det er ufint å sitte og glo på TV'n om man har besøk (med mindre gjesten også vil se såklart), og at det er mye søppel. Godt det finnes en av-knapp og valgfrihet! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser mindre og mindre på tv. Seier følger jeg som regel på dvd eller via amerikanske sendeskjemaer, men det hoper seg opp for jeg tar meg stadig i å sitte å lese, fremfor å se på tv. Det eneste jeg vel ser fast er nyhetene, ellers følger jeg med på lite. Her i huset ser vi heller en film når vi skrur på tv' en.

Jeg synes det er uhøflig om man ser på tv mens man har besøk, hvis da ikke besøket synes det er i orden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var jo et veldig enkelt spørsmål for min del, da jeg ikke har eid en tv siden jeg flyttet hit til Oslo. Så det vil si at jeg har vært "tv-fri" i snart 2,5 år.

Men jeg ser endel tv-serier, i det siste har jeg kost meg med Mad Men, Dexter, House, Sopranos + + + Og jeg og samboeren ser veldig mye film. Men reklame, reality, såper, sport, debattprogrammer og alt det der, er det deilig å slippe.

Grunnen til at jeg ikke har tv? Det bare ble slik da jeg pakket alt jeg eide i en ryggsekk og en koffert og flytta fra Trøndelag til hovedstaden. Siden den tid har jeg aldri fått kjøpt meg noen tv, og det har heller ikke vært noe savn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg interesserer meg omtrent ikke for TV i det hele tatt. Synes det meste er uinteressant og bortkastet tid - med mindre jeg kommer over en god film. Filmer har det til felles med bøker at de inneholder historier, og det kan jeg like!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan godt se tv jeg, har ikke noe prinsippielt i mot tv. Ifht ungene er vi restriktive, og vi voksne kan også godt sitte noen kvelder uten tv. Fredagene ser vi Gullrekka og Thomas&Harald, og det hender jeg ser noe av en serie. Film er også kos noen ganger. Men det ene utelukker ikke det andre. Begge ungene er glade i å lese, og har ikke noe problem med at tv er avslått. Alt til sin tid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er muligens noe på siden av de spørsmålene som her reises, men alikevel... det har en viss sammenheng.

Jeg er rett og slett redd tv-en. Og grunnen er såre enkel: på min reise i livet har jeg etter hvert gjort en nedslående oppdagelse: min evne til å gripe og huske ting, holde ting i arbeidsminne (dvs tilgjengelig til enhver tid), er ytterst begrenset. Fjernsyn fyller hodet med informasjon og inntryk som opptar plass.

For min egen del betyr dette at et fjernsyn ville fylt hodet mitt med søppel og stjålet unødig plass. Hvordan skal jeg kunne tilegne meg det jeg ønsker dersom jeg til enhver tid får vite hva som skjer, hvem som gjør hva, hva som gjør hvem, hvor det er billig, hvem som vet best, best er billig, best, hvor, hva, bla bla osv osv

Kanskje noen husker diktet, som nok var ment for barn, men som flere kan ha nytte av, "Tulla Visjon" av... eh, husker ikke i farten, dessverre...

Og ett lite poeng til: skal man skaffe seg kunnskap om noe, er tv-en en lite egnet fordi man aldri får rede på hvorfor noe skjer, bare at det skjer. Skulle noen mot formodning lire av seg åraksforklaringer, følger disse hegemoniet, og alle vet jo som kjent hvem som skriver historien, nemlig seierherrene.

Bøker vs tv... rått parti!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i dette. Den tradisjonelle TV-plattformen er full av irrelevant informasjon. Det at du kan bytte kanal gir ein illusjon av fridom, men systemet er jo grunnleggande totalitært. Dersom TV var utforma etter brukaren sine preferansar ville vi kunne velge nøyaktig kva vi ville sjå til eikvar tid.

Sjølv har eg ikkje TV, og betalar dermed ikkje lisens, men kan likevel fritt benytte meg av NRK sitt Nett-TV- og podcasttilbud, om eg vil. Pengane eg sparar brukar eg heller på kvalitetsfilm og vin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette likte jeg: "Det at du kan bytte kanal gir ein illusjon av fridom, men systemet er jo grunnleggande totalitært." Yeah!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg skulle sagt det selv. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er til dels enig med deg, - men jeg tror ikke at hodet fordummes ved å kikke på fjernsynet en gang i blant. Men jeg blir litt skremt over hvor lite selektiv mange er i sin fjernsynstitting...

Sluker "alt" som absolutte sannheter, fråtser i andre sitt "virkelige" liv og hopper over alt som krever egen tenkning og refleksjon.

Og når godt voksne sitter og snakker med hverandre om hvordan de tror det går med "den og den", - hvem som har gjort hva osv, - akkurat som om det skulle dreie seg om en nær slektning og venn; huff, det skremmer meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke hodet fordummes av tv. Det er da mange programmer som er både lærerike, morsomme og opplysende. Skulle bare ønske folk oftere fant av-knappen!

Ja. Nemlig. Skremmende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er vel på mange måter enig med deg når du sier du er til dels enig med meg, om du skjønner... det er ikke meningen å være for "streng", kategorisk eller dømmende heller.

Men vi er, som du påpeker, ofte ukritiske, med de følgende det innebærer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en periode tv seer som noen få til her:) Aldri sett mye på tv, men når jeg er syk orker jeg ikke lese og da går det mye i tv (dessverre). Og i det siste har jeg begynt å få dårlig samvittighet for å lese annet enn pensum og av en eller annen grunn føles det da bedre å se på tv:p Men når jeg kommer tilbake i form og får summa meg til å lese litt pensum går nok tv'n av veien for bøker igjen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser god morgen Norge hver dag før jeg går på jobb. Syns det er kos. Men bytter til nrk i reklamepausene. Ser en del på film og dokumentarer, og følger med på frusterte fruer. Skavlan liker jeg også, og vi ser alltid på x-faktor, idol og slikt sammen med ungene på fredagskvelden. Tv'n står ofte på pga mannen min, men når han er på jobb i nordsjøen kan det gå 3-4 dager mellom hver gang tv'n står på om kvelden. Da leser jeg eller sitter på nettet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en periode tv-bruker. Noen ganger er den på hele tiden, andre ganger er den konstant av. Når gjester kommer så slår jeg den av eller setter på radio på den. Men jeg er en filmelsker og ser veldig mye film når jeg har muligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I vår familie sluttet vi å se tv for mange år siden. Gutten vår på 8 har "aldri" sett barnetv, men blitt lest masse for. Vi har en tv for "kriser" (som OL) men ellers er det musikk eller lydbok/strikketøy som gjelder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er OL en krise?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville nå sagt omvendt: OL er virkelig en tid da jeg ikke gidder se TV, men heller koser meg med en bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, OL kan jeg aldri huske å ha sett på. Og så tar det opp sendetiden til House.. Teite OL.. Da er det godt med en bok ja!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i alle fall glad jeg har annen underholdning enn tv. Det burde vært egne aviser for OL, nå framstilles jo alle skiprestasjoner og mangel på sådant som "nyheter".

Fysj. Ja til egne sportsaviser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så deilig å høre at andre også tenker slik! Altså, å se verdien i å ikke se så mye på TV.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min mor hadde ikke TV fra de forandret på de bakkenett-greiene, så vi gikk uten TV i ca 1 1/2 år eller noe. Mamma har fortsatt ikke fikset dette, men da jeg flyttet hjemmefra i begynnelsen på juli i fjor kjøpte jeg meg en egen TV. Meeeeen... Jeg tilbringer mer tid foran PC-en. Joda, jeg ser på National Geographic nå og da, men nyheter får jeg med meg på nettet, og seriene mine er enten på DVD eller online. Er ikke noe glad i verken serier eller filmer på tv, med reklameavbruddene. Og det å vente en uke i mellom hver episode da. Sukk. :P Neeei, jeg hadde klart meg fint uten TV-en (og TV-lisensen). Bruker den til radio i blant da! :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser en del på tv, men mindre enn før. Favorittseriene mine og andre serier og filmer ser jeg for det meste på DVD.

Har OL sendingen stående på i bakgrunnen nå da jeg skal se på opptak av isdans etterpå. Kan ofte ha tv'en ståenede på lavt eller uten lyd mens jeg venter på et program og da lester jeg som regel mens jeg venter.

Har selv 2 tv'er, en i stua med Get box, og en på soveværelset da jeg har blitt så vant til det fra jeg bodde hjemme hos foreldrene mine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg. Har akkurat postet et innlegg vedr. tv-serier hvor jeg sa at jeg var anti-tvslave. Er vel også litt anti-tvseer. Jeg har radioen på og får med meg nyheter, sport og masse god musikk. I tillegg kan jeg jo lese når radioen står på.

Har blitt en uvane/vane hos folk at tv'en står på hele døgnet. Syntes det er veldig ukoselig å komme på besøk til noen når tv'en står på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg er det litt periodevis. I perioder har jeg problemer med å konsentrere meg og sette meg ned med en bok, da kan TVn være en god avslapping. Da ser jeg gjerne bare på det som er.

I andre perioder er ikke Tvn på i det hele tatt. Og film, det ser jeg kun et par ganger i året på kino,

Men, jeg er veldig glad i tv-serier, og følger med på flere via nett. Valget mellom Tv og Bøker er umulig for meg. Det er ikke to motsetninger i min verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser ikke på tv, men jeg ser på mine faste serier. Som regel på på nettet, siden det er reklamefritt og jeg selv kan velge tidspunkt. Pluss kanskje ett-to programmer som går en gang i uken. Men det å bare sette seg ned for å "se hva som er på", det irriterer meg bare mer og mer for hver gang jeg ser noen som gjør det. Tv er generelt litt bråkete og til tider ganske så tåpelig, og bør derfor behandles med en viss selektivitet. Selv skrur jeg av lyden med en gang reklamen kommer på, og tv'en skrus av umiddelbart etter at jeg har sett det jeg skulle se.

Og når det gjelder filmer.. vel, jeg har ikke sett en film på tv på ganske så lenge. Tar alltid opp, kutter vekk reklamen og ser det på et senere og mer passende tidspunkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan nok si at jeg er en tv-slave. Følger med på mange tv-serier. Gjerne det som har med overnaturlige ting å gjøre. Og jeg leser mange bøker. Men når det ikke er noe spesielt på tv'n, så har jeg den på i bakgrunnen mens jeg leser i en bok. Så jeg gløtter litt på tv-skjermen mens jeg leser av og til hvis det skjer noe spennende. Men når jeg får besøk slår jeg selvfølgelig av tv'n.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke TV og slipper dermed lett unna valgets eventuelle kval. Syns det meste på TV virker veldig kjedelig og intetsigende. Skjønner heller ikke hvorfor folk har TV'en på i bakgrunnen, syns det er litt rart. Men jeg er vel kanskje en liten anelse rarere, siden jeg ikke har TV? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke tv jeg heller,og får som regel mange rare blikk når jeg nevner det.=0)Jeg har ikke noe imot tv,det blir bare litt sånn ut av syn ut av sinn.Er det ingen tv i nærheten,tenker jeg heller ikke noe mer på det. Kan godt se noen dokumentarer og lignende,men foretrekker dem på dvd,sånn at jeg kan se dem når det passer meg.Tror det hadde tippa rundt for meg hvis jeg skulle fulgt med på alle seriene jeg hører snakk om.

Sier som Groucho Marx: "Jeg syntes fjernsynet er veldig lærerikt.Hver gang noen skrur det på,går jeg inn i et annet rom og leser ei bok."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke det er rart.

Jeg sender tv'en med min sønn når han blir voksen og flytter ut. Og jeg gleder meg til å bli kvitt den støvsamleren. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi (jeg...) har valgt å ikke ha tv i hovedetasjen, det betyr at den/de som ønsker å se et tv-program må forflytte seg til loftstua. Det er nok med å begrense vår tv-bruk. Og ikke minst er det veldig greit når husets medlemmer ikke ønsker å se samme program eller se tv på samme tid.

Enig i at tv som står og durer døgnet rundt er en uting, og uhøflig overfor besøkende. Selv om noen skrur ned lyden så flimrer jo bildene forbi og "forstyrrer". Virker som om mange unge ikke klarer seg uten at tv'en står der og durer??

Prøver å styre unna reklamekanalene; finnes det noe verre enn å få ødelagt en god film av stønnende shampooreklame..??..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Film er best på kino eller dvd synes jeg.

Og, shampoo egner seg best i dusjen. ;)

Det er vel ikke bare de som er unge som har tv'en på hele døgnet. Jeg tror noen rett og slett ikke liker stillhet.

Heldig du som har loftstue.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker å se TV, men bare veldig selektivt. Jeg har aldri TV'n på når jeg ikke skal se et bestemt program, sånn bakgrunnsstøy/lys hater jeg! Jeg ser nok TV ganske mye mindre enn gjennomsnittet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten JensenMargrethe  HaugenKirsten LundEivind  VaksvikTheaAnn ChristinJulie StensethGretheFVibekeMarit HåverstadRandiAStig TTine SundalNorahAndreas HesselbergAvaWencheHarald KG LsvarteperINA TORNESEvaIngebjørgVannflaskeFrode TangenSolveigLinnAnne Berit GrønbechReadninggirl30