Veldig godt beskrevet. Kjenner meg godt igjen. Min egen definisjon på støy er uønskede lyder som virker forstyrrende, som man ikke kan eliminere uten å forflytte seg bort fra den. Jeg bodde inntil en trafikkert gjennomfartsvei for noen år tilbake. Der stod bilene i kø på tomgang flere timer i døgnet. Det ristet i veggene og gulvet, spesielt når busser/tungtransport stod utenfor. Det var et mareritt å være hjemme, så de dagene jeg hadde fri så valgte jeg å ikke være hjemme. Støy (etter min definisjon) kan drive en fullstendig til vanvidd. Jeg har hørt at støy kan påføre enkelte så mye stress at det kan være dødelig. Det har jeg ingen problemer med å forstå ^^ Musikk er et godt virkemiddel til å utfase de uønskede lydene ved å overdøve dem. Da fungerer musikken hvit støy. Mange som sliter med øresus, er avhengig av hvit støy for å koble av eller for å i det hele tatt få sove om natten.
Mozart blir nok litt for lystig for meg. Foretrekker Grieg (pianokonserter) Bach og Beethoven i det klassiske selskap :) Godt nytt leseår!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det sies at;
Mozarts musikk er blå (nøytral) - avstressende, mens
Beethovens musikk er rød - stressende

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem sier det? Vel på meg (som musiker hvis det er relevant) virker det helt motsatt. Hvordan man opplever musikk tror jeg er svært individuelt. Noen slapper av med svartmetall, andre blir stresset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoensiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SKirsten LundEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine Sundal