Det trenger jeg, da jeg leser altfor lite av det! Det er tross alt ofte de som "kan plott". Jeg har merket meg Jørgen Gunnerud, men kunne tenke meg noen flere, gjerne også utenfor Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Tony Hillermans navahokrim. Han beskriver sjeldent mordene i detalj, ofte kommer hovedpersonene hans inn i saken etter at mordet har skjedd og forsøker å nøste opp hva som har skjedd. I tillegg får man servert litt kunnskap om tradisjonell navahokultur og også om deres naboer zuniene og hopiene. F.eks. har tradisjonelle navahoer tabu mot å røre lik, bare det å være i nærheten av lik kan påføre en personens onde gjerninger. Ikke lett å tro på slikt og være politimann bestandig, selv om stammepolitiet vanligvis ikke skal løse slike saker. Så man får også servert litt underfundige funderinger over byråkratiet innen lov og orden, skjer det mord på navahoreservatet er en føderal sak og dermed automatisk FBI-mat f.eks. Men noen ganger er det i gråsonen og andre ganger bommer FBI på målet fullstendig fordi de ikke kjenner til navahoenes kultur, mens stammepolitiet humrer i skjegget de ikke har over hva "byfolk" ikke vet :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg anbefaler årsets norske Sherlock Holmes-pastisj "Skrinet" over alt hvor jeg får sjansen. En av bokas styrker var den etter min mening eminente språkføringen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åsa Larsson og James Lee Burke er de som har de beste litterære kvalitetene på krimsjangeren. Kanskje R.J Ellroy også. Min mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

P.D. James skriv god krim syns eg. Her er det lite fokus på blodige og brutale drap, men likefullt spennande!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg : Mannen som ikke var morder av Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt. Har ikke kommet så veldig langt ut i boka, men så langt virker det veldig bra, både når det gjelder språk og plot! Sjekk anmeldelser på forumet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SPiippokattaKirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtSvein Erik Francke-EnersenHilde Vrangsagenqweeksilber