Synes du det går bedre etter hvert eller er det like tungt hele veien?
Hvor langt er du kommet, Rosita?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg synes fra midten av boken var mest tung - mest pga. språket - noe sikkert fordi jeg har hørt den på lydbok og ikke lest ordene selv. Men jeg er ferdig med bok 2 og er klar i Januar for bok 3, den tror jeg skal lese selv - slik at jeg har mulighet til å slå opp ordene ( dialekten ). Selve innholdet i bøkerne fasinerer meg - spesielt da jeg har røtter langt tilbake i gruvesamfunnet på Røros - Skancke slekten som min farmor tilhører jobbet i gruvene der fra 1600 tallet frem til 1800 tallet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skanckegården heter en stor trebygning midt i Røros. Er dette din slekt, så artig i så fall! I Christianus Sextus frekventerer bergverksfolket en skjenkestue ved navn Frost. Hvis jeg ikke tar helt feil, er den lagt til Skanckegården.

Er enig med deg i at det kan være lurt å lese bøkene selv, før en hører dem som lydbok. Det gir muligheter til å lese i eget tempo, lese avsnitt om igjen, og ev. slå opp bestemte ord. Jeg tenker meg den rekkefølgen for min egen del.

Lykke til med lesingen, Rosita!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk. Jeg vet ikke om bygningen har tilhørt noen i slekten min. Ja, det å lese avsnittene om igjen og ha tid til å tenke på det en har lest er viktig første gang man leser disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenKjell F TislevollSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaWencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst Stenerud