Dette var faktisk overraskende vanskelig, jeg har lest mange bra bøker i år så det å velge ut en eller to så umulig ut med det første. Det ble tilslutt tre stykker, men kunne like lett vært det dobbelte. Dette er ikke nødvendigvis de beste bøkene jeg har lest, men det er de som har påvirket meg og de jeg kommer til å huske.

Into the darkest corner av Elizabeth Haynes. 
Boken tar opp ett viktig tema, men er også spennende nok til å leses som en thriller. Den viser hvor lett det er å finne seg i en situasjon som det er vanskelig å komme ut av, og hvordan det kan påvirke resten av livet.

Life after Death av Damien Echols.
Echols og to andre ble som tenåringer dømt for drapet på tre små gutter, etter 18 år ble de løslatt, men ikke frikjent. Dette er hans livshistorie fra barndom til hvordan det var å sitte 18 år på dødscelle. Det er en sterk historie og boka er nesten poetisk skrevet.

Lolita av Vladimir Nabokov. 
Denne boken gjorde at jeg måtte jobbe med meg selv og jeg endte til slutt opp med å legge bort egne holdninger for å fullføre boka. Boken er veldig bra skrevet og jeg endte opp med en veldig god leseopplevelse, samtidig som jeg lærte at du ikke må godkjenne holdningene i boka for å nyte den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Nå har jeg hatt dårlig samvittighet for de jeg droppet, og jeg ser at det er flere som ikke klarte å begrense seg, så da må jeg tilføye et par bøker.

Dombey and Son av Charles Dickens.
Dette leseåret har i stor grad vært preget av Dickens, så det å ikke ha en eneste bok av han ble feil. Dickens har skrevet mye bra, men dette er nok min favoritt.

Jeg tenker nok du skjønner det sjølv av Jon Gangdal var så sterk at den må også nevnes som en av de beste bøkene jeg har lest i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun Svensli