I 2013 er det det store Språkåret, der me feirer språkleg mangfald i Noreg. Det er lagt til 2013 fordi det i år er 200 år sidan Ivar Aasen vart fødd, og 100 år sidan (i dag faktisk) at Det Norske Teateret spelte si fyrste førestilling. Men sjølv om dette er eit par milepælar for nynorsken, er det ikkje minst gode utgangspunkt for å feira alle språk, og at Noreg har so mange språk, og det er det me skal gjera i språkåret.

I samband med det er eg på leit etter sitat om språk. Det kan vera kva som helst, men i fyrste omgang enten om språk generelt eller om språk me brukar i Noreg. De som er so vellesne, sit de på nokre gode språkord i språkåret?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Språket er gitt menneskene for at de skal kunne skjule sine tanker, skal Talleyrand (1754-1838) ha uttalt til den spanske sendemannen i Frankrike i 1807. Men setningen er eldre, hos Plutark (42-122) finnes tankegangen i De recta ratione audendi: De fleste sofister bruker i sine diskusjoner og kunsttaler ordet som slør for tanken.
Edward Young (1683-1765) har setningen i samme form som Talleyrand i Love of Fame (1750).
Moliere bruker setningen i en av sine farser, men gir den en ny slutt : Språket er gitt menneskene for at de skal kunne uttrykke sine tanker.
Det finnes flere varianter over samme uttalelse.
Voltaire (1694-1778) skrev: De bruker tankene bare for å rettferdiggjøre sin urettferdighet, og ordene til å skjule sine tanker.
Søren Kierkegaard viser til både Talleyrand og Young, og sier:Menneskene synes ikke at have faaet Talen for at skjule Tankerne, men for at skjule at de ingen Tanker har.
(kilde:Bevingede ord av Evensberget og Gundersen)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du snakker til en mann på et språk han forstår, når du hodet hans. Snakker du til ham på hans eget språk, når du hjertet.
Nelson Mandela

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg snakker spansk til min Gud, italiensk til kvinner, fransk til menn og tysk til min hest.
Karl V

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innvandrere i Norge må lære seg norsk. Det samme bør spanjoler i Spania gjøre, hvis de vil jobbe med nordmenn.
Carl I. Hagen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er bedre i fransk etter midnatt.
Nils Arne Eggen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Menneskets beherskelse av språket er det viktigste. Ved siden kysse, er dette den mest spennende form for kommunikasjon.
Oren Arnold

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da sa jeg til dommeren på ren svensk: Go home.
Christer Abrahamsson

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Humor er det første som går tapt på et fremmed språk.

Virginia Woolf

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den som reiser til et land før han har kjennskap til dets språk, går i skole og er ikke på reise.

Francis Bacon

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis du snakker til en mann på et språk han forstår,når du hodet hans. Snakker du til ham på hans eget språk,når du hjertet.

Nelson Mandela.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvis du oversetter vinden til menneskelig tale og setter musikk og deretter farge til,da er du så nær du kan komme ditt morsmål.

Lars Saabye Christensen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Menneskene har fått språket for å kunne skjule sine tanker.

Chareles Maurice de Talleyrand-Perigord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eli HagelundTor-Arne JensenBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldPiippokattaRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineHarald KInger-LisealpakkaBookiacKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahTheacathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergNtotheaSynnøve H HoelIngrid Hilmer