Neste uke er det Mammutsalg og jeg gleder meg masse. Da hamstrer jeg inn mange bøker selv om jeg har flere bøker i bokhylla hjemme som venter på å bli lest. Jeg har en tendens til å hamstre inn flere bøker enn jeg rekker å lese, selv om jeg leser mye. Men det gjør ikke noe. Jeg har i hvert fall mange bøker å velge mellom når jeg skal lese neste bok:)

Men det jeg lurer på er om hva dere foretrekker når dere er på mammutsalg? Forhåndsbestiller du først, eller dukker du opp på måfå og ser hva som ligger strødd omkring på bordene? Selv foretrekker jeg å møte opp og se hva de har. På den måten blir gleden større for da vet jeg ikke hva jeg kommer til å ende opp med, og det gjør det hele mer spennende. Da er jeg mer vågal og tør å prøve å lese noe av forfattere som jeg aldri har hørt om/lest noe av før og kan bli positivt overrasket. For når jeg kjøper meg bøker ellers i året har jeg en liten tendens til å kjøpe meg bøker av forfattere som jeg har lest mye av fra før, mens på mammutsalg beveger jeg meg litt mer i det ukjente terrenget og finner en perle eller to. Det blir som en skattejakt og gjør mammutsalget mer sjarmerende og spennende.

Så, hva gjør dere? Forhåndstiller dere bøkene deres for å vite hva dere får, eller blir det impulsiv shopping?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg blar gjennom katalogen for å se om det er noen spesielle godbiter jeg skal ha. I år var det bare en bok jeg skal ha, "Det blomstrende fjellet." Men jeg stikker jo innom og titter og kjøper sikkert noe mer under salget. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble bestilling. Rett og slett fordi jeg ikke har penger på konto før salget er over. :/

Gikk for Ragnar Kvam sine to bøker om Heyerdahl samt 1001 bøker å lese før du dør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svært så mange som bestiller da. Som sagt foretrekker jeg å gå i butikken og se hva de har. Det gjør det hele mer spennende og da oppdager jeg forfattere jeg aldri har lest bøker av tidligere. Det er større sjanser for å komme over noen bøker jeg kanskje ikke ville ha valgt ellers, men som faller i smak. Det syns jeg er mest spennende med mammutsalget. Man vet ikke helt hva man finner. Og finner man bøker man blir positivt overrasket over, da føler jeg at jeg får mer ut av mammutsalget. Bøker jeg virkelig vil ha får jeg jo tak i ellers i året likevel. På mammutsalg er det lettere for meg å utvide horisonten istedet for å velge de samme forfatterne jeg leser av ellers i året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har valgt å forhåndsbestille bøkene de siste årene. I år som i fjor ble bestillingen foretatt hos Haugenbok, og jeg har allerede fått bekreftet at jeg får alle de bøkene jeg har bestilt. Fordelen ved å forhåndsbestille er jo at man har større sjanse for å få alle de bøkene man ønsker seg. I butikkene kan man jo være så uheldig at boken allerede er utsolgt, eller at butikken rett og slett ikke har tatt inn den enkelte boken. Selv om jeg forhåndsbestiller bøker ved Mammutsalget kommer jeg også til å stikke innom et par butikker i løpet av uken som kommer for å se om butikken har noen gode bøker fra eget lager til sterkt reduserte priser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sier som Ole Brum: "Ja takk begge deler". I fjor bestilte jeg fra en bokhandel og fikk halvparten av bøkene på listen min. De forklarte det med at de bare plukker fra de bøkene de har i butikken. Da lønner det seg å sende inn bestilling til en stor butikk for å være sikker på å få det du har bestilt. I år har jeg sendt bestillingen min til Haugen.no og håper på hentelapp i posten på mandag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg til mammutsalget. Jeg foretrekker å gå rundt i butikkene framfor å forhåndsbestille egentlig. Jeg forhåndsbestilte en bok i år, men resten jeg evt. kommer til å få tak i kommer jeg til å kjøpe i butikken. Da kan jeg lese litt bakpå bøkene, og få bedre inntrykk om dette er boker for meg, men jeg har vel ca. tenkt ut allerede hva jeg kommer til å kjøpe. Pleier å bla i mammutavisene noen uker før jeg kjøper dem i butikken, så jeg vet hva utvalget går i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg jobber ved norli i bogstadveien og har funnet ut at det er allerede 20 titler som er utsolgt. tror butikker over hele landet har satset stort på mammuten i år. skal ha en fin arbeidsøkt i morgen for å plukke kundebestillinger som nærmer seg 100 stk. Veien (The Road) er en av de titlene vi har satset på ettersom den er en knakende god bok. håper å få tid til å plukke fra hyllene og krydre boksalget med titler fra eget lager.

Håper dere får en fin mammut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sett gjennom katalogen og fant ca 10 bøker jeg har lyst til å lese, låner nok de fleste på biblioteket, men har bestillt meg 3 stk på Norli og fikk nettopp idag selvbiografien til Roger Moore fra USA for kr 45 i pocket. Men kommer nok til å snuse litt rund etter bokhandlernes egne bøker også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sett gjennom katalogen, men bestiller aldri. Liker best å stikke ned til Norli og se hva de har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett gjennom mamutkatalogen. Må ha en viss anelse om hva jeg kan vente meg. Men, har ikke bestilt noe. Må se på, kjenne på bøkene før jeg kjøper dem:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begge deler. Søker først etter bøker på ønskelisten min på nettbokhandler for å se om jeg kan få dem billigere. I år f.eks. fant jeg The road som jeg har vært ute etter en stund, og forhåndsbestilte den. Når så det er unnagjort, gleder jeg meg til å titte rundt i butikkene og se på hva annet som kanskje finnes. Da er det ikke noe stress, for jeg har jo ingenting å tape. Finner jeg ikke noe, så finner jeg ikke noe. Og jeg har jo i hvert fall de bøkene jeg har forhåndsbestilt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Road er fantastisk! Leste den for noen uker siden, på norsk, men jeg skal selvfølgelig også få med meg den på engelsk siden jeg likte den så godt. Hadde ikke lest noe av Cormac McCarthy før, men kommer definitivt til å lese mer av ham. Håper jeg finner noen bøker av ham på mammutsalget. Blir spennende å se.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne Sjønnesen